SHL-viikkokatsaus: Olli Palola koki kovia, Markus Nenoselle ensimmäinen maali Ruotsissa

SHL / Artikkeli
Olli Palola sai maistaa Mantas Armaliksen vasenta koukkua.
Olli Palola joutui vastustajan törkeän hyökkäyksen kohteeksi. Markus Nenonen kirjautti ensimmäisen maalinsa SHL:ssä ja Janne Kuokkanen nousi koko sarjan tehokkaimmaksi pelaajaksi.

Päättyneen viikon jälkeen taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy edelleen kuumana. Kun otteluita on jäljellä vielä neljä kappaletta, ovat sijoilla 9–12 olevat joukkueet kuuden pisteen sisällä.

Sijalla yhdeksän majaileva Örebro on kasannut kauden aikana 65 pistettä. Viikon kolmesta ottelusta kaksi päättyi joukkueen voittoon ja ainoa tappio tuli lauantaina kotiottelussa kärkipään Växjö Lakersia vastaan.

Örebro on SHL:n kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue. Viikon kolmessa ottelussa joukkue tekikin vain neljä osumaa, joista kaksi merkittiin nuorelle hyökkääjälupaukselle ja U20-kisoissakin mainiosti operoineelle Jonathan Lekkerimäelle.

Örebron takana sijalla kymmenen ja viimeisellä pudotuspelipaikalla vaanii Rögle BK, jonka saldo viikolta oli sama: kaksi voittoa ja tappio.

Myös Rögle on tuskaillut maaliteon kanssa ja joukkue onkin SHL:n toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue ennen sarjan viimeisenä majailevaa IK Oskarshamnia.

Sijalla yksitoista oleva MoDo tippui pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle hävittyään kaksi viikon kolmesta ottelustaan. Molemmat tappiot joukkue toki koki ennakkoon vahvempia joukkueita vastaan, kun sekä Frölunda HC että Skellefteå AIK kaatoivat Lassi Lehtisen tähdittämän MoDon.

Malmö Redhawks on onnistunut repimään yhdeksän pisteen kaulan karsintasarjaan, eivätkä pudotuspelitkään ole vielä mahdottomuus, sillä sijalla kymmenen oleva Rögle on ainoastaan kolmen pisteen päässä. Toki joukkueen ohjelma on haasteellinen, sillä vastaan asettuvat vielä muun muassa Växjö ja Färjestad BK.

Viikon uutiskatsaus

Linköping HC teki jatkosopimuksen sarjan tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluvan Ty Rattien kanssa. Uusi sopimus jatkuu kevääseen 2026 asti.

Toista kauttaan Linköpingiä edustava Rattie pitää tällä hetkellä hallussaan pistepörssin kakkossijaa lukemin 20+23=43. Kärjessä jatkaa edelleen kolme pistettä enemmän tehnyt Skellefteån Oscar Lindberg.

Färjestad puolestaan on tehnyt jatkosopimukset puolustajien Jérémy Groleaun ja August Tornbergin kanssa. Kannattajien suosioon fyysisen pelitapansa vuoksi noussut puolustaja Groleau pysyy Karlstadissa seuraavat kaksi kautta.

Saman mittaisen jatkon tehnyt Tornberg pelaa toista kauttaan SHL:ssä. Hän nousi pääsarjaan vasta 29-vuotiaana pelattuaan ennen sitä useita vuosia Ruotsin toiseksi ja kolmanneksi korkeimmilla sarjatasoilla.

Viikon suomalaiset

Viikon tehokkain suomalaispelaaja oli tällä viikolla vähemmän yllättäen Malmön Janne Kuokkanen. Tilastoihin merkittiin viikon aikana peräti tehot 2+2. Ainoastaan lauantain tappiossa Leksandia vastaan Kuokkanen jäi nollille.

Kun tarkastellaan tehtyjä pisteitä ottelua kohden, on Kuokkanen SHL:n tehokkain. Hyökkääjä on tehnyt 1,03 pistettä per ottelu, kun pörssiä johtavan Lindbergin vastaava lukema on tasan yksi.

Växjön Kalle Kossilalle merkittiin myös neljä tehopistettä. Pisteitä ottelua kohden hyökkääjälle on kertynyt 0,92, mikä on SHL:n viidenneksi paras lukema.

Oskarshamnin Markus Nenonen puolestaan onnistui avaamaan maalitilinsä Ruotsissa ottelussa Leksandia vastaan. Kyseessä oli Nenosen kymmenes ottelu SHL:ssä. Nenonen on vakiinnuttanut paikkansa joukkueen kolmosketjussa.

Myös Olli Palola onnistui maalinteossa Leksandia vastaan ennen kuin hän joutui jättämään ottelun kesken. Leksandin maalivahti Mantas Armalis iski törkeästi suomalaista räpyläkadellään päähän. Palola on ollut sivussa otteluista tapahtuneen jälkeen.

Armalikselle teosta tuomittiin neljän ottelun pelikielto ja 26 875 kruunun sakot. Euromääräisesti sakko vastaa nykykurssilla noin 2 390 euron summaa. Tapahtuman videon on nähtävissä täältä.

Tulevan viikon ottelutärpit

Alkanut viikko on viimeinen täysi viikko SHL:n runkosarjassa. Kolmeen ottelupäivään mahtuu taas useita kiinnostavia otteluita.

Tiistaina MoDo jatkaa pudotuspelipaikan tavoittelua, kun viime aikoina kompuroinut Luleå HC saapuu joukkueen vieraaksi. Kolmesta mittelöstä kaksi aiempaa on päättynyt Luleån voittoon. Viime viikon peleissä Luleå kuitenkin menetti pisteet Röglelle ja Örebrolle.

Lauantaina puolestaan Malmö saapuu Örnsköldvikiin MoDon vieraaksi. Kummallekin joukkueelle on jaossa tärkeitä pisteitä. Malmö on edellisissä kohtaamisissa ollut kaksi kertaa vahvempi joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle