Joonas Oden ei usko tulevaisuuteensa SaiPassa, nuorempi veli palaamassa Mikkeliin − "Toivottavasti pelaamme joskus samassa joukkueessa"

MESTIS / Haastattelu
Joonas Oden pelasi ensimmäisen Mestis-ottelunsa urallaan.
Kiekkoilevat veljekset ovat joutuneet hakemaan vauhtia kiekkouralleen Mestiksestä. Joonas ei ole palaamassa SaiPaan, mutta Markus pääsee taas kohta takaisin liigakaukaloihin.

Joonas Oden ja Markus Oden kohtasivat tällä kaudella eri sarjassa, missä olivat ennen kautta ajatelleet niin tapahtuvan. SaiPan sopimuspelaajan Joonaksen lainasopimuksesta Ketterään tiedotettiin tällä viikolla ja nuorempi veli oli siirtynyt Jukureista Kiekko-Espooseen lainalle jo aiemmin.

Tiistai-iltana Joonaksen edustama Ketterä oli espoolaisisäntiä vahvempi voittolaukauksien kautta lukemin 3−2. Yhdysvalloissa syntynyt hyökkääjä olikin tyytyväinen pitkän pelitauon jälkeen. Hän on pelannut edellisen kerran marraskuun puolivälissä.

− Oli kiva pelata kuukauden tauon jälkeen. Tunsin itseni hieman väsyneeksi, mutta tein parhaani. Tänään oli vaikea vastustaja, varmaan yksi parhaita joukkueita tässä sarjassa, Joonas analysoi. 

Erot Mestiksessä ja Liigassa

Joonas debytoi imatralaisten paidassa ykköskentällisessä Aleksi Sinkkosen ja Roope Turusen kanssa. Hän oli tyytyväinen ketjukavereihinsa.

− Turunen on tuttu minulle SaiPasta. Saimme joitain kuvioita kentällisen kanssa aikaan, toivottavasti saamme alle useampia pelejä yhdessä. Sitä kautta pystymme parantamaan kentällisemme kemiaa.

Markus oli myös hyväntuulinen pelin jälkeen tappiosta huolimatta. Joonakselle ottelu oli ensimmäinen Mestiksessä, kun nuoremmalla veljeksellä otteluita on kertynyt jo enemmän. Heillä oli myös eroava näkemys Liigan ja Mestiksen eroista.

− Kyllä Mestiksessä ja Liigassa on selvä ero. Täällä on pikkuisen enemmän tilaa ja aikaa, Joonas kommentoi.

− Se on aika samanlaista. Totta kai Liigassa pelaamista suunnitellaan enemmän ja se on vähän viisampaa. En näe kuitenkaan paljon eroavaisuuksia sarjojen välillä, Markus analysoi.

Molemmat pelaajat tulivat nuorena ryminällä sisään Liigaan. Joonas debytoi Liigassa 18-vuotiaana KooKoon paidassa ja teki kaudella 2018-2019 20 otteluun tehot 6+5. Hänen paras kautensa on Ilveksestä 2021-2022, kun tehopisteitä kertyi 11+18. Sen jälkeen ura on ollut vaikeampaa, eikä peliaikaa ole tullut SaiPassa marraskuun puolivälin jälkeen.

− Urani on ollut nyt alamäkeä. Tavoitteeni on päästä taas paremmaksi kiekkoilijaksi. 

22-vuotias Markus on myös ajautunut sivuraiteelle Jukureissa parin kelpo liigakauden jälkeen. Hän kertoo viihtyvänsä Espoossa.

− Täällä on ollut hyvä meininki. Olen Espoossa sen vuoksi, että saan itseluottamukseni takaisin. Harjoittelen kovasti ja tulen paremmaksi täällä. On ollut mukavaa, kun olen päässyt käyttämään nopeuttani enemmän täällä.

Joonaksella ei tulevaisuutta SaiPassa

Molemmat veljekset kertoivat, että oli hauskaa pelata toisiaan vastaan pitkästä aikaa. Ottelun jälkeen Joonas vaikutti olevan selvästi innokkaampi nuoremman veljen kohtaamisesta.

− Emme hirveästi olleet samaan aikaan jäällä. Yhdessä kohtaa yritin jahdata häntä ja ajaa hänet. Hänen kanssaan on hauska pelata, toivottavasti pelaamme joskus samassa joukkueessa, Joonas kertoi pilke silmäkulmassa.

Veljekset intoutuivat myös analysoimaan toisiaan pelaajina.

− Joonas on nopea luistelija, mutta hänen kannattaisi opetella tekemään maaleja, Markus kuittaili.

− Markus tykkää pelata lähellä maalia. Hän tekee nopeita käännöksiä maalin ympärillä ja on erittäin vaarallinen sen lähellä, Joonas analysoi veljeään.

Molemmilla hyökkääjillä on sopimukset voimassa liigaseurojensa kanssa. Markus kertoi, että hän palaa Mikkeliin ja pelaa perjantaina Jukureiden riveissä.

− En halua olla 13. hyökkääjä ja istumassa penkillä. Haluan pelata Liigassa, mutta jos en saa peliaikaa, niin tulen mielelläni Espooseen takaisin.

Joonas sen sijaan tuskin tulee edustamaan SaiPaa enää. Lappeenrantalaisseuran yleisestä tilanteesta hän meni vaikeaksi, eikä hän halunnut kommentoida sitä tarkemmin. 

Onko sinulla tulevaisuutta SaiPassa?

− En usko. 

» Lähetä palautetta toimitukselle