NHL:n kuumat perunat, viikko 17

NHL / Artikkeli
Pudotuspelit jatkuivat kuumana tälläkin viikolla. Mitkä keinot ovat sallittuja voiton tavoittelemiseen? Oliko Martin Brodeurin protestoinnin syyt tuulesta temmattuja?

Kuluvan kauden ajan Jatkoajan NHL-toimittajat ilmaisevat viikoittain ja kuukausittain mielipiteitään erinäisistä ajankohtaisista NHL-tapahtumista.

Vancouver Canucks selvitti ensimmäisenä tiensä toiselle kierrokselle tämän kevään pudotuspeleissä. Kuinka pitkälle Nucksin eväät lopulta riittävät?

Eero Hurmerinta: Riippuu paljon Luongosta. Konferenssifinaalit ovat hyvin mahdollisia, mutta sekin riippuu paljon tulevasta vastustajasta. Onko se Red Wings, Flames vai Blackhawks? Näistä kahta jälkimmäistä vastaan mahdollisuudet ovat hyvät, Red Wingsiä vastaan tarvitaan isoa venymistä.

Mikko Hirvonen: Uskon että Canucksille tulee noutaja seuraavalla kierroksella. Jäljellä olevista joukkueista Vancouverilla olisi mahdollisuuksia ainoastaan Calgaryä vastaan, mutta Blackhawks tulee tiputtamaan Flamesin. Luongo, Sedinit ja Burrows ovat olleet loistavia, mutta se ei riitä vielä ainakaan tänä vuonna.

Pittsburgh on aloittanut vakuuttavasti Philadelphiaa vastaan. Pystyykö Penguins uusimaan viimekeväisen finaalipaikkansa?

Hurmerinta: Kyllä siihen mahdollisuudet ovat olemassa. Silti Boston voi olla liian kova vastus, eikä muitakaan idän joukkuetta sovi väheksyä.

Hirvonen: Kuten Vancouverin, myös Pittsburghin matka katkeaa toisella kierroksella. Ainoa mahdollisuus olisi jos vastaan asettuisi Carolina, mutta en usko tippaakaan Hurricanesin voittoon Devilsistä.

Vaikka Dan Bylsma on saanut Penguinsin hyvään vauhtiin ruoriin astumisensa jälkeen, niin uskoin silti Pittsburghin menestysmahdollisuuksiin enemmän syksyllä kuin nyt.

Martin Brodeur protestoi voimakkaasti Jussi Jokisen ohjaamaa voittomaalia New Jerseyn ja Carolinan neljännen ottelun jälkeen. Oliko protestoinnille mitään aihetta tai perusteita?

Hurmerinta: Ei se tilanne ollut potku missään nimessä, joten siltä osin ei. Toki siinä tapahtui pieni kontakti ennen kun veto lähti viivalta, mutta jos jokainen tuollainen vihellettäisiin, niin ei siinä mitään järkeä olisi.

Hirvonen: Brodeur protestoi Jokisen kontaktia häneen, joka tapahtui hetki ennen laukauksen lähtemistä. Torjujalegenda seikkaili itse sillä hetkellä maalivahdinalueen ulkopuolella, joten aihetta purnaukseen ei ollut.

Otteluiden viimeisillä minuuteilla on nähty jälleen paljon likaisia otteita joilla yritetään hakea henkistä yliotetta ottelusarjan tuleviin kamppailuihin. Näistä tempauksista on jaettu pelikieltoja ankaralla kädellä. Ovatko tuomiot olleet oikeutettuja, vai tappaako NHL:n johtoporras tunteen näillä lisärangaistuksilla?

Hurmerinta: Rangaistukset ovat olleet pieniä, mutta siinä mielessä on selvää, että likaisia otteita ei pitäisi sallia. Jokunen tappelu ei haittaa, onhan niitä nähty jopa joukkueiden supertähtien välillä kuten 2004 finaaleissa.

Hirvonen: Tilanteet joissa on tarjottu poikittaista mailaa kaulan- ja päänseudulle ovat olleet hirveää katsottavaa. Milan Lucic sai ansaitusti pelikiellon. Rene Bourque’n loukkaantumiseen johtanut Adam Burishin isku jäi rankaisematta, ja ainakin itse odotan Mike Komisarekin olevan pelikiellossa ensi kauden alkaessa. Komisarekin järjettömästä teosta teki vieläkin järjettömämmän se, että ottelusarja oli jo ratkennut siinä vaiheessa. Kyseessä oli vain naurettava kosto kauden tapahtumista.

Tappelut kuuluvat ehdottomasti myös, ja etenkin näihin tilanteisiin, mutta törkeydet mailalla pitää yrittää karsia pois totaalisesti. Ne eivät sitä paitsi edusta minkäänlaista kovuutta. Daniel Carcillon saama pelikielto iskusta jonka kohteena oli Maxime Talbot, oli mielestäni jo hieman liioittelua. Talbot kuittasi tilanteen tappelemalla Carcillon kanssa kuudennessa ottelussa. Vaikka turpaan tuli, niin tappelu käänsi pelinkulun täysin ja Penguins marssi jatkoon.

Tuleeko Stanley Cup vierailulle Suomeen tulevana kesänä?

Hurmerinta: Tällä hetkellä näyttää siltä, että tässä asiassa ollaan Läntisen konferenssin varassa, sillä idässä Lauri Korpikoski olisi ainoana menossa toiselle kierrokselle. Lännessä taas San Jose ja Chicago ovat ilman suomalaisia, mutta muista porukoista suomalaisia löytyy. Lännen joukkueet ovat ehkä hieman parempia, joten sanoisin että mahdollisuudet ovat hieman paremmat siihen, että Stanley Cup tulee, kuin ei tule Suomeen.

Hirvonen: Detroit ja Anaheim ovat ainoat toivot tällä saralla. Veikkaan että kannu matkaa jälleen Detroitiin, joka kaataa finaaleissa Bostonin.

» Lähetä palautetta toimitukselle