Mestis-viikko: Unohtuneita verkkokursseja ja sarjakonkarien paluita

MESTIS / Artikkeli
Pitkään Hokkia edustanut Risto Mattila palasi Mestis-kaukaloihin pelaten muun muassa entistä seuraansa vastaan.
Tammikuun viimeisen täyden viikon kohokohtia oli Kiekko-Espoon ja Jokerien kohtaaminen, jossa Jokerit oli jälleen parempi. Muuten viikkoa värittivät kurinpitokäsittelyt sekä Christoffer Seppelinin ja Risto Mattilan paluut Mestis-kaukaloihin.

Mestis-viikkoa värittivät kurinpitokäsittelyt, sillä peräti neljä pelaajaa sai pelikieltoa. Kovimman tuomion sai RoKin Jaani Holopainen, jolle tuomittiin neljä ottelua päähän kohdistuneesta taklauksesta. Samasta syystä TUTOn Aatu Aarnio sai kahden sekä FPS:n Oskari Lahtinen ja KeuPa HT:n Patrik Forsberg yhden ottelun tuomion.

Kurinpito piti jöötä myös toimihenkilöpuolella, sillä FPS:n joukkueenjohtaja Anssi Rantanen ja Ketterän apuvalmentaja Teemu Asikainen saivat yhden ottelun toimitsijakiellot. Pelaajista Devon Skoleski ja Jami Virtanen olivat suorittaneet vaaditut SUEK:n verkkokurssit myöhässä, ja näin heidän ei katsottu olevan edustuskelpoisia. Tuomiot annettiin kokoonpanot allekirjoittaneille toimihenkilöille.

Viikkoa värittivät myös kahden Mestis-konkarin lyhyet paluut. Christoffer Seppelin on pelannut Suomi-sarjaa Muik Hockeyssa. Kuten kahteen kertaan ennen joulua, Seppelin pelasi viikolla kaksi ottelua Hokissa, jota hän on edustanut aiemminkin seitsemällä kaudella.

Risto Mattilalla ensikokemukset Mestiksestä olivat jo kaudella 2011–12 LeKissä. Pitkään Hokkia edustanut pelaaja on edustanut alkukaudella rovaniemeläistä III-divisioonajoukkuetta Kuru Hockeytä. Viime viikolla hän liittyi perjantaina Rovaniemellä vierailleen KeuPa HT:n mukaan, ja edusti keuruulaisia myös lauantaina entisen seuransa Hokin vieraana.

Viikon onnistuja

Kajaanin Hokin kausi on ollut tuskainen, ja joukkue taistelee karsintojen välttämisestä. Menneellä viikolla joukkue otti kuitenkin täydet pisteet voittamalla TUTOn ja KeuPa HT:n.

Jokerit pelasi kolme ottelua ja voitti ne kaikki. Ketterä sekä Kiekko-Espoo kaatuivat vasta voittomaalikilpailussa, joten kaksi pistettä jäi matkalle.

Viikon pettymys

TUTOn kiertue Itä-Suomessa oli karu. Sekä Hokki että Kiekko-Pojat veivät pisteet, ja turkulaisten yhteismaalit peleissä olivat 2−11. Aiemmin viikolla TUTO otti nihkeän voiton sarjajumbo FPS:stä.

Viikon yllättäjät

Kiekko-Espoon Aatu Laakso teki perjantaina kaksi maalia. Nuorelle hyökkääjälle se oli ensimmäinen kerta, kun hän sai kaksi tehopistemerkintää yhdessä ottelussa.

Aatu Laakso osui kahdesti perjantaina.

Myös Robin Laukkanen oli tehokas samassa ottelussa tehtyään tehot 1+2. Kiekko-Espoo on muutenkin sopinut puolustajalle vastustajana, sillä hän on tehnyt kauden tehopisteistään lähes puolet (6/13) espoolaisia vastaan.

Viikon erikoisuudet

Kauden avauksen tapaan 6 982 katsojan edessä pelattu Kiekko-Espoon ja Jokerien välinen ottelu oli ensimmäinen Mestiksen runkosarjan ottelu sitten 15. joulukuuta 2018 pelatun TUTOn ja Ketterän välisen ottelun, joka päättyi jatkoajankin jälkeen maalittomana. Jokerit vei Espoossa voiton onnistuttuaan kolmesti voittomaalikilpailussa, Kiekko-Espoo ei onnistunut maalinteossa siinäkään.

Edellisen kerran varsinainen peliaika pelattiin maaleitta maaliskuussa 2022 FPS:n ja Ketterän välillä. Tuolloin imatralaiset veivät 1−0-voiton jatkoajalla.

TUTOn Usko Laaksonen onnistui maalinteossa Mestis-debyytissään. Kakkoset olivat valttia osumassa, sillä maali syntyi ajassa 2.22 ja Laaksonen esiintyi pelinumerolla 22. Maali syntyi myös toisella kiekkokosketuksella.

Alkavan viikon mielenkiintoisimmat ottelut

Mestiksen kärkikaksikko Ketterä ja IPK kohtaavat torstaina Imatralla. IPK on pelannut kolme ottelua vähemmän ja on neljä pistettä edellä, joten Ketterältä vaaditaan kolmea pistettä pysyäkseen taistelussa runkosarjan voitosta.

Perjantaina Kiekko-Vantaa kohtaa Hermeksen kotonaan. Lohipaidat tavoittelevat suoraa puolivälieräpaikkaa, joka on juuri nyt kokkolalaisten hallussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle