Noora Tulus korosti Naisleijonien omia vahvuuksia ja pelkäämättömyyttä − "Teimme pelimme tänään itse vaikeaksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Noora Tulus syötti kaksi Suomen maalia Ruotsi-ottelussa.
Kuva © Suomen Jääkiekkoliitto/Heikki Löfman
Yhteen hiileen puhaltava Suomi nousi väkevään voittoon Ruotsista.

Suomi kampesi naisten MM-kisojen alkulohkon kolmannessa ottelussa Ruotsin kumoon maalein 4−2. Naisleijonat oli pitkään kamppailussa tappiolla, mutta nousi kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Ykkösketjun keskushyökkääjä Noora Tulus oli isossa roolissa kolmella syöttöpisteellään.

Länsinaapuri tarjosi Suomelle sunnuntaina kovan haasteen, mutta Tulus näki takkuilun johtuvan ennen kaikkea sinivalkoisten omasta toiminnasta.

− Teimme pelimme tänään itse vaikeaksi. Olimme kaksi erää pelin ulkopuolella. Pysyimme kulmissa emmekä menneet maalia kohti. Ammuimme paljon blokkeihin ja hävisimme kaksinkamppailuja siniviivojen päällä.

Yhtenäinen Naisleijonat

Suomi löysi kuitenkin tehonsa ja kirmasi Ruotsin ohi voittoon. Joukkue on tarkkaan roolitettu ja kullakin pelaajalla on selvä tehtävä pelisysteemissä. Jokainen on myös yhtä tärkeä osa porukkaa silloin, kun luistimet eivät ole jalassa.

− Meiltä kuitenkin hyvä tasonnosto ennen viimeistä erää ja tulimme neljällä maalilla ohi. Meillä on tosi hyvä joukkuehenki ja olemme tosi positiivisia. Pidämme yhdessä hauskaa. Itseluottamus näkyy kentällä siinä, että jokainen uskaltaa pelata vahvuuksillaan ja tehdä niitä asioita, joissa mielestään on hyvä. Ei tarvitse pelätä, vaan antaa vain kaasua.

Suomi kohtaa alkulohkon päätöspelissä Unkarin maanantaina kello 18 alkavassa ottelussa. Tulus on sitä mieltä, että parhaimmillaan olevaa nalsieijonajoukkuetta on vaikea voittaa.

− Selvästi viimeisen erän energia, luottamus ja positiivisuus mukaan. Kun jokainen tekee oman roolinsa jäällä niin hyvin kuin mahdollista, niin pystymme voittamaan ihan kenet tahansa täällä. Uskomme omaan tekemiseemme ja kun karsimme selvät virheet pois, joita teimme (Ruotsia vastaan) kahdessa ensimmäisessä erässä, niin ihan varmasti tulee hyvä lopputulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Seitsenkertainen mestari Noora Tulus ei jatka SDHL:n menestysseurassa
MAAJOUKKUE | Muut Sarjat | 13.4.2024 16:43
Uutinen
Suurlupaus Sanni Vanhanen jatkaa uraansa Brynäsissä
MAAJOUKKUE | Naisten Liiga | Muut Sarjat | 17.5.2024 16:52
Uutinen
Juuso Toivola jatkaa Naisleijonien päävalmentajana
MAAJOUKKUE | 16.5.2024 14:55
Uutinen
Naisleijonapuolustaja Krista Parkkonen vaihtaa yliopistoa
MAAJOUKKUE | Muut Sarjat | 14.5.2024 6:13