Liigan sopimuksettomien ulkomaalaispelaajien TOP 5 – Maalitykki ja maajoukkueen vakiokasvo vailla työpaikkaa

LIIGA / Artikkeli
Pitkään Suomessa viihtynyt Tomas Zaborsky on edelleen ilman sopimusta.
Kuva © Samuli Huikuri
Liigajoukkueiden yhteiset harjoitukset ovat pyörähtäneet käyntiin ja ensimmäiset valmistavat ottelut on pelattu alkavaa kautta ajatellen. Vapaiden pelaajien markkinoilta löytyy kuitenkin edelleen kovia ulkomaalaispelaajia, joilla ei ole vielä sopimusta.

Viime kauden yllä leijui koronan tuoma varjo, mikä heilautti pelaajamarkkinoita rajusti. Tilanne on selkiintynyt ja kokonaisuudessaan moni pelaaja on löytänyt joko uuden seuran tai tehnyt jatkosopimuksen joukkueensa kanssa. Viime kaudella Liigasta tuttuja pelaajia löytyy kuitenkin edelleen vapaiden pelaajien listalta. Tässä on heistä mielenkiintoisimmat ulkomaalaispelaajat.

Tomáš Záborský

Monelle suomalaiselle jääkiekkoa seuraavalle tuttu slovakkihyökkääjä on edelleen ilman sopimusta. Záborský on pelannut Suomessa niin Ässissä ja HIFK:ssa kuin Tapparassa ja SaiPassakin. Pelaajan kohdalla on liikkunut huhuja suuntaan jos toiseenkin, mutta varmaa kuitenkin on se, että kahdella viime kaudella SaiPan tehokkaimpana pelaajana häärinyt hyökkääjä ei jatka uraansa Lappeenrannassa.

Nicolai Meyer

Viime kaudella Ässien toiseksi paras pistemies teki Liigassa oman piste-ennätyksensä lisäksi tanskalaispelaajien piste-ennätyksen tehoilla 16+26. Kausi oli miehen ensimmäinen Suomessa ja hän oli yksi valopilkuista porilaisjoukkueessa, vaikka joukkue ei tietään pudotuspeleihin raivannutkaan.

Sekä laita-hyökkääjänä että keskushyökkääjänä pelaava Meyer olisi vahvistus mihin tahansa liigajoukkueeseen, mutta hänenkin kohdallaan ensi kauden seura on epävarma. Saumat suuremmissa valoissa pelaamiseen ovat olemassa.

Libor Šulák

Tšekin maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva isokokoinen puolustaja ei saanut parastaan irti pelatessaan Kärpissä viime kaudella. Kovasta laukauksestaan tunnettu pelaaja ei ole sorvannut Kärppien kanssa jatkosopimusta tähän mennessä, joten pelaajan tie vienee muualle. 

Pelaajana tšekkipuolustaja on mielipiteitä jakava, mutta parhaimmassa vireessä ollessaan jälki on tuhoisaa.  Šulák on todennäköisesti suuntaamassa monen muun ulkomaalaisen tavoin suurempiin liigoihin.

Stuart Percy

Kun Pohjois-Amerikan kiekkoliigoja läpi käynyt Percy tuli Vaasaan, kohdistettiin häneen suuret odotukset. Percy onnistui ollen joukkueen toisiksi tehokkain puolustaja, vaikka sopeutumisen odotettiin vievän aikaa kanadalaispuolustajan pelatessa ensimmäisen kautensa Euroopassa.

Vaasassa on toivottu Percyn jatkoa seurassa, mutta puolustajan nimeä ei joukkueen listoilla näy. Saattaakin hyvin olla, että kausi jäi, ainakin tällä erää, miehen ainoaksi Suomessa.

Sam Lofquist

SaiPassa kausina 2014-16 pelannut jenkkipakki teki odotetun paluun keltapaitaan. Kirjaimellinen lähtölaukaus lupasi suuria, kun Lofquist pommitti aiemmalla visiitillään jo tavaramerkiksi muodostuneella lämärillään SaiPan johtoon ensimmäisen ottelunsa ensimmäisellä laukauksella. Käyrä oli kuitenkin laskeva ja viimeisessä kymmenessä ottelussa maalisarakkeen sijaan pullisteli miinussaldo. 

Kaikesta huolimatta kyseessä on edelleen käyttökelpoinen pelaaja, jolla on Liiga-tasolle poikkeuksellinen erikoisase lyöntilaukauksen muodossa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle