Marcus Davidssonilla lähti syksyllä huono kierre käyntiin: "Tuntui, että olen kirottu"

LIIGA / Haastattelu
Marcus Davidsson ei ole yltänyt toistaiseksi viime kauden lentoonsa.
Isoin odotuksin Poriin siirtyneet Davidssonin veljekset eivät ole onnistuneet odotusten mukaisesti, mutta viitteitä paremmasta on ilmassa. Marcus Davidsson on viime aikoina oppinut sen, että suorituspaineita ei kannata miettiä.

Ässät otti lauantai-iltana revanssin Lukosta, kun se kaatoi raumalaiset tiukan taistelun jälkeen lukemin 2–1. Kohtaaminen oli joukkueiden toinen perättäinen, kun perjantaina Raumalla Lukko oli vahvempi 3–0-lukemin.

Ässien avausmaalin alusti viime aikoina otteitaan parantanut Marcus Davidsson. Davidsson oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.

– Hieno voitto, oli hyvää joukkuepeliä meiltä. Todella tiukka kamppailu, eilen ansaitsimme mielestäni enemmän maaleja, mutta tänään saimme kaksi ja pelasimme hyvin puolustussuuntaan. Meillä oli myös hyvä kotiyleisö.

Ottelun avausmaalin vain viiden minuutin pelin jälkeen iski Eemil Erholtz. Davidsson tarjoili maaliin hienon esityön. Ruotsalaishyökkääjä itse kuvaili maalia seuraavasti:

– Se oli hyvä pelitys, Libor nosti kiekon Miksan (Jan-Mikael Järvinen) kanssa, josta Miksa syötti minulle vauhtiin. Näin Erholtzin tulevan maalille, sain hyvän syötön annettua ja siinä oli hyvä viimeistely.

Marcus Davidssonilla on veljensä Jonathanin tavoin ollut vaikeuksia päästä viime kauden tasolleen. Viime kaudella Marcus iski puolikkaaseen runkosarjaan 23 pistettä, kun tämä kausi on tuonut niitä vain yhdeksän. Isoimmaksi tekijäksi Davidsson mainitsee itseluottamuksen hupenemisen.

– Minulla oli paljon vaikeuksia löytää peliäni täällä, se on aina vaikeaa tulla uuteen ympäristöön ja pelitapaan. En vain saanut käytettyä kaikkia vahvuuksiani. Tuntui siltä, että tein vain työni, enkä mitään enempää.

Davidssonia rasitti myös syksyn aikana vamma, jonka aikana yli kymmenen peliä jäi pelaamatta. Omasta panostuksesta pelin toimimattomuus ei ole jäänyt missään vaiheessa kiinni, sen Davidsson vakuuttaa.

– Yritin koko ajan kaikkeni, mutta kun päädyt huonolle tielle, se on vaikeaa saada maali tai piste. Sen jatkuessa peli peliltä tuntui, että olen kirottu tai jotain.

Valoa tunnelin päässä

Parempaan päin ovat Davidssonin peliesitykset menneet. Viimeiseen viiteen peliin Tyresön kunnasta kotoisin oleva hyökkääjä on iskenyt neljä tehopistettä. Otteiden parantumisen on huomannut myös itse pelaaja.

– Minusta tuntuu, että olen ollut oikealla polulla viimeisimmän kuukauden. Toivottavasti jatkan myös samaa rataa ja olen tärkeä pelaaja tulevissa pudotuspeleissä.

Ässät taistelee pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain. Lauantaisella voitolla porilaiset saivat pidettyä piste-eron viidessä pisteessä viimeisiä pudotuspelipaikkoja kärkkyviin KooKoohon ja Sportiin.

Tällä hetkellä joukkueen sarjasijoitus on kahdeksas, kun noin 15 ottelua on kullakin joukkueella pelaamatta.

Davidsson näkee selkeät syyt sille, miksi otteet ovat viime aikoina parantuneet.

– Se mitä tein, oli se, että lopetin paineiden ottamisen. Haluan kovasti auttaa Ässiä, minut on hankittu tekemään pisteitä ja olemaan tärkeä palanen joukkuetta. Jos miettii asiaa liikaa, se voi pilata pelisi.

Davidsson on oppinut myös sen, että pitää osata olla itselleen suopea.

– Minusta tuntuu, että pelaan paljon rennommin nyt ja nautin pelistä paljon enemmän. En ole enää niin armoton itselleni tehdessäni virheen.

Viimeiset viisi ottelua Davidsson on pelannut laitahyökkääjänä, vaikka alun perin ruotsalainen tuli joukkueeseen keskushyökkääjänä. Davidsson on pitänyt laidalla pelaamisesta ja näkeekin sen olevan yksi iso syy peliotteiden parantumiseen.

– Laidalla pelatessani voin käyttää nopeuttani enemmän. Tykkään pelata laidalla. Olen ollut vaikeuksissa sentterinä pelatessani, joten uusi rooli vähän hyökkäävämpänä pelaajana ja laiturina voi olla yksi syy siihen, miksi suunta on kääntynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle