Joose Antonen pääsi kokemaan maajoukkuepelien vaativuuden – "Oli vähän eroa noihin peleihin, joihin olen tottunut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joose Antonen pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa Suomen EHT-turnauksessa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Sveitsiä vastaan pelatussa ottelussa nähtiin useampi maajoukkuedebyytti. Yksi joukkueen ensikertalaisista oli Joose Antonen, joka pelasi Leijonien kolmoskentässä Juho Lammikon ja Teemu Turusen kanssa. Debytantista oli mukava pelata ja päästä kokemaan kansainvälisten pelien vaativuus.

– Kiva oli pelata. Huomasi, että aika tarkkaa peliä ja nopeasti kääntyi ja vauhtia on, ettei parane kauheasti kiekkoa hukkailla. Oli vähän eroa noihin peleihin, joihin olen tottunut. Nyt se on korkattu ja tietää, mitä tuleman pitää, kuvaili Antonen ensimmäistä A-maaotteluaan.

Tasainen ottelu päättyi voittomaalikilpailun jälkeen Sveitsin voittoon. Antosen mukaan ottelun alku oli Leijonille haastava, mutta pelin edetessä Suomi sai pelistä paremmin otetta. Lopulta tasaväkinen ottelu päättyi pienimmällä mahdollisella erolla.

– Ensimmäinen erä oli vähän tahmeaa. Aloitimme heikosti, mutta sitten pääsimme ihan hyvin peliin mukaan. Toisessa erässä saimme pari ylivoimaa, niin se helpotti meitä pääsemään pelin päälle. Sitten se oli sellaista tasaista, tiukkaa maalin vääntöä. Ehkä Sveitsi oli tänään tuon verran parempi, mitä voittomaalikilpailu näytti, kertasi Antonen ottelun kulkua.

Omaan suoritukseensa Antonen oli tyytyväinen, vaikka kansainvälisten pelien vauhtiin tottuminen otti hetken.

– Sellainen kohtalainen, ihan ok. Kyllä siinä koko ajan pääsi paremmin peliin mukaan, varmaan niin kuin koko joukkuekin. Niin kuin sanoin, peli oli erilaista kuin mihin olen tottunut, niin kesti aikansa, tuumi Antonen omasta pelistään.

– Siellä oli ihan hyviä juttuja ja sitten oli sellaisia, joita pystyy paljon parantamaankin. Nyt on ensimmäinen pois alta, niin pääsee ihmettelemään seuraavaa, Antonen summasi debyyttinsä.

"Totta kai nyt kun tänne olen päässyt, niin haluan lisää."

Vahvaa alkukautta KooKoossa pelaava Antonen oli positiivisesti yllättynyt, kun hän sai kuulla tulleensa ensi kertaa urallaan valituksi A-maajoukkueeseen. Valinta ei ollut täysin odottamaton, vaikkei Antonen asiaa ollut juuri etukäteen pohtinut.

– Ihan kotona olin, ettei siinä ollut mitään sen suurempaa draamaa. Kotisohvalla taisin olla ja puhelimeen vastasin, ei se sen kummempaa ollut, muisteli Antonen hetkeä, jolloin sai tietää valinnastaan.

– Joo ja ei. En ollut asiaa sen kummemmin ajatellut, oli iloinen yllätys, kuvaili Antonen kysyttäessä, osasiko hän odottaa valintaa.

Kohti seuraavia maajoukkue-esiintymisiä

Leijonien seuraava vastustaja Turussa pelattavassa turnauksessa on Tšekki, jota valmentaa Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Kari Jalonen. Antonen ei vielä tiedä, onko hän myös tuossa pelissä kokoonpanossa, mutta ennakoi ottelusta yhtä kovaa ja vauhdikasta kuin Sveitsiä vastaan.

– Kauheasti en odota vielä mitään. Voisin kuvitella, että varmaan tulee aika taitavia jätkiä [vastaan] ja vauhdikas peli. Varmasti aika samantyyppinen kuin tänään, tuumii Antonen seuraavaksi vastaan asettuvasta Tšekistä.

– Varmaan sellaista tšekkiläistyylistä. Tietenkin siellä on nykyään "Kojo" [Kari Jalonen] valmentajana. En tiedä, onko tuonut pientä Suomi-twistiä siihen, mutta varmasti kova peli tulee, niin kuin nämä kaikki, toteaa Antonen lauantain vastustajasta ja Tšekin pelityylistä.

– Mutta niin kuin sanoin, en ole vielä kauheasti asiaa miettinyt. Se on huomisen ja ylihuomisen juttu, kommentoi Antonen.

Antonen toivoo, ettei tämä jää hänen ainoaksi kerrakseen A-maajoukkueessa. Tavoite on tulla valituksi uudelleen, mutta nyt hän ottaa kaiken irti tästä mahdollisuudesta.

– Tietenkin päästä uudestaan. Se nyt on varmasti se. En ole sen kummemmin asiaa miettinyt. Nautitaan nyt tästä, kun täällä olen, kiteyttää Antonen.

– Totta kai nyt kun tänne olen päässyt, niin haluan lisää. Niin kuin sanottu, ensimmäinen kerta vähän kirpaisee, mutta sitten sitä haluaa vain lisää ja lisää, päättää Antonen hymy huulillaan.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun vastaan luistelee Tšekki, joka hävisi oman ottelunsa Ruotsille lukemin 1–4. Isänpäivänä pelattavassa turnauksen päätösottelussa Leijonat kohtaa Ruotsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle