Blues murskasi Magnitogorskin Tampere Cupin finaalissa

LIIGA / Artikkeli
Blues nujersi Metallurg Magnitogorskin tylyin lukemin 8-1 Tampere Cupin finaalissa. Kurittomasti pelannut venäläisryhmä sortui jäähyilyyn.

Espoon Bluesin ja Metallurg Magnitogorskin välinen Tampere Cupin finaali kesti käytännössä ainoastaan puolitoista erää. Loppuajan turhautuneet venäläiset sikailivat kentällä ja Blues takoi komeita maaleja liukuhihnalta ylivoimalla.

Ottelun käännekohdaksi muodostui tilanne, jossa Bluesin Rami Alanko taklasi venäläispelaajaa päähän. Vladislav Buljin otti oikeuden omiin käsiinsä ja ryntäsi Alangon kimppuun ilman hanskoja. Alanko selvisi tilanteesta pelkällä taklausjäähyllä ja Buljin sai suihkukomennuksen. Tätä ei vieraiden kasetti kestänyt, vaan koko joukkue kävi kuumana kuin hellankoukku läpi lopun ottelun.

Avauserä vielä tasainen

Ottelun avauserä oli varsin vauhdikasta ja fyysistä kiekkoilua. Kovia ja puhtaita taklauksia jaettiin puolin ja toisin läpi erän. Maalinteon aloitti Bluesin Stefan Öhman alivoimalla Erkki Rajamäen vahvasta esityöstä.

Vieraiden illan ainoa osuma syntyi ylivoimalla, kun Aleksei Kaigorodov laukoi siniviivalta Toni Kähkösen mailan kautta kiekon maalin kattoon.

Peli ratkeaa

Toisen erän ensimmäinen maalipaikka syntyi Magnitogorskille, kun Kaigorodov karkasi läpiajoon. Bernd Brückler kuitenkin kesti Bluesin maalilla.

Blues siirtyi johtoon illan ainoalla tasaviisikoin isketyllä osumalla, kun Ville Viitaluoma tälläsi kiekon vieraiden maalin yläkulmaan Mikko Lehtosen mainiosta syötöstä.

Tämän jälkeen vieraiden Vladislav Buljin hankki itselleen suihkukomennuksen yksipuoleisesta nyrkkitappelusta ja vieraiden pelikuri romahti. Blues sai pelata mielinmäärin ylivoimaa ja vielä kun venäläiset avittivat rynnimällä silmittömiin hyökkäyksiin, niin tilastomiehet saivat töitä.

Arto Laatikainen, Stefan Öhman ja Jaakko Uhlbäck iskivät kukin vuorollaan kiekon vieraiden maaliin. Peli oli ratkennut.

Numerot kaunistuvat päätöserässä

Ottelun kolmannen erän alussa Metallurg yritti vielä hetken päästä peliin mukaan. Mutta viimeistään Juri Babenkon piestessä Santeri Heiskasen lähes tajuttomaksi oli selvää, että venäläiset eivät pelaamiseen keskity. Babenkolle tuomittiin tilanteesta oikeutettu ulosajo.

Blues iski vielä kolme ylivoimamaalia Ryan Kellerin, Erkki Rajamäen ja Tomi Karlssonin toimesta. Tylyt lukemat 8-1 taululla eivät jätä selittelylle varaa. Blues juhlii toista Tampere Cupin voittoaan. Edellinen on vuodelta 2001.