NHL:n kuumat perunat, viikko 5

NHL / Artikkeli
NHL-kausi etenee kovaa vauhtia kohti kevättä. Monella joukkueella on tällä hetkellä ongelmia avainpelaajien terveydentilojen kanssa. Jarkko Ruutu aiheutti harmaita hiuksia Thrashers-johdolle, ja herätti taklauksellaan laajalti kohua kiekkopiireissä.

Kuluvan kauden ajan Jatkoajan NHL-toimittajat ilmaisevat viikoittain ja kuukausittain mielipiteitään erinäisistä ajankohtaisista NHL-tapahtumista. Tällä viikolla paneudutaan tähtipelaajien lukuisiin loukkaantumisiin, Jarkko Ruudun kohuttuun taklaukseen, Ovetshkinin ylivoimaan, sekä Peter Forsbergin tulevaisuuteen.

Moni tähtipelaaja on loukkaantunut lähiviikkoina. Telakalla ovat muun muassa Sidney Crosby ja Dany Heatley. Missä tähän on syy? Eikö huippupelaajia suojella tarpeeksi? Vähentääkö tähtien loukkaantumiset katsojien mielenkiintoa?

Mikko Hirvonen: Useat tilanteet ovat olleet vahinkoja. Esimerkiksi Sidney Crosby loukaantui varsin harmittoman näköisessä tilanteessa. Toisaalta Bostonin Patrick Bergeron on mahdollisesti jopa loppukauden pois Philadelphian Randy Jonesin törkeän taklauksen seurauksena. Tähtiä ei ehkä nykyään kunnioiteta samalla tavalla kuin Gretzkyn aikoihin, eivätkä he saa samanlaista suojelua kuin 80-luvulla.

En usko, että loukkaantumiset vähentävät katsojien mielenkiintoa. Avaavathan nämä tilaa uusille onnistujille. Nyt esimerkiksi Coloradon aina lahjakkaana pidetyllä, mutta laiskana harjoittelijana tunnetulla Tyler Arnasonilla on elämänsä tilaisuus, kun Stastny, Sakic ja Smyth ovat poissa.

Harri Haavisto: Kyllä huippupelaajien suojelu ihan riittävää on. Pitkälti sattumaa, että loukkaantumiset ovat viime aikoina osuneet juuri tähtistatuksen omaavien pelaajien kohdalle.

Tuskinpa tähtien loukkaantuminen mielenkiintoa vie. Eiköhän aika moni NHL-intoilija seuraa omiaan joukkueena, eikä pelkästään yksilöinä. Tähtipelaajien loukkaantuessa moni rivimiehen asemaan hautautunut pelimies pääsee näyttämään kyntensä, ja tällaisia tasonnostoja on todella ilo seurata.

Jarkko Ruudun Ilya Kovalchukiin kohditunut taklaus on herättänyt paljon keskustelua. Oliko taklaus puhdas?

Hirvonen: Mielestäni taklaus oli puhdas ja Kovalchukin olisi pitänyt ottaa taklaus vastaan kuin mies, eikä luikkia alta karkuun. Vastuu on myös taklattavalla. Piste.

Harri Haavisto: Taklaus oli puhdas, mutta raju. Lisää näitä, jääkiekko on miesten eikä marjanpoimijoiden laji! Kuitenkin vastustajaa pitää aina kunnioittaa, se ei silti saa olla esteenä kovalle fyysiselle pelille.

Alexander Ovechkin on päässyt huimaan vireeseen. Löytyykö miehelle voittajaa piste- tai maalipörssissä?

Hirvonen: Mikäli mies pysyy terveenä, häntä ei uhkaa kukaan, eikä mikään. Jos Ovie saa kasaan 70 ottelua, uskon että 60 maalia ja 100 pistettä menevät rikki.

Harri Haavisto: Kyllähän Aleksanteri Suuri pistepörssin vie, tämä siis oletuksella ettei loukkaannu.

Teemu Selänne teki vihdoin sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Toinen sopimukseton tähtipeluri Peter Forsberg on edelleen vailla NHL-sopimusta. Uskotko miehen pelaavan taalajäillä vielä kuluvan kauden aikana? Minkä joukkueen riveissä?

Hirvonen: Asia riippuu hyvin paljon Forsbergin palkkapyynnöstä. Jos mies kunnossa on ja Red Wingsin palkkoihin sopii, osoite tulee siis olemaan Detroit. Toki myös Mats Sundinin on huhuiltu siirtyvään Rock Cityyn. Kumpainenkin ruotsalaistähti ei kaupunkiin mahdu.

Harri Haavisto: Veikkaisin, että Foppa nähdään vielä NHL-kaukalossa kevään aikana. Spekulaatioissa Philadelphia Flyers on noussut esille, joten heitetäänpä ilman sisäpiiritietoa Flyers miehen joukkueeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle