Kiekko-Espoon sankari Arttu Tuomaala: "Meidän on näytettävä, että olemme parempi joukkue"

MESTIS / Haastattelu
Arttu Tuomaala ratkaisi viidennen finaalin voiton.
Kiekko-Espoo voitti Mestiksen viidennen finaalin dramaattisten vaiheiden jälkeen. Kotijoukkue oli toisessa erässä jo kolmen maalin tappioasemassa, mutta onnistui nousemaan lopulta voittoon. Ratkaisumaalin iski Arttu Tuomaala vain kolme sekuntia ennen päätössummeria.

Kiekko-Espoo on pudotuspelien aikana noussut kolmesti voittoon ottelussa, jossa se on ollut vähintään kahden maalin tappioasemassa. Kaksi aikaisempaa nähtiin puolivälierissä TUTOa vastaan. Myös kolmannessa finaalissa espoolaiset nousivat tasoihin, vaikka peli päättyikin Ketterän voittoon.

Arttu Tuomaala näkee joukkueen henkisen tilan kestävän myös tukalilta näyttävissä tilanteissa.

− Kaikki luottavat meidän tekemiseen, vaikka tilanne olisi taululla mikä tahansa. Tiedämme, että meillä on kyvyt nousta sieltä pelaamalla vapautuneesti, Tuomaala luonnehtii.

Tuomaala ohjasi ottelun voittomaalin pelin viime hetkillä, eikä Ketterällä ollut enää mahdollisuuksia vastata siihen. Näin maalintekijä itse näki maalin syntymisen:

− Fiilishän oli uskomaton. Turtiaisen "Sakke" pääsi laukomaan hyvältä paikalta ja vissiin hipaisi vähän mailaa ja meni siitä maaliin.

Koko joukkueelle näytti olevan hyvin iso asia, että Sakari Turtiainen oli rakentamassa voittomaalia, sen jälkeen kun hänen oma maalinsa ratkaisi Ketterälle voiton finaalisarjan kolmannessa ottelussa.

− Aivan huikea juttu, että hän sai onnistumisen, Tuomaala näki.

Pelikellossa oli ratkaisevan maalin aikaan kolme sekuntia. Tuomaala itse myöntää, ettei tiennyt tarkasti ajan olevan niin vähissä.

− En tiennyt siinä kohtaa, paljonko kellossa oli aikaa, mutta jälkeenpäin sitten tiesin.

Tuomaala oli ottelusarjan neljännessä ottelussa pelikiellossa päähän kohdistuneen taklauksen myötä. Hän ei nähnyt sen vaikutusta vireystilaan, mutta henkisellä puolella yhden ottelun pakkkohuili tuntui.

− En tuntenut, että olisin erityisesti virkeämpi ollut, mutta intoa oli enemmän, kun pääsi taas pelaamaan.

Kiekko-Espoo on voiton päässä Mestis-mestaruudesta. Tuomaala näkee asetelman olevan hyvä, mutta työtä mestaruuden eteen on yhä tehtävänä.

− Henkisesti tämä oli iso voitto, nyt pitää käydä naulaamassa sarja.

Vaikka ottelun ratkaisu oli espoolaisittain hieno, Tuomaala ei halua nähdä yhtä tiukkaa peliä ottelusarjan kuudennessa kohtaamisessa.

− Toivottavasti ei mene yhtä tiukaksi, vaan pystytään alusta asti pelaamaan samalla tavalla kuin tämän pelin lopussa.

Tuomaala näkee, että asenteen on pysyttävä kunnossa loppuun asti, ja onnistuneella suorituksella espoolaisten mestaruusjuhlat nähdään perjantaina Imatralla.

− Mennään ottamaan se voitto. Ei sitä ilmaiseksi kukaan anna, eikä se tule odottamalla. Meidän on näytettävä, että me olemme parempi joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle