Vihellyksen jälkeen: Syyskausi pakettiin - Löytyykö Tapparan mestaruusjunalle pysäyttäjää?

LIIGA / Artikkeli
Tapparaa ei pysäytä tällä hetkellä mikään.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Liiga on siinä pisteessä, että noin puolet kauden peleistä on runkosarjan osalta pelattu. Joulutauon myötä Vihellyksen jälkeen -podcast perkaa syyskauden tapahtumia.

Liiga on vetäytynyt joulutauolle, ja on aika perata kiekkokaukaloiden tapahtumia alkukauden osalta. Vihellyksen jälkeen -podcastien dynastinen duo Lassi Seppä ja Niko Björksten ottavat haltuun kauden avauspuolikkaan ilot ja surut.

Ihmetystä pitkin alkukautta on herättänyt muun muassa Lukon, Kärppien ja JYPin kankea taivallus. Myöskään HIFK:n alkumetrit eivät hurraa-huutoja herättäneet.

− Isot ovat lyllertäneet alkukaudella, vaikka osa on piristynyt, Seppä puntaroi.

Lukko on vaihtanut jo valmentajaakin, ja Kari Heikkilä on saanut raumalaisryhmään pientä vipinää. Pudotuspeleihin pääsyyn tarvittaisi kuitenkin jo pieni ihme.

− Kaikkia pelejä (muut) eivät voi hävitä, Björksten tietää.

Sarjan piikkipaikalta löytyy Tappara, joka on hallinnut kaukaloita välillä jopa mennen tullen. Kirvesrinnoista on tällä hetkellä vaikea löytää heikkouksia, ja hallitseva mestari on vastannut huutoon suvereenisti.

− Käsittämätön joukkue, joka "päästää" vastustajan kahden maalin johtoon, ja voittaa silti, ihmettelee Seppä.

Onko tamperelaisten tiellä mestaruuteen sitten mitään realistisia esteitä?

Seppä ja Björksten teilasivat KalPan kauden ennakko-odotuksissaan lähes täysin. Vihellyksen jälkeen -kaksikko ei uskonut KalPan pelaajamateriaalin riittävän. Vaikka KalPa onkin sarjataulukossa aivan kärkipäässä, ei toimittajakaksikko anna aivan täysin varauksettomia ihailuja kuopiolaisten osaksi.

− Kyllä ne runkosarjassa läpsyttelee, mutta pudotuspeleissä eivät pärjää, analysoi Björksten.

Pientä positiivisuutta Savoon kuitenkin heltiää, ja Björksten nostaakin esille KalPaan kesken kauden tulleen keskushyökkääjä Matias Myttysen. Pitkään urallaan pelillistä kotia etsinyt Myttynen on KalPan jaettu pörssiykkönen.

− En usko ketään, joka sanoo uskoneensa siihen, että hän pelaa näin hyvin.

Liiga-syksyyn mahtui myös kahdet valmentajapotkut, Ulkojäät-tapahtuma Tampereella ja paljon muuta.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle