Anna-Kaisa Antti-Roiko palasi perhosia vatsassaan ja kovat tavoitteet mielessään − "Uskon, että sinne on mahdollista päästä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Anna-Kaisa Antti-Roiko pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Pelikuntoon toipunut hyökkääjä tähyää takaisin naisten liigahuipulle ja kansainvälisille kentille. Paluu liigakaukaloon pitkän tauon jälkeen jännitti Anna-Kaisa Antti-Roikoa.

Kärppien tähtihyökkääjä Anna-Kaisa Antti-Roiko hyppäsi ensikertaa naisten liigakaukaloon tämän kauden puitteissa lauantain HPK-kotiottelussa. 18-vuotias hyökkääjä myönsi, että perhosia oli vatsassa ennen matsia.

− Tuntui jännittävältä hypätä taas askiin! Olen muutaman viikon ajan tiennyt, että saattaisin päästä tässä kohtaa pelaamaan. Siitä asti oli vähän jännitellyt. Kun pääsin hallille, niin siitä se sitten helpotti, totesi Antti-Roiko ja kertoi lokakuun puolivälin olleen paluuaikataulun tähtäimenä jo pidemmän aikaa.

Kärpät hävisi HPK:lle puhtaasti 0−7. Antti-Roiko kellotti kamppailussa peliajakseen 19.08. Ykkösketjussa viilettäneen hyökkääjän mielestä hämeenlinnalaiset eivät olleet numeroiden vertaa edellä kenttätapahtumissa.

− Tulos ei todellakaan kerro kaikkea pelistä. Pelasimme paljon paremmin kuin viime viikonloppuna. Ensimmäinen erä oli tosi hyvä ja toinen vähän sellainen nukahduserä meiltä. Kolmanteen sitten tsemppasimme hyvin. HPK iski tehokkaasti paikoistaan maalit. Peli oli tasaista.

Anna-Kaisa Antti-Roiko hyppäsi askiin HPK-ottelussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Nyt, kun Antti-Roiko pääsi takaisin liigavauhtiin, ei hän aio enää pysähtyä kauden aikana, mikäli se hänestä on kiinni.

− Ensinnäkin haluan pelata loppuvuoden ehjänä, ettei tulisi enää mitään takapakkeja. Rauhassa lähden kuitenkin liikkeelle. Joukkueemme tavoite on pudotuspeleissä. Itselläni on myös MM-kisapaikka tavoitteena, 18-vuotias Tyttöleijonissa kokemusta kerännyt peluri naulasi.

Antti-Roiko pelasi jo viime kaudella uransa ensimmäiset aikuisten MM-kisat. Otteluita Naisleijonissa hänellä on vyöllään yhteensä 22. Oululainen uskoo, että arvokisat ovat nänelle realistinen tähtäin.

− Uskon, että sinne on mahdollista päästä. Siihen täytyy vain tehdä tosi kovaa töitä. On se silti rehellinen tavoitteeni.

Kärpät jatkaa naisten liigakauttaan uudistuneessa valmennuksessa, kun päävalmentaja Sanna Lankosaari jätti tehtävänsä. Johtava pelaaja suhtautuu muutokseen tyynesti.

− Minulla ei ole asiaan vaikutusvaltaa. Valmentaja vaihtuu, jos se vaihtuu. Pelaajien tehtävä on ottaa uutinen vastaan hyvin ja mennä siitä eteenpäin. Tästä lähti uusi aikakausi meidän joukkueella. Lähdemme uudestaan liikkeelle, Antti-Roiko päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle