Keskustelupalsta on tällä hetkellä alhaalla, ongelmaa korjataan parhaillaan. Pahoittelut käyttökatkosta!

Hanskaajien puolivälieräkattila: TOP-5 firman äijät

LIIGA / Artikkeli
Ville Koho on puolivälierien seurauskollisin pelaaja.
Kuva © Timo Savela
Hanskaajat listaa puolivälierien viisi kovinta pelaajaa kussakin kategoriassa. Kaivakaa nenäliinoja esiin, luvassa on rutkasti urheiluromantiikkaa. Kuka puolivälierien liigapelaajista on ollut uskollisin seuralleen ja tuottanut eniten fiiliksiä seuransa faneille?

Lauri Lehtinen ja Solmu Salminen listaavat ennen puolivälieriä Liigan kovimmat pelaajat viidessä eri kategoriassa Kaiken kattavassa pudotuspelibarometrissään. Hanskaajien puolivälieräkattilassa tislataan isoimmat kultakimpaleet esiin, ei säälitä rannallejääneitä ja katsotaan, kuka osaajista kiiltää eniten. Keskustele listoista ja perusteluista Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #Hanskaajat!

#1 Ville Koho, SaiPa

Ottelut 13-14: 52
Pisteet: 37
Kaudet SaiPassa: 13
Ottelut SaiPassa: 610
Pisteet SaiPassa: 179

Lehtinen: Mr. SaiPa pelaa seitsemättä kauttaan keltamustien kapteenina. Voitti SaiPassa A-junnujen SM-kultaa 2002. Ensimmäistä kertaa mitalipaineet niskassa ykkössentterinä. Nyt mitataan 623 SaiPa-matsin (pudotuspelit mukana) konkarin kantti.

Salminen: Lätkä muuttuu urheilusta viihteeksi ja seurauskollisuus murenee, mutta Koho pitää SaiPastaan kiinni. Ihailtavaa. 37 pistettä riitti pörssiennätykseen. Eri mieltä paineista, koska eihän Karjalassa edes tiedetä, mikä on internet.

#2 Marko Tuulola, HPK

Ottelut 13-14: 39
Pisteet: 10
Kaudet HPK:ssa: 13
Ottelut HPK:ssa: 617
Pisteet HPK:ssa: 255

Lehtinen: Jokereissa pelatut matsit eivät merkitse minulle mitään. HPK:n kasvatti, joka sai runkosarjan viimeisessä matsissa jäyhät hämäläisetkin itkemään ja osoittamaan Tuulolalle suosiota seisaaltaan. Todellinen kyläsankari. Uran piti loppua ja jengin piti lähteä Prahaan. Mitä vielä, "Tuuski" saa vetää pitkän kevään uran päätökseksi! Kaljaa juomaan kerkeää kyllä.

Salminen: Tonni paukkuu, kun runkosarjaotteluihin ynnätään pudotuspelit. Tuulola on tehnyt upean ja pitkän uran peruspuolustajana. Ansaitsisi nostella pokaalia myös 2000-luvulla, vaikka pari kertaa onnistuikin Jokereissa 90-luvulla. Kolmekutonen nousee Rinkelinmäen kattoon totaalivarmasti.

#3 Pekka Saravo, Tappara

Ottelut 13-14: 56
Pisteet: 8
Kaudet Tapparassa: 10
Ottelut Tapparassa: 527
Pisteet Tapparassa: 110

Lehtinen: Kaikkihan "Peksille" nauravat, Tampereellakin, mutta hei. Ei ole ylittänyt 20 pinnan rajaa Tapparassa urallaan kertaakaan, mutta mitaleja ja mestaruuksia on tullut niin junnuissa kuin miehissäkin kirvesrinnoissa. Hiljainen, perisuomalainen johtaja ja todellinen Tapparan miäs. Kun pelit kovenevat, Saravon virheet vähentyvät.

Salminen: Rauhallinen, todella rauhallinen Saravo taistelee miehekkäästi ikääntymistä vastaan. Nopeuden puute korvataan sijoittumisella ja kaiken ylimääräisen suihkimisen poistamisella. Alkukausi meni vaisummin, mutta nyt taas normaalisti luotettava yleissiistijä.

#4 Jan Latvala, Pelicans

Ottelut 13-14: 60
Pisteet: 24
Kaudet Pelicansissa: 11
Ottelut Pelicansissa: 620
Pisteet Pelicansissa: 260

Salminen: Voisi olla listan kärjessä jo sillä perusteella, että kykenee antamaan syöttöjä mailalla, joka soveltuu lähinnä leipälapioksi. Teräsmies, joka on välttynyt vammoilta lähes yliluonnollisesti. Ei suostunut lopettamaan uraansa häviäjänä, vaan tuli parempana takaisin syksyllä.

Lehtinen: Seuralegendana kiistanalainen, koska on JYP-kasvatti ja pelannut myös Jokereissa. Silti Pelicansin lyhyen historian ehdoton ikoni ja 41-vuotiaaksi aika kova pelimies. Yli 1200 liigapeliä. Latvala ei lopeta koskaan!

#5 Éric Perrin, JYP

Ottelut 13-14: 60
Pisteet: 46
Kaudet JYPissä: 5
Ottelut JYPissä: 283
Pisteet JYPissä: 254

Salminen: Jyväskylä rakastaa Perriniä. Ja Perrin Jyväskylää. Tietää jääkiekkoaurinkonsa laskevan ja nauttii jokaisesta sydämenlyönnistään. Mitalien ratkoja. Kokonaisvaltainen, vaarallinen hyökkääjä, joka etsii aina parhaan vaihtoehdon kiekon kanssa. Kapteenin natsat eivät ole Perrinillä turhaan, ja JYP joutuu varmasti harkitsemaan sitä tyypillisintä kunnianosoitusta uran loputtua.

Lehtinen: Aika harva ulkomaalainen, saatika Stanley Cup -voittaja, on lähellä saada paitansa liigahallin kattoon. Ja yhä helkkarin isossa roolissa Jyväskylässä pelillisesti. Antaa Jypinkylän molemminpuolisen rakkauden kukoistaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle