Ässien ranskalaishyökkääjä Dylan Fabre ihastui Suomeen kevään MM-kisoissa, eikä Pori ole muuttanut hänen mieltään

LIIGA / Haastattelu
Dylan Fabre pelaa ensimmäistä kauttaan kotimaansa ulkopuolella.
Kuva © Ville Tohka
Dylan Fabre on vastannut niin omiin kuin joukkueen odotuksiin. Ranskalaisen halu päästä pelaamaan Suomessa sai kipinänsä jo viime keväänä.

Ranskan maajoukkuetta niin aikuisissa kuin junioreissa edustanut 23-vuotias Dylan Fabre onnistui maalinteossa tappio-ottelussa Helsingin HIFK:ta vastaan.

Kasperi Ojantakainen tarjoili ensimmäisen erän puolivälissä chippisyötön rystyltä, jonka Fabre nakkasi varmasti maaliin. Fabre kuitenkin myöntää, ettei komea maali ollut etukäteen suunniteltu.

– Ei ollut harjoiteltu kuvio, Fabre naurahtaa.

– Näin kiekon tulevan, ja päätin vain lyödä sen suoraan maaliin.

Ässillä oli varsin tiukassa 5–4-tappiossa HIFK:ta vastaan omat mahdollisuutensa. Ottelun viimeisillä minuuteilla hyökkääjä oli lähellä tasoittaa pelin, kun läheltä maalia lähtenyt rannelaukaus kolahti tolppaan.

Ässien kovasta rynnistyksestä huolimatta HIFK kesti. Ottelun sankari oli hattutempun rykäissyt Eetu Koivistoinen, joka myös nappasi loppuhetkillä tärkeitä blokkeja.

Lopulta jäähyt koituivat porilaisten kohtaloksi.

– Pelasimme todella hyvin tasaviisikoin. Lopulta hävisimme, koska otimme niin monta jäähyä. HIFK oli todella hyvä ylivoimalla.

– Kirvelevä tappio, mutta tätä se on välillä, Fabre tilittää.

Kuluva kausi on Fabrelle ensimmäinen kotimaansa ulkopuolella. Kauden 41 otteluun hyökkääjä on tehnyt tehot 11+6. HIFK-ottelussa peliaikaa kertyi 13.08 minuuttia.

Täysin uudesta kokemuksesta huolimatta hän kokee löytäneensä paikkansa joukkueessa ja pelinsä kehittyvän askel askeleelta. 

– Olen tyytyväinen kauteeni tähän mennessä. Se on tietysti oma haasteensa tulla Ranskasta tänne, mutta opin joka päivä. Voisin jopa sanoa olevani onnekas saadessani olla täällä.

– Pelaan alivoimaa ja tasaviisikoin kärkiketjuissa. Kehitän peliäni joka päivä, jotta voisin jatkossa pelata myös ylivoimalla, hän kuvailee.

Joukkue kuin perhe

Kotiutumista on helpottanut Ässien hyvä ilmapiiri. Erityisesti joukkueen nuori ikärakenne on miellyttänyt nuorta hyökkääjää.

– Olemme kuin perhe. Meillä on nuori joukkue, jossa moni pelaaja on samaa ikäluokkaa kanssani. Olen iloinen, että olen löytänyt paikkani joukkueessa, ja toivon, että loppukaudesta tulee joukkueelle hyvä.

Pelaaja kertoi keväällä tavoitelleensa pelipaikkaa ulkomailta. Kevään 2023 MM-kisakokemus Tampereella teki ranskalaiseen vaikutuksen, minkä myötä Ässien kaksivuotiseen sopimustarjoukseen ei ollut vaikeaa vastata kyllä.

– MM-kilpailuissa nautimme koko joukkue peleistämme Suomessa. Sanoin jätkille turnauksen aikana, että pidän Suomesta ja haluaisin pelata täällä.

Toive kävi lopulta toteen. Suuri syy pelaajan haluun siirtyä ulkomaan jäille oli nousta yksi jos toinenkin taso korkeammalle ja päästä haastamaan itseään entistä enemmän. Sitä myös suomalainen sarjakiekko on tarjonnut.

– Peli täällä on vahvempaa, varsinkin maalinedustalla. Täällä pitää olla nopeampi ja vahvempi puolustussuuntaan. Ranskassa on enemmän aikaa kiekon kanssa, hän kuvailee.

Koko Suomen lailla myös Pori on ollut Fabrelle mieluinen paikka, ja hän kokee pikkuhiljaa tutustuvansa kaupunkiin enemmän ja enemmän.

– Pieni mutta söpö kaupunki, hän tiivistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle