Dhadphalen avaus: Pikamaali, muttei loistoa

MESTIS / Artikkeli
Sportin amerikkalaishankinta Aniket Dhadphale iski maalin heti toisessa Mestis-vaihdossaan, ja valmentaja Juhani Tamminen oli esitykseen tyytyväinen. Suureen loistoon järkevästi, mutta varsin näkymättömästi pelannut laitahyökkääjä ei kuitenkaan pystynyt ainakaan vielä Järvenpäässä.

Aniket Dhadphalen esitys käsitti huolellista kiekollista pelaamista ilman loistoa, pikamaalin ja innokasta maskipelaamista, mutta muutoin fyysisesti varsin pehmeitä otteita.

- Teki heti kaapin ja liikkuu hyvin ja ampuu nopeasti, että sitä saatiin mitä haettiinkin. Ei se hänestä pätkinyt, Sportin valmentaja Juhani Tamminen arvioi.

Intialaistaustaisen hyökkääjän aloitus Mestiksessä ei olisi voinut juuri komeampi olla. Sportin ykkösketjussa Vjatseslav Fandulin ja Mika Suoraniemen kanssa aloittanut Dhadphale siirsi ensimmäisellä kosketuksellaan kiekkoon Fandulin hyökkäyspään aloituksen puolustaja Chris Allenille ja suuntasi maalille. Allenin laukaus kimposi päädystä maalin kulmalle, ja Dhadphale laukoi kiekon maaliin ennen kuin hölmistynyt haukkavahti Heikki Kokkonen ehti reagoida.

Siihen 191-senttisen laiturin uroteot kiekon kanssa jäivätkin avauserän osalta. Perusvaihdot pelannut hyökkääjä pääsi kertaalleen laukomaan, mutta oli muutoin näkymättömissä pelin painopisteen ulkopuolella.

Takaiskut peräkkäisissä vaihdoissa

Toisessa erässä Dhadphale osallistui peliin jo

Dhadphale 19.10.
Tehopisteet 1+0=1
Tehotilasto -1
Rangaistukset 2 min
Jääaika 16 min 38 sek
Laukaukset 5
Syötöt omille 7/11
Taklaukset 0



aktiivisemmin. Kiekkotaituriksi miehestä ei ole, mutta ratkaisut pelivälineen kanssa olivat järkeviä. Heti erän alussa oikea-aikainen rystyvippaus vapautti sentteri Fandulin oivaan maalipaikkaan, jota tämä ei hyödyntänyt.

Kertaalleen Dhadphale pääsi vastaamaan pelintekemisestäkin. Kiekon ylöstuonti sujui ylivoimapelissä hyvissä, mutta tilanteen rauhoittaminen ei onnistunut. Haukkapelaajan häirinnästä huolimatta amerikkalainen sai tyrkättyä pelivälineen omille.

Ottelun ainoan kaksiminuuttisensa koostaan huolimatta varsin pehmeästi pelannut Dhadphale sai hyökkäysalueella koukkaamisesta melko helposti. Samanlaisia jäi runsaasti viheltämättäkin, mutta ihmeissään ollut ulkomaanapu sai rangaistusaitioon suunnata.

28-vuotiaan Dhadphalen löysä puolustuspelaaminen edesauttoi Haukkojen 2-1-maalia. Keskialueella amerikkalainen päästi helposti kiekkoa ylöstuoneen järvenpääläispelaajan kiihdyttämään ohitseen, ja Dhadphale katseli seisovin jaloin, kun Janne-Petteri Vuorinen laukoi parin metrin päästä kiekon maaliin.

Heti seuraavassa vaihdossa Sportin ykkösketju otti vastaan seuraavan takaiskumaalin. Dhadphale rynni vauhdilla maskiin maalille, mutta ohilaukausta seurasi Haukkojen nopea vastaisku, eikä pitkä amerikkalainen ehtinyt palata keskialuetta pidemmälle, kun maalilamppu syttyi oman maalivahdin takana.

Toisen erän lopulla Dhadphale pääsi nousemaan omalta alueelta aina Haukkojen maalille saakka, mutta pienestä kulmasta tulleen ylänurkkaan suuntautuneen kudin torjui haukkavahti Heikki Kokkonen.

Vastuu kasvaa loppua kohden

Keskushyökkääjä Fandul joutui päätöseräksi vilttiin, mutta Dhadphale sai näyttöpaikkoja runsaasti muiden hyökkääjien kanssa. Jääaikaa riitti seitsemän minuutin verran, niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimallakin.

Heti erän alussa oli jenkkihyökkääjän toinen erinomainen maalintekopaikka, mutta laukaus maalin edestä suuntautui reilusti ohi.

Ylivoimapeli oli tyypillistä Dhadphalea. Ensin onnistunut lyhyt syöttö omille ja heti perään maskiin. Sitten syöttöyritys maalin eteen, jossa ei kuitenkaan ollut ketään, ja lopuksi kiekon hukkaaminen pelinpyörittäjän roolissa.

Omalta alueella Dhadphale purki kiekot huolella, mutta alivoimanousu laitaa pitkin pysähtyi kovin helposti haukkapuolustaja Fredrik Varaan.

Ottelun lopulla amerikkalainen menetti kiekon huolimattomuuttaan omalla alueella ja joutui koukkimaan vastustajaa, mutta tuomari armahti, vaikka aiempi kakkonen oli tullut huomattavasti pienemmästä rikkeestä.

Viimeisellä minuutilla Dhadphale pääsi vielä laukomaan pienestä kulmasta, mutta Heikki Kokkonen torjui Haukkojen maalilla.

Pätevän rivipelaajan Sport voi Dhadphalesta saada, tuskin kuitenkaan tähteä.

» Lähetä palautetta toimitukselle