Tasaista tavaraa – KooKoon pelaajatodistukset 2009–2010

MESTIS / Artikkeli
Jatkoaika kokosi kirjoihin ja kansiin kaikki kaudella 2009–2010 KooKoossa kiekkoilleet. Mukaan mahtuu kiitettäviäkin arvioita ja keskiarvo on hyvä, kun suurin osa pelureista vastasi odotuksiin. Todella isot positiiviset yllättäjät olivat kuitenkin vähissä.

Tästä paketista löytyy arviot ja tilastot kaikkien kauden aikana KooKoo-paitaa kantaneiden pelaajien osalta. Vähiten pelanneille ei arvosanoja jaeltu, mutta kokoonpanon vakiomiesten suoritus on palkittu seuran logoilla asteikolla yhdestä viiteen.

Arvosanoissa on otettu huomioon peliesitysten lisäksi myös rooli sekä ennakko-odotukset. Karkeasti tiivistettynä kolmen tähden pelaaja on pelannut odotusten mukaisen kauden ja erot ovat syntyneet siitä, onko pelaaja yllättänyt positiivisesti vai negatiivisesti. Kyseessä ei siis ole suoranainen paremmuusjärjestys.

Pelaajat on jaoteltu aakkosjärjestykseen pelipaikoittain. Tilastomerkinnöissä pelaajan seura on aina KooKoo ja sarja Mestis, jollei muuta ilmoiteta. Kenttäpelaajien osalta ilmoitettuna on pelatut ottelut, maalit, syötöt, pisteet, plusmiinuslukemat sekä rangaistusminuutit.

Maalivahtien tilastolukemina ovat pelatut/puetut ottelut ja peliaika minuutteina, voitot-häviöt, nollapelien määrä, tehopisteet ja jäähyminuutit, sekä lopuksi päästettyjen maalien keskiarvo pelattua tuntia kohden ja torjuntaprosentti.

Hyökkääjät:



Matti Aho

Runkosarja: 9. 0+2=2, +2 (5-3) 4min

Playoffs: 10. 3+6=9, +7 (9-2) 8min

Pudotuspelien positiivisin yllättäjä. Kokenut duunarihyökkääjä oli KooKoon tammikuun viimeisiä hankintoja. Sai vastuullisen roolin kakkoskentän laidalta heti seuraan tultuaan, mutta harrastekiekon parissa vietetyn alkukauden jäljiltä parhaan pelirytmin löytäminen vei aikansa. Jatkoi vahvaa vääntämistään myös pudotuspeleissä ja sai niissä myös palkinnon työstään: muodosti tehokkaan kaksikon Ville-Vesa Vainiolan kanssa ja oli KooKoon toiseksi paras pistemies.

Kory Baker

Runkosarja: 31. 11+20=31, +8 (23-15) 30min

Playoffs: 9. 1+3=4, +3 (5-2) 29min

Otteet paranivat kauden edetessä, mutta kokonaisuutena kakku ei kohonnut läheskään yhtä kuohkeaksi kuin Leipurin edellisellä visiitillä Kouvolaan toissa kaudella. Bakerin alkukausi oli todella tuskainen – ja lopulta mies joutuikin lepuuttamaan nivustaan pitkän tovin. Ismo Lehkonen lupaili tuovansa kanadalaisen täydessä tikissä takaisin, eikä ihan turhia puhellut. Vainiola ja Baker muodostivat kevätpuoliskon vaarallisimman tehoparin koko Mestiksessä. Kanadalaisen osalta tehot jäivät kuitenkin runkosarjaan. Vastustajien jatkuvan kuumennuksen kohteena pudotuspeleissä ollut Baker pelasi muutamaa turhautunutta temppuaan lukuun ottamatta tällä kertaa joukkueen eteen, mutta tekojen lisäksi tehojakin olisi kaivattu. Ensi kaudella iso näytön paikka.

Kalle Cihangir

Runkosarja: 7. 1+1=2, 0 (2-2) 0min

A-jun I-divisioona: 34. 29+28=57, 48min

A-jun SM-karsinnat: 10. 8+5=13, -7 (9-16) 4min

Varmastikin kauden kovin tasonnostaja koko KooKoo-organisaatiossa. Viime kaudella vain kymmenen pistettä A-nuorissa tehnyt Cihangir oli nyt joukkueensa ykköshyökkääjä ja takoi taululle komeat tehot. Sai maali- ja pistetilinsä auki myös Mestiksessä – mutta löytyykö vakiopaikkaa pelaavaan kokoonpanoon ensi kaudeksi?

Eero Elo

Runkosarja, KooKoo: 10. 7+5=12, 0 (10-10) 0min

Runkosarja, Suomi-U20: 7. 6+1=7, +2 (4-2) 0min

A-jun SM-liiga, Lukko: 19. 18+18=36, +6 (23-17) 39min

A-jun SM-liiga playoffs, Lukko: 4. 1+2=3, -1 (3-4) 6min

SM-liiga, Lukko: 19. 7+3=10, +4 (12-8) 6min

SM-liiga playoffs, Lukko: 3. 1+0=1, 0 (1-1) 2min

Alle 20-v MM-kisat, Suomi-U20: 6. 2+1=3, -2 0min

Lainapesti, joka hyödytti varmasti jokaista osapuolta. Junioripeleissä ei riittänyt enää haastetta luontaiselle maalintekijälle, mutta pelit Mestiksessä avasivat nuorukaiselle väylän aina alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin ja SM-liigaankin saakka. KooKoolla olisi varmasti ollut käyttöä loistavan laukauksen ja kovan itseluottamuksen omaavalle laitahyökkääjälle myös kevääksi, sillä yli piste/peli-tehoin Mestiksessä pelannut Elo oli kaivattu piristysruiske siihen asti joukkuetta kannatelleen ykköskentän taakse. Lukko löysi kuitenkin käyttöä lupaukselle omasta takaa, eikä poikkeuksellisen talentin tulevaisuus näytäkään nyt lainkaan hassummalta.

Kalle Harju

Runkosarja: 8. 0+0=0, 0 (1-1) 0min

A-jun I-divisioona: 32. 13+35=48, 26min

A-jun SM-karsinnat: 9. 2+8=10, -7 (8-15) 4min

Jatkoi noususuhtaisesti A-nuorissa, jossa muodosti kouvolalaisten todellisen iskuryhmän Cihangirin ja Riku Lavosen kanssa. Debytoi Mestiksessä jo edelliskaudella ja sai nyt jonkin verran lisää kokemusta miesten peleistä, vaikkakin varsin pienessä roolissa.

Iivo Hokkanen

Runkosarja: 44. 12+27=39, +19 (40-21) 67min

Playoffs: 10. 1+4=5, +2 (8-6) 2min

Jukureista siirtynyt Hokkanen oli pieni yllätysvalinta ykköskentän keskelle, kun joukkueesta löytyi selviä taitosenttereitäkin. Alkukausi näyttikin nihkeältä, mutta niin Vladimir Kolek kuin Lehkonenkin luottivat samaan roolitukseen järkähtämättömästi. Ja hyvä niin, sillä monipuolinen sentteri tasapainotti loppujen lopuksi erinomaisesti teholaitureitaan Mikko Liukkosta ja Olli Julkusta. Keräsi kovimmat peliminuutit kaikista KooKoo-hyökkääjistä, väläytteli itsekin aika ajoin ratkaisijan roolissa ja piti pudotuspeleissä parhaiten pintansa varjojen maille vajonneesta troikasta. Jatkaa KooKoossa myös ensi kaudella.

Matti Huilla

Runkosarja: 28. 3+9=12, +5 (15-10) 22min

Playoffs: 8. 2+3=5, +1 (4-3) 6min

Liiankin tuttua huttua. Huillan kausi käynnistyi tälläkin kertaa kuntopyörän satulassa. Yllätti kuitenkin jopa Lehkosen odotettua nopeammalla toipumisellaan. Joutui joka tapauksessa antamaan tasoitusta muille useammankin kuukauden verran, joten pelipaikkakin löytyi lähinnä kolmos-nelosketjuista. Jokapaikanhöylä pärjäsi roolissa kuin roolissa ja oli vaivoistaan huolimatta yksi KooKoon kantavia voimia ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Toivottavasti se, mihin saakka terveen Huillan rahkeet riittäisivätkään, ei jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Olli Julkunen

Runkosarja: 44. 25+26=51, +28 (44-16) 30min

Playoffs: 9. 2+2=4, +1 (7-6) 31min

Yksi KooKoon viime vuosien parhaita hankintoja. Laitahyökkääjän sanottiin luoneen liigauransa laukauksellaan, eikä väitettä voi ihan täysin tyrmätä. Kuti lähti terävänä ja tarkkana niin lämärinä, ranteella kuin suoraan syötöstäkin. Parhaimmillaan viimeistelijänä, mutta loisti tehotilastossakin. Myös yhteissävel Liukkosen kanssa löytyi helposti. Julkunen kuului lisäksi sarjan parhaisiin työmyyriin: etenkin kulmakahinoissa väkevä hyökkääjä oli lähes lyömätön. Olisi erittäin mieluinen jatkaja, vaikka pisteputkia seurasikin toisinaan kuivempiakin kausia, mutta kovemmat sarjat saattavat kutsua.

Ville-Matti Koponen

Runkosarja: 44. 6+16=22, +1 (18-17) 42min

Playoffs: 10. 0+2=2, +2 (5-3) 8min

Koposen kausi ei vastannut alkuunkaan ainakaan kannattajien ennakko-odotuksia. Toisaalta hän taas ylitti kaikki odotukset lopullisessa roolissaan kolmoskentän jarruttelevampana sentterinä. Koponen haki omaa paikkaansa kokoonpanosta koko syksyn ja pelasi jonkin verran ylivoimaakin. Kun ykkös-kakkosketjuista ei kuitenkaan löytynyt tilaa, kouli Lehkonen aiemmin ainoastaan hyökkäyspään ominaisuuksistaan tunnetusta taitohyökkääjästä erikoismiehen. Koponen oli lopulta yksi sarjan ahkerimpia alivoimauurastajia ja parhaita aloittajia – ja muodonmuutos huomattiin myös Jatkoajan äänestäessä sarjan parasta puolustavaa hyökkääjää. Sai varmasti arvokkaita eväitä tulevaisuuttaan ajatellen, mutta ensi kaudeksi on keksittävä ja löydettävä isompaa roolia myös kiekollisen pelin kannalta.

Eemeli Koskelainen

Runkosarja: 38. 2+2=4, -5 (9-14) 20min

Playoffs: 10. 0+2=2, -1 (3-4) 0min

Oma kasvatti pelasi jo kuudennen täyden kautensa Mestiksessä. Peruskatsojilla voi olla välillä vaikea ymmärtää Koskelaisen peluuttamista, kun tehot junnaavat vaatimattomina kaudesta toiseen. Vaan väliäkö sillä, kun valmentajat arvostavat: Reijo Mansikka nosti Eemelin vakiokalustoon jo juniori-ikäisenä, rooli pysyi ennallaan Kolekin aikakaudella – eikä ainakaan pienentynyt viimeisimmänkään valmentajanvaihdoksen myötä. Vaikka tasaviisikkominuutit jäivätkin neloskentässä pieniksi, niin oli tärkeä palanen joukkueessa alivoimaintappajana. Aiempaa näkyvämpään rooliin pudotuspeleissä noussut Koskelainen oli ensimmäisten julkaistujen jatkajien joukossa.

Aapo Lampinen

Runkosarja: 31. 2+2=4, -5 (6-11) 10min

Playoffs: 1. 1+0=1, +1 (1-0) 0min

34-20-9-4… Jos Koskelaisen ura on ollut odotetunkin tasaista puurtamista, niin samoihin aikoihin edustusmiehistöön nousseen Lampisen osalta odotukset olivat selvästi korkeammalla. Käyrä vain on sojottanut aivan väärään suuntaan, kuten edellä mainitut neljän viime kauden tehopisteet todistavat. Ilme säilyi edelleenkin yritteliäänä, mutta rooli pieneni entisestään, kun harvat näyttöpaikat jäivät käyttämättä, eikä mies ole pelaajatyyppinäkään nelosvitjan puuskuttaja. Kausi loppui käytännössä kesken kevään loukkaantumisen myötä, mutta palasi vielä maalaamaan pronssipeliin.

Riku Lavonen

Runkosarja: 1. 0+0=0, -1 (0-1) 0min

A-jun I-divisioona: 34. 20+31=51, 38min

A-jun SM-karsinnat: 10. 1+6=7, -6 (9-15) 44min

Pelasi vahvan ensimmäisen täyden kautensa A-junioreissa ja pääsi debytoimaan myös edustusmiehistössä. Taitava ja monipuolinen, hieman Valtteri Skytän mieleen tuova, hyökkääjä voi olla tulevaisuuden Mestis-peluri – vaikka KooKoon riveistä ei paikkaa löytyisikään.

Sami Lavonen

Runkosarja: 3. 0+0=0, 0 (0-0) 0min

A-jun I-divisioona: 10. 6+7=13, 12min

Vanhempi Lavosen veljeksistä teki ensiesiintymisensä Mestis-jäillä jo edelliskaudella. Paikkasi nyt loukkaantuneita kolmessa ottelussa ja oli A:n tehohyökkääjiä, mutta kausi päättyi jo varhaisessa vaiheessa.

Mikko Liukkonen

Runkosarja: 45. 23+33=56, +18 (40-22) 52min

Playoffs: 10. 3+3=6, +2 (6-4) 4min

Kapteenikollegat nimesivät Liukkosen Mestiksen taitavimmaksi pelaajaksi ja sarjan valmentajat palkitsivat miehen sarjan parhaana hyökkääjänä. Eikä näitä asiantuntijalausuntoja tarvitse kyseenalaistaa. Uran toiseksi tehokkain kausi: oli sarjan top-vitosessa niin maali-, syöttö- kuin pistepörssissäkin. Liukkonen oli myös joukkueen ainoa täydet ottelut pelannut – ja hyvä niin, sillä oli etenkin syyspuoliskolla täysin korvaamaton, kun tehot lepäsivät täysin ykköskentän harteilla. Nappikaudesta jäi puuttumaan vain onnistumiset pudotuspeleissä. Pistepörssin kärkinimiä myös ensi kaudella.

Mikko Mattila

Runkosarja: 32. 1+6=7, -2 (10-12) 18min

KooKoo-ikoni palasi viimeistä kertaa kasvattiseuraansa. Mattilan taistelutahtoa ja arvoa joukkueelle epäili tuskin kukaan, mutta ennen kauden alkua epäilytti, vieläkö koviakin kokeneen konkarin liike riittäisi Mestis-jäille. Mamba aloitti kuitenkin todella sähäkästi ja ehti kantaa avauskierrosten jälkeen jopa parhaan pistemiehen kypärää. Vähitellen vauhti kuitenkin väheni ja lopulta koko urakin loppui pahaan polvivammaan. Sydän sykkii kuitenkin siinä määrin lätkähenkisesti, että tulevaisuus voi löytyä vielä vaikkapa kaukalon laidalta…

Tatu Miettinen

Runkosarja, KooKoo: 26. 1+7=8, -3 (8-11) 26min

Runkosarja, Jukurit: 8. 3+0=3, +1 (3-2) 8min

Playoffs, Jukurit: 4. 1+0=1, 0 (1-1) 0min

Koko edelliskauden missannut Miettinen jäi nyt sivurooliin KooKoo-saagassa. Täytti syksyn aikana paikkansa kolmos-nelosketjuissa kuten odottaa sopikin, mutta rooli ja teot jäivät melko pieniksi. Putosi lopulta valmentajanvaihdoksen jälkeen kokonaan pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle ja sai luvan etsiä uutta seuraa. Ruoho ei tosin ollut juuri sen vihreämpää aidan toisellakaan puolella: peliminuutit olivat kortilla myös Mikkelissä. Esiintyi puolivälieräsarjassa KooKoota vastaan yritteliäästi ja olisi ansainnut enemmänkin vastuuta.

Teemu Paakkarinen

Runkosarja: 10. 2+2=4, +2 (5-3) 39min

Playoffs: 9. 0+0=0, -1 (2-3), 2min

SaiPa-taustaisen duunarin uran ensimmäinen Mestis-kausi meni piloille loukkaantumisten myötä. Syyspuolisko oli ollut pahasti rikkonainen jo ennen kuin koko kausi näytti tulleen päätökseen olkapäävamman johdosta joulutauon alla. Yllätti täydellisesti saamalla paikkansa pelikuntoon vielä ennen pudotuspelejä, joissa avitti harvalukuista pakistoa hajavaihdoillaan. Selvisi kelvollisesti vieraalla pelipaikalla ja tiesi sopivat keinot jäähyjen hankkimiseen vastustajille. Jäi kuitenkin vielä katsomattomaksi kortiksi Mestis-tasolla.

Niko Palonen

Runkosarja: 12. 1+1=2, -1 (2-3) 62min

Playoffs: 10. 2+1=3, -2 (2-4) 14min

SM-liiga, Ässät: 6. 0+0=0, -1 (1-2) 2min

A-jun SM-liiga, Ässät: 18. 11+8=19, +6 (22-16) 64min

Porilainen pommikone oli periaatteessa juuri sellainen täsmähankinta, mitä KooKoo playoff-vääntöjä ajatellen kaipasikin. Herätteli joukkuetta sekä yleisöä taklauksillaan, ja näytti puolivälierissä tärkeää esimerkkiä tahtomaaleillaan. Kokonaisuutta ajatellen jäi kuitenkin hieman ulkopuoliseksi: liike ja taidot eivät riittäneet KooKoon pelitapaan. Jossain suoraviivaisemmin pelanneessa Mestis-joukkueessa olisi voinut punnertaa jopa kakkosketjuun.

Mikko Sierman

Runkosarja: 2. 0+0=0, +1 (1-0) 0min

A-jun I-divisioona: 7. 1+2=3, 0min

A-jun SM-karsinnat: 10. 2+0=2, -11 (2-13) 6min

B-jun I-divisioona: 33. 20+34=54, 32min

Tulevaisuuden toivoja. Vasta 17-vuotias hyökkääjä pääsi näyttämään osaamistaan joulun alla pelatussa harjoituspelissä Pelicansia vastaan, jossa onnistui myös maalinteossa. Sai myöhemmin pari Mestis-peliäkin tililleen. Kuti on jo kipakampi kuin monella konkarilla, eikä pelisilmästäkään taida olla puutetta. Kaipaa kuitenkin kovaa treeniä ja kärsivällistä työtä: liike oli vielä turhan kulmikasta ja jäykkää A-junioreissakin.

Olle Sildre

Runkosarja: 3. 0+2=2, -2 (1-3) 2min

Viron liiga, Välk-494 Tartu: (tilastoja ei saatavilla)

MM-kisat II-divisioona, Viron maajoukkue: 3. 2+2=4, +3 0min

Kauden yllättävin comeback! Viimeksi vuosituhannen vaihteessa Suomen kaukaloissa ja KooKoon paidassa nähty virolainen tuli piipahtamaan Kouvolassa Lehkosen maajoukkuepestin myötä. Päätyi yllättäen täydentämään loukkaantumisista kärsineen KooKoon kokoonpanoa muutamassa ottelussa, eikä jäänyt nuorempiensa jalkoihin. Yrittää ilmeisestikin jatkossa nostaa kotimaansa kiekkotasoa penkin takaa.

Ville-Vesa Vainiola

Runkosarja: 36. 18+22=40, +13 (33-20) 12min

Playoffs: 10. 7+6=13, +7 (11-4) 8min

Entinen Lukko-lupaus tuli Mestikseen hakemaan nostetta uralleen – ja saikin uutta tuulta purjeisiinsa. Oli saanut pelata isossa roolissa jo edelliskaudella Ruotsissa, mutta silti sopeutuminen vei aikansa. Haki koko syksyn parastaan, mutta väläytteli lupaavasti. Hedelmät poimittiin kuitenkin vasta keväämmällä, jolloin VVV oli liekeissä. Ulottuva ja hyvin kiekkoa suojannut hyökkääjä ei ollut ehkä aivan sellainen YV-pelin moottori, mitä ounasteltiin, mutta löysi vastaavasti maalintekijän itsestään. Pudotuspeleissä Vainiola oli KooKoon ainoa tasonsa pitänyt kärkipeluri ja erottui edukseen jopa turhan selvästi. Playoff-pistepörssin voittajaa tuskin enää tässä sarjassa nähdään.

Jiri Veistola

Runkosarja: 44. 9+5=14, +1 (17-16) 40min

Playoffs: 10. 0+0=0, 0 (3-3) 10min

Jokerikasvatin ensimmäinen täysi kausi miesten sarjoissa sujui varsin vaihtelevissa merkeissä – mutta kokonaisuudessaan selvästi plusmerkkisesti. Sähäkälle laitahyökkääjälle haettiin sopivaa roolia oikeastaan koko syksyn ajan. Vastuuta ehti tulla jonkun verran ylivoimallakin ja yhdessä vaiheessa kautta Veistola olikin yllättäen joukkueen parhaita maalintekijöitä. Tulokaskauden ensimmäiseen puolikkaaseen mahtui myös sähellystä ja yli-innokkuutta, kun taas kevään koittaessa miehelle löytyi selkeä rooli ja sen myötä myös tasaisuus – vaikkakin tehojen kustannuksella. Muodosti Koposen kanssa pudotuspelien parhaan alivoimakaksikon ja blokkasi todennäköisesti yhtä paljon kuteja kuin muu joukkue yhteensä. Ensi kaudella myös kiekollinen osaaminen pitää saada mahdutettua mukaan yritteliääseen pakettiin.

Jaska Vilen

Runkosarja: 22. 3+5=8, -3 (6-9) 6min

Playoffs: 10. 1+2=3, +1 (5-4) 8min

Ylivoimaisesti suurin pettymys KooKoon kaudessa, olkoonkin että asiasta voidaan syyttää epäonneakin. Kokeneesta ja luotettavasta hyökkääjästä povailtiin jopa pistepörssin kärkinimeä, mutta kaudesta tuli täysi pannukakku. Vaivat pitivät miehen sivussa puolet kaudesta, eikä hän onnistunut auttamaan joukkuetta pelaamissakaan otteluissa. Yrityksen puutteesta ei Vileniä voi kuitenkaan syyttää: mies antoi totuttuun tapaan kaikkensa ja piristyi selvästi pudotuspeleihin, mutta tehot jäivät joka tapauksessa puuttumaan.

Puolustajat:


Juha Alastalo

Runkosarja: 8. 2+2=4, +6 (7-1) 6min

Kauden kovimpia takaiskuja. Alastalon ja Jarno Kultasen muodostama pakkipari olisi ollut vertaansa vailla Mestiksessä – ja hyvin yhteistyö alkoikin, mutta loppui myös valitettavan nopeaan. Polvivammasta kärsineen Alastalon kauden ja urankin jatkumisesta oli epätietoisuutta vielä loppusyksyyn saakka, mutta kaukalossa miestä ei enää ensikierrosten jälkeen nähty.

Kimmo Eronen

Runkosarja, TuTo: 17. 2+5=7, 0 (14-14) 4min

SM-liiga, TPS: 1. 0+0=0, 0 (0-0) 0min

Runkosarja, KooKoo: 18. 0+8=8, +10 (17-7) 2min

Playoffs, KooKoo: 10. 2+4=6, +5 (9-4) 6min

Kun Kultasen kaltainen pelimies ja alakerran johtohahmo joutuu sivuun, niin kelvollista korvaajaa ei jokaisesta kadunkulmasta löydy. Kokenut Eronen olikin kuin vastaus kouvolalaisten rukouksiin. Kolminkertainen SM-kultamitalisti aloitti kautensa TuTo-puolustuksen luottomiehenä ja ehti piipahtaa näyttämässä pysyvänsä vielä liigavauhdissakin, ennen kuin myöntyi Lehkosen houkutuksiin. Hoiti isoilla minuuteilla peruspakin pestinsä runkosarjassa suorastaan näkymättömän virheettömästi ja nosti profiiliaan tosipeleihin. Oli KooKoon paras puolustaja pudotuspeleissä. Voittomaali pronssiottelussa saattoi jäädä uran viimeiseksi, sillä ikää jo 38 vuotta.

Ari Gröndahl

Runkosarja, K-Vantaa: 23. 3+3=6, +8 (21-13) 26min

Runkosarja, KooKoo: 9. 0+2=2, +3 (5-2) 2min

A-jun SM-liiga, Blues: 2. 0+0=0, -1 (0-1) 12min

Blues-puolustaja käväisi viimevuotiseen tapaan myös tänä keväänä Kouvolassa. Siirtopykälät tekivät kuitenkin tepposet ja mies joutui palaamaan pudotuspelien alla Espooseen ja popcorn-kulhon ääreen. Valtaosan kaudesta Kiekko-Vantaan riveissä pelannut pitkänhuiskea nuorukainen ei esittänyt erikoisia KooKoo-keikallaan, mutta olisi ollut vähintäänkin tarpeellinen täydennysmies vajaalukuiseen pakistoon pudotuspeleissä.

Kalle Hammar

Runkosarja: 7. 0+0=0, -3 (0-3) 8min

A-jun I-divisioona: 18. 3+7=10, 76min

A-jun SM-karsinnat: 1. 0+0=0, -2 (0-2) 4min

Viime kauden lopulla edustusmiehistön porteille nousseen puolustajan toinen kausi Kouvolassa jäi jonkinlaiseksi välivuodeksi. Asepalvelus verotti aikaa ja voimia, eikä Hammar noussut odotetunlaiseen rooliin junioreissakaan. Ei mahtunut yli-ikäiskiintiön johdosta kuin yhteen SM-karsintapeleistä.

Matti Hana

Runkosarja, KooKoo: 24. 4+4=8, 0 (13-13) 24min

Runkosarja, Hokki: 18. 3+2=5, +1 (10-9) 12min

Ironista kyllä, Hana oli yksi kauden positiivisimpia yllättäjiä KooKoo-nipussa, vaikka saikin sittemmin etsiä uuden työnantajan kesken kauden. Oli alkukaudesta joukkueen ylivoimaisesti luotettavin ja varmaotteisin puolustaja oman maalin lähettyvillä. Todellinen yllätys oli kuitenkin tehot toisessa päässä: viisinkertaisti kuuden aiemman Suomessa pelaamansa kauden yhteismaalimäärän jo KooKoo-aikanaan! Jatkoi hyvin ottein myös Hokissa, kun Lehkosen suunnitelmista ei löytynyt enää sijaa. Uskokaa tai älkää, mutta käyttöä voisi olla liigajoukkueenkin kolmosparista.

Mikko Honkanen

Runkosarja: 5. 0+1=1, +2 (5-3) 14min

A-jun I-divisioona: 33. 10+20=30, 68min

A-jun SM-karsinnat: 4. 0+1=1, -2 (5-7) 12min

Juniorikaartin yllättäjiä. Nousi toisella KooKoo-kaudellaan A-juniorien ykköspuolustajaksi ja pelasi todella tehokkaan syksyn. Sai ihan mukavasti minuutteja myös muutamassa Mestis-ottelussaan ja pärjäsi menossa mukana. Potentiaalia nousta Mestis-puolustajaksi esimerkiksi Suomi-sarjan kautta, mikäli on valmis tekemään töitä.

Pasi Järvinen

SM-liiga, HPK: 6. 0+1=1, -4 (2-6) 10min

Runkosarja: 31. 8+25=33, +8 (33-25) 48min

Playoffs: 10. 1+6=7, +5 (14-9) 4min

Lähti liigaan pari vuotta sitten Mestiksen parhaana puolustajana ja palasi samalla statuksella takaisin, vaikka liigavisiittinsä jäikin rikkonaiseksi. Ensimmäinen kausi Ilveksessä kului lähinnä sairastuvalla, eikä HPK:stakaan kovin kummoisia näyttöpaikkoja viime syksynä irronnut. Lehkosen vanavedessä Kouvolaan tullut mestaripakki sai heti valtavan roolin KooKoo-takalinjoilta ja löysi pitkähköstä pelitauostaan huolimatta parhaan tuntumansa varsin nopeasti. Peliminuutit meinasivat tosin mennä vähän överiksikin: parhaimmillaan (tai pahimmillaan) pelasi yli 40 minuuttia ottelusta! Kaikkein terävimmillään Pablo olikin kevätpuoliskolla, jolloin minuuttimäärät jäivät alle puoleen tuntiin, kun taas pudotuspeleissä kova kuorma heijastui jo ehkä vähän otteisiin. Takaa kouvolalaisylivoiman vaarallisuuden myös ensi kaudella.

Toni Kiren

Runkosarja: 41. 2+9=11, -4 (26-30) 30min

Playoffs: 10. 0+1=1, +1 (4-3) 2min

Ei pystynyt murtautumaan ulos peruspakin karsinastaan, vaikka saikin syksyn aikana pelata lähes niin paljon kuin jaksoi. Koki kovia Vantaalla ennen joulutaukoa ja pelasi koko kevään enemmän ja vähemmän toipilaana: pudotuspeleissä minuutit jäivätkin melko vähäisiksi. Kausi oli tasainen, mutta myös liian tasapaksu. Oli suhteellisen varmaotteinen, mutta myös ainoa tehotilastossa pakkasen puolelle jäänyt peluri KooKoon vakiokokoonpanosta.

Jarno Kultanen

Runkosarja: 11. 4+3=7, +6 (9-3) 8min

KooKoon lähihistorian menestyneimmän pelaajan ura päättyi harmillisella tavalla selkävaivoihin. Konkarin varaan oli laskettu paljon tällä kaudella ja Kultanen ehtikin näyttää jo ensimmäisissä otteluissaan olevansa sarjan paras puolustaja. Selkä petti kuitenkin jo ennen kymmentäkään ottelua. Yritti vielä palata kaukaloon pariin otteeseen, mutta kilometrit olivat jo tulleet täyteen. Ei suostunut kuitenkaan luopumaan lajista, vaan hyppäsi saman tien penkin toiselle puolelle. Ammentaa oppejaan ensi kaudella KooKoon A-nuorille.

Jaakko Lehtonen

Runkosarja: 42. 0+5=5, -2 (17-19) 72min

Playoffs: 6. 0+0=0, -1 (1-2) 27min

Potentiaalinen ja mielenkiintoinen tulokas. Yllätti harjoituspeleissä maaleillaan, mutta runkosarjassa yllätykset olivat toisenlaisia. Oli erittäin yritteliäs, mutta liian usein myös yli-innokas. Haki taklauksia hanakasti, mutta pelasi monesti samalla myös itsensä pihalle. Viihtyi toisinaan myös hyökkäyksen kärkenä ja pääsikin loppukaudesta toteuttamaan itseään vapaammin ja pienemmällä riskillä laitahyökkääjänä. Kausi päättyi nyrkkitappeluun, joten aloittaa ensi kauden pelikiellossa. Jatkaa ensi kaudellakin KooKoossa, mutta löytyykö miehelle järkevää roolia?

Toni Niemi

Runkosarja: 39. 0+13=13, +15 (34-19) 34min

Playoffs: 7. 1+2=3, +3 (9-6) 2min

Tottui pelaamaan mahdollisimman yksinkertaista ja riskitöntä peliä Ilveksessä, joten isompi ja vapaampi rooli Mestiksessä vaati tovin totuttelua. Sai oikeastaan parasta irti itsestään vasta saatuaan Pasi Järvisen parikseen ja päästyään keskittymään yleisroolin sijasta puhtaammin pelkkään puolustamiseen. Omissa kolisi tasaviisikoin pelatessa todella harvoin, mutta oli joukkueelle hyödyksi ylivoimankin maskimiehenä. Isoja minuutteja tahkonneen puolustajan poissaolo näkyi, kun joutui käsivamman johdosta olemaan sivussa runkosarjan loppuhetket. Palasi kuitenkin tekemään kauden pakollisen maalinsa ja on sarjan parhaita puolustavia puolustajia myös ensi kaudella. Saisi kuitenkin ottaa jatkossa vielä rohkeammin kiekollistakin roolia.

Antti Sierman

Runkosarja: 18. 1+3=4, +6 (13-7) 8min

Suomi-sarjan alkulohko, HC Kuusankoski: 2. 0+3=3, 0min

A-jun I-divisioona: 18. 6+6=12, 18min

A-jun SM-karsinnat: 10. 3+6=9, -16 (7-23) 18min

Armeijaa käynyt puolustaja jäi nyt aiempaa pienempään rooliin edustusmiehistössä, mutta esiintyi toisaalta viime kautta lupaavammin ja luotettavammin ottein. Vahvat otteet junioreissa näkyivät myös itseluottamuksessa: kilautteli komeita kuteja myös Mestiksessä. Vuosi jäi jonkinlaiseksi välikaudeksi myös Siermanin osalta, mutta toivottavasti puolin ja toisin riittää malttia jatkaa nuoren miehen koulimista Mestis-tason yleispakiksi.

Mikko Tarkiainen

Suomi-sarjan alkulohko, HC Kuusankoski: 16. 3+9=12, 28min

Runkosarja: 24. 8+6=14, +6 (21-15) 28min

Playoffs: 10. 3+2=5, +4 (7-3) 16min

Viime kevään playoff-komeetta saatiin houkuteltua takaisin palvelukseen Suomi-sarjan ja rakennustyömaan parista. Ja hyvä niin, sillä Tarkiaisen kausi oli komea. Kohelsi viimevuotista vähemmän ja toi kaivattua taitoa KooKoon takalinjoille. Oli joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja, vaikka pelasikin vain puolet kaudesta. Piti myös vastustajat varpaisillaan taklauksillaan. Oli KooKoon onnistujia myös pudotuspeleissä, vaikka muutama näkyvä virhe melko ratkaisevaan rooliin välieräsarjassa nousikin. Ilahduttaa ja jännityttää katsojia myös ensi kaudella kasvattiseuransa paidassa.

Dmitri Shelomentsev

Runkosarja, RoKi: 5. 0+1=1, -1 (3-4) 6min

Täydensi KooKoo-pakistoa syksyn harjoitusturnauksessa itänaapurissa. Neljästä pelistä tilastoihin merkittiin yksi kaksiminuuttinen. Venäläinen piipahti myöhemmin kauden aikana myös RoKin testissä, mutta taidot eivät riittäneet ottamaan pelipaikkaa edes sarjajumbon riveistä.

Iikka Törnvall

Runkosarja, Jukurit: 5. 0+1=1, -2 (2-4) 4min

Kuului KooKoon suunnitelmiin myös tänä keväänä, mutta osapuolet päätyivät sopimuksen suhteen aikalisälle syksyllä, kun kuntoutumisaikataulusta ei ollut takeita. Pääsi lopulta kevään koittaessa kuntoon ja kävi jäällä kouvolalaisten kanssa, mutta sai sitten pelipaikan Jukureista. Ei mahtunut kuitenkaan mikkeliläisten pelaavaan kokoonpanoon kuin muutamassa ottelussa, vaikka moni odotteli miestä jäälle puolivälierissäkin.

Maalivahdit:


Antti Härmä

Runkosarja: 25/36 (1403), 14-10, yksi nollapeli, 0+1=1, 0min, 2,74 91,11%

Ruotsin I-divisioona, Asplöven HC: 2/8 (119), 0+0=0, 0min 4,37 83,93%

Ruotsin I-divisioona playoffs, Asplöven HC: 0/6

Härmän kolmas KooKoo-kausi ei ollut huono, mutta pettymykseksi sen teki se, ettei lupaava vahti onnistunut vieläkään vakiinnuttamaan paikkaansa ykkösenä. Torjui lähes identtisin lukemin edelliskauteen verrattuna ja jopa hieman aiempaa tasaisemmin ottein – mutta ei mestaruustavoitteen mukaisesti. Lähtölaskenta alkoi valmentajavaihdoksen myötä. Vaikka Lehkonenkin vakuutti luottamustaan, niin joukkuetta heräteltiin lainavahdeilla. Härmä siirtyi lopulta tammikuussa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, kun Jani Nieminen tarttui KooKoon pyydyksiin. Ei onnistunut nousemaan pelaavaksi vahdiksi Kiirunassa, jonka tie Allsvenskaniin tyssäsi pudotuspeleissä.

Juha Järvenpää

Runkosarja: 2/2 (120), 2-0, 0+1=1, 0min, 1,50 95,08%

A-jun SM-liiga, Ässät: 35/41 (2084), 17-18, 0+1=1, 6min, 2,97 92,57%

A-jun SM-liiga playoffs, Ässät: 5/5 (323), 2-3, 0+0=0, 0min, 3,35 91,67%

Nuori porilainen käväisi lainalla Kouvolassa vuoden alussa ja torjui kotivoitot RoKista ja SaPKosta. KooKoo olisi pitänyt veskarin pidempäänkin, mutta Ässät ei halunnut luopua lupauksestaan. A-nuorten SM-liigan kärkivahteihin kuuluva Järvenpää saaneekin ensi kaudella näyttöpaikan liigassakin.

Mika Korhonen

Runkosarja: 4/19 (172), 1-1, 0+0=0, 0min, 4,19 87,37%

Korhosta kaavailtiin Härmän kirittäjäksi, tai jopa haastajaksi, mutta roolinsa luukkuvahtina jäi lopulta melko merkityksettömästi. Viime kaudella SaPKossa onnistunut molari ei pystynyt käyttämään harvoja näyttöpaikkojaan hyödyksensä ja lopulta kausi loppui loukkaantumiseen jo ennen joulua.

Juha Metsola

Runkosarja, LeKi: 4/4 (239), 2-2, yksi nollapeli, 0+0=0, 0min, 2,01 93,33%

Runkosarja, KooKoo: 6/6 (373), 4-2, yksi nollapeli, 0+0=0, 2min, 1,93 93,97%

Runkosarja, TuTo: 3/3 (179), 1-2, 0+1=1, 0min, 2,68 92,66%

SM-liiga, HPK: 4/49 (145), 0-2, 0+0=0, 2min, 3,30 87,10%

SM-liiga playoffs, HPK: 1/17 (33), 0-0, 0+0=0, 0min, 5,44 75,00%

Pohjois-Amerikan juniorisarjoista kokemusta hakenut Metsola palasi täksi kaudeksi Suomeen. Ehti hakea peliaikaa peräti kolmesta eri Mestis-seurasta, kun peliaika HPK:ssä jäi minimiin – ja onnistui hyvin jokaisella lainapestillään. Pelasi ensin LeKissä lokakuussa ja kävi sitten torjumassa tärkeitä pisteitä KooKoolle joulun alla, kun Härmä ei ollut täydessä iskussa ja Korhonen oli loukkaantuneena sivussa. Pelasi vielä runkosarjan viimeiset pelit TuTossa, ennen kuin edessä olivat liigan pudotuspelit. Sopimus HPK:hon myös ensi kaudeksi.

Jani Nieminen

SM-liiga, HIFK: 14/25 (780), 6-5, kaksi nollapeliä, 0+1=1, 0min, 2,46 90,50%

Runkosarja, K-Vantaa: 5/10 (305), 1-4, yksi nollapeli, 0+0=0, 0min, 2,56 92,86%

Runkosarja, KooKoo: 7/9 (419), 6-1, 0+0=0, 0min, 1,57 94,36%

Playoffs, KooKoo: 10/10 (606), 6-4, kaksi nollapeliä, 0+0=0, 0min, 2,08 91,92%

Paluu Mestikseen ei varmastikaan välkkynyt mielessä vielä syksyllä, kun Nieminen aloitti kautensa HIFK:n ykkösvahtina. Kaikki ei kuitenkaan mene aina suunnitelmien mukaisesti: menetti ensin asemiaan Jan Lundellille ja kävi sitten täysin tarpeettomaksi, kun Mika Noronen liittyi petolaumaan joulukuun alussa. Vantaallakin tilanne oli vähän vaikea, kun lohipaidoilla oli jo omasta takaa hyvä ykkösvahti Juho Santanen. Voidaankin sanoa kysynnän ja tarjonnan kohdanneen, kun Nieminen vuokrattiin siirtoajan loppuhetkillä Kouvolaan. Mestaruutta tavoitellut KooKoo sai kaipaamansa ykkösvahdin ja Nieminen vastuuta. Veskari tekikin sen mitä oli odotettavissa ja hankki heti ensitöikseen joukkueen luottamuksen. Pelasi kaksi peräkkäistä nollapeliä puolivälierissä ja oli tuon ottelusarjan ratkaisijoita, mutta ei kyennyt kääntämään välierissä kohtaloa yksin. Jahtaa jatkossa ykkösvahdin paikkaa Tapparasta.

Tuomas Okko

A-jun SM-liiga, SaiPa: 1/9 (60), 0-1, 0+1=1, 2min, 8,00 80,95%

Runkosarja: 0/4

A-jun I-divisioona: 11/16 (660), 7-4, yksi nollapeli, 0+0=,0, 0min, 3,36 90,49%

A-jun SM-karsinnat: 6/10 (360), 1-5, 0+0=0, 2min, 6,17 86,30%

Siirtyi KooKoon A-nuoriin kesken kauden, kun peliaikaa Lappeenrannasta ei irronnut. Kouvolassa vastuuta sen sijaan riitti. Toimi junioripelien lisäksi myös luukkuvahtina muutamassa Mestis-kamppailussa. Kävi hakemassa ensi kaudeksi paikkaa Sportin A-nuorista.

Eetu Seppänen

Runkosarja: 0/3

A-jun I-divisioona: 8/17 (417), 4-2, 0+0=0, 0min, 4,17 87,76%

Suomi-sarjan karsinnat, Titaanit: 10/16 (542), 4-6, kaksi nollapeliä, 0+1=1, 0min, 3,76 88,47%

Toista kauttaan KooKoon A-nuorissa pelannut mikkeliläinen joutui taistelemaan peliajasta aiempaa kovemmin ja jättikin joukkueen jo kesken syksyn. Oli jo palailemassa kotikaupunkinsa HyDoon, mutta päätyikin lopulta torjumaan loppukauden Kotkan Titaanien ykköskassarina. Sai tililleen myös kolme Mestis-kamppailua KooKoon kakkosvahtina.

Eero Väre

Suomi-sarjan alkulohko, Ketterä: 14/14 (846), 12-2, yksi nollapeli, 0+1=1, 0min, 2,20 93,61%

Suomi-sarja, Ketterä: 4/4 (237), 1-3, 0+1=1, 0min, 4,56 86,76%

Runkosarja: 4/11 (243), 2-2, 0+0=0, 0min, 3,21 87,38%

Playoffs: 0/10

Low risk –henkinen backup-hankinta KooKoolta, kun kevään maalivahtiratkaisut olivat vielä avoinna. Tryoutin jälkeen loppukevään sopimuksen Kouvolaan kirjoittaneen vahdin todellinen taso jäi mittaamatta, sillä pääsi pelaamaan vain neljä peliä. Toisaalta: Ketteräkin, jossa Väre pelasi fantastisen alkukauden, oli jo tuossa vaiheessa menettänyt mahdollisuutensa kärkitaistoon ja karsintapeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle