Ässiin murtautunut Patrik Juhola: "Päätin, että nyt se paikka pitää ottaa"

LIIGA / Haastattelu
Juhola vietti alkukauden Ketterän paidassa.
Ässät raapi tapaninpäivän kamppailussa 3–2 voiton voittolaukauskilpailun päätteeksi. Uransa ensimmäisen pisteen saalistanut Patrik Juhola on ollut tyytyväinen, miten ensimmäiset Liiga-pelit ovat kulkeneet.

Ässät voitti tapaninpäivän kamppailun Tapparaa vastaan voittolaukauskilpailun jälkeen. Feetu Knihdin tekemän avausmaalin alusti Ässien 20-vuotias Patrik Juhola, jolle piste oli Liiga-uran ensimmäinen. Ottelussa oli kova tempo, minkä myös Juhola pani merkille.

– Oli todella vauhdikas peli, joulutauko ei näkynyt.

Myös loppuunmyydyn Enersense Areenan tunnelma sai kehuja.

– Ihan uskomaton tunnelma, siinä on hieno pelata tuollaisen faniryhmän edessä. Oli hauska pelata ja hienoa, että saimme voiton vielä siihen päälle.

Tiistainen kamppailu oli Juholalle kauden ja uran viides Liigassa. Juhola on tullut ennakkoluulottomasti sisään ensimmäisiin peleihinsä. Neloskentän keskushyökkääjänä pelannut Juhola on ollut tyytyväinen siihen, kuinka hyvin hän on peliin päässyt sisään.

– Peli on tuntunut tosi hyvältä, heti alusta saakka tuntui, että pääsi peliin mukaan. Tuntui myös, että pelasi hyvin ja sai vastuutakin. Tähän joukkueeseen oli helppo tulla sisään ja hauskaa on ollut.

Ässien valmennusvastuun otti tällä kaudella Jere Härkälä. Härkälä toimi jo viime kaudella Karri Kiven valmennustiimissä. Härkälän valmennustiimi on antanut Juholalle ensimmäisistä peleistä palautetta, niin positiivista kuin negatiivistakin.

– Aika paljon on tullut positiivista palautetta valmennustiimiltä, totta kai joistakin pelin sisäisistä asioista on tullut myös negatiivista.

Palaute on ollut Juholan mielestä juuri sitä, mitä peliesitykset antavat odottaa.

– Voisi sanoa, että positiivista palautetta on tullut kun on pelannut hyvin ja negatiivista palautetta kun sitä on ansainnut. Positiivista palautetta on tullut silti enemmän.

Mestis kehityspaikkana

Juhola pelasi alkukauden Imatran Ketterän paidassa Mestiksessä. 24 peliä toi lopulta tehot 9+12. Juhola näki Mestis-visiittinsä todella tärkeänä, sillä juuri aiempaa kokemusta hänellä ei miesten peleistä ollut.

– Se oli hyvä, että sain pelata miesten pelejä. Se auttoi kamppailukovuuteen ja -valmiuteen, mitkä olivatkin pääkehityskohteita.

Juhola pääsi pelaamaan Ketterässä kiekollista roolia. Kiekollisesta roolista Mestiksessä on ollut hyötyä myös Liigassa.

– Siellä pelatessa sai kiekollista varmuutta, mikä on auttanut myös tosi paljon. Olen saanut siirrettyä sitä varmuutta myös tänne Liigaan. Olen päässyt nyt omia vahvuuksia näyttämään täällä.

Itseluottamusta onnistumiset Mestiksessä toivat myös. Juhola näkeekin itseluottamuksen yhtenä suurimmista syistä sille, että hän on murtautunut nyt hyvin joukkueeseen.

– Varmaan yksi iso syy siihen, että olen pystynyt luomaan paikkoja täällä, on ollut se, että olen saanut tuotua Mestiksestä itseluottamuksen myös tänne. Olen uskaltanut pelata, enkä ole pelännyt.

Nykyisillä otteilla Ketterän tai minkään muun Mestis-seuran ei tarvitse odottaa Juholaa takaisin. Juhola näkee, että mikäli peliesitykset jatkuvat hyvinä, peliaikaakin tulee.

– Tavoitteena on pelata loppukaudella mahdollisimman paljon Liigaa. Peliesitykset varmasti korreloivat peliaikaan. Pidän hyvän temmon kentällä, niin uskon että pelejä tulee enemmänkin.

Lapsuuden vihollinen

Viime kaudet Juhola on viettänyt Ässien alle 20-vuotiaiden joukkueessa. Viime kausi oli jo pisteiden valossa hyvä, mutta peliaikaa ei Liigassa vielä irronnut.

Juhola näkee, että olisi jo viime kaudella halunnut pelata joitain pelejä, mutta nykyinen polku on myös sopinut hyvin hänelle.

– Sanotaan näin, että joitain pelejä olisi ollut kiva saada, mutta ymmärrän ratkaisun. Tälläkään kaudella ei lähdetty kiirehtimään, vaan laitettiin miesten peleihin kehittymään. Mielestäni tämä polku on ollut hyvä itselle ja sopinut hyvin.

Tilaisuuden auetessa loukkaantumisten myötä, Juhola näki että paikka joukkueesta pitää ottaa.

– Tavoitteena on koko ajan ollut, että saisin paikan Liigassa, varsinkin nyt kun tulin takaisin ja minulle annettiin näytönpaikka. Päätin, että nyt se pelipaikka pitää ottaa.

Ylöjärveltä Tampereen kupeesta kotoisin oleva Juhola myöntää olleensa lapsuudessa Ilveksen kannattaja.

– Pikkupoikana kannatin Ilvestä, se tuli perheestä. Se toki jäi, kun muutin Poriin.

Ylimääräisen latauksen otteluun Juhola silti sai, kun vastassa oli vanha vihollinen.

– Oli se totta kai erityistä, siitä sai vähän lisävirtaa kun pääsi pelaamaan niin sanotusti nuoruuden vihollista vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle