Aloituksissa loistanut Schnarr ei hätkähtänyt päätöserän tapahtumista: ”Olen varma, että sarjan päätteeksi olemme päässeet heidän ihonsa alle"

LIIGA / Haastattelu
Schnarr on lahtelaisten ykkössentteri.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pelicans vei ensimmäisen kiinnityksen nimiinsä HIFK:ta vastaan numeroin 4–2. Tehopisteittä jäänyt Nathan Schnarr pelasi Pelicans-hyökkääjistä toiseksi eniten ja oli lahtelaisille tärkeä palanen aloitusympyrässä.

Pelicansin ja IFK:n välisen puolivälieräsarjan avausottelu oli kutakuinkin sellainen, kuin odottaa osasi. Tasaista 5v5-pelaamista, kovaa kamppailua ja loppuun asetelmien hakua tuleviin otteluihin. Pelicans-sentteri Nathan Schnarr näki ottelun niin ikään odotetun tasaisena.

– HIFK on taitava joukkue. Tiedämme, että meidän täytyy kamppailla kovaa joka sentistä. Sarjasta tulee tiukka, ja tämä ilta todisti sen.

Oman ketjunsa otteissaan kanadalainen näki parannettavaa, mutta oli tyytyväinen oman pään pelaamiseen. Luboš Horkýn, Schnarrin ja Aleks Haatasen kolmikko loi kolme maalipaikkaa ja antoi omiin kaksi, joten ketjun loppusaldo jäi plussan puolelle.

– Olisimme voineet pelata hieman paremmin luomalla enemmän hyökkäysalueaikaa ja pääsemällä sitä kautta paineistamaan. Mutta toisaalta emme antaneet vastapuolelle paljoa paikkoja ja sitten muut ketjut nousivat esiin. Sen takia tämä on joukkuepeli ja saimme tärkeän voiton.

Antti Tyrväisen ketju pelasi avausottelussa selkeästi IFK:n Jori Lehterän ketjua vastaan. Isossa kuvassa Schnarr kuitenkin kokee, että Pelicans ei seuraa orjallisesti ketju vastaan ketju -peluutusta.

– Luotamme jokaiseen pelaajaan, kuka tahansa kentälle menee, pystyy hoitamaan hommansa.

Aloitukset ovat olleet läpi kauden Pelicansille vaikeita, mutta Schnarrilta kyseinen homma luonnistuu. Etenkin kolmannessa erässä Schnarr kävi useaan otteeseen ottamassa oman päädyn aloituksen, vaikka hänen ketjunsa ei ollut jäällä. Voitettujen aloitusten jälkeen hän siirtyi vaihtopenkin puolelle ja ketjun varsinainen sentteri hyppäsi jäälle.

Schnarr kaapi keskiviikon ottelussa 27 aloitusta 55,6 prosentin varmuudella. Hyökkääjä on kyseisestä osa-alueesta ylpeä, ja näkee sen isona asiana pelin virtauksen kannalta.

– Etenkin Euroopan isommissa kaukaloissa se on erityisen tärkeää. Jos häviät aloituksen, olet perässä koko vaihdon. Etenkin pudotuspeleissä, jos voit aloittaa vaihdon kiekon kanssa, niin se on iso asia meille.

Pelicansilla oli avauserässä otollinen hetki tehdä avausmaali ylivoimalla, kun IFK otti kolme kahden minuutin rangaistusta lyhyen ajan sisään. Lopulta päätöserässä Leo Komarovin viiden minuutin rangaistuksen aikana lahtelaiset onnistuivat ylivoimamaalissa, joka oli Schnarrin mukaan vapauttava osuma.

– Se oli valtavan tärkeä, erikoistilannepelaamisella voitetaan pudotuspeleissä pelejä. Meidän täytyy kuitenkin katsoa se 5–3-ylivoima videolta. Saimme kuitenkin homman hoidettua kolmannessa erässä, joten se on ainoa asia, joka merkitsee.

Tunteet kuumina

Päätöserä tarjosi paljon tökkimistä ja pystypainia ympäri kenttää. Puhuttanein tilanne tapahtui reilut kolme minuuttia ennen loppua, kun IFK:n Komarov takoi maassa ollutta Michal Jordánia ja lensi tämän seurauksena suihkun puolelle.

Päätöserän tapahtumista Schnarrilla ei ollut sen kummempaa kommentoitavaa.

– Kyseessä on pudotuspelisarja, tietenkin siellä on paljon tunteita. Mielestäni siinä kaikki.

Vaikka IFK:n temput voivat tiettyyn pisteeseen asti horjuttaa lahtelaisten peliä, on Schnarr silti luottavainen, että Pelicans tulee sarjasta voittajana pihalle.

– Kaikki joukkueet pystyvät tekemään tuota, pudotuspeleissä peliin tulee se elementti lisäksi. Kyseessä on paras seitsemästä -sarja, kaukalossa täytyy tehdä kaikkensa voittaakseen. Sitä tulee olemaan kumpaankin suuntaan, se on jääkiekoa ja mielestäni sen pitäisikin olla niin.

– Olen varma, että sarjan päätteeksi olemme päässeet heidän ihonsa alle.

» Lähetä palautetta toimitukselle