Pelicansin kultakypärä Ryan Lasch koki alkukauden kokoonpanosta pudottamisen merkittävänä asiana: "Se oli hyvä päätös"

LIIGA / Haastattelu
Ryan Lasch on Pelicansin tehokkain pelaaja.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kultakypärää kantavan Ryan Laschin kausi on ollut Pelicansin yleisen tarinan tavoin kaksijakoinen. Alkukaudella oli hyviä hetkiä, mutta isossa kuvassa peli takkusi. Kokoonpanosta pudottaminen ennen maajoukkuetaukoa tuli hyökkääjän mukaan hänelle oikeaan hetkeen.

Seurahistoriaansa uusiksi lyövä Pelicans kasvatti lauantaina voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi Tapparan kotonaan 4–2. Putken kaikki voitot ovat tulleet varsinaisella peliajalla.

Pelicans-hyökkääjä Ryan Lasch oli tyytyväinen joukkueen otteisiin voitokkaassa Tappara-pelissä.

– Se oli hyvä suoritus meiltä. Tappara on Liigan kärkijoukkue ja pystyimme pelaamaan tuolla tavalla, joten voimme olla tyytyväisiä meidän suoritukseemme.

Vaikka voitto tuli vahvalla joukkuepelillä, oli ottelun hahmo jälleen kerran Pelicansin Aatu Jämsen, joka viimeisteli avauserässä kaksi maalia. Toinen osumista oli tyylipuhdas ilmaveivi. Pehmeistä käsistään tunnettu Lasch antoi kiekkotaiturille tunnustusta.

– Hänellä on kyvyt olla käänteentekevä pelaaja. Kun hän on pelipäällä, hän on mielestäni yksi vaikeimmista pelaajista pelata yksi vastaan yksi -tilanteita. En ole pitkään aikaan nähnyt yhtä taitavaa pelaajaa.

Laschille ilmaveivimaalin todistaminen oli ensimmäinen laatuaan.

– Tuo oli ensimmäinen kerta paikan päällä, kun näen tuollaisen maalin syntyvän, joten se oli itselleni erityistä. Mutta Jämsen on sellainen, hänellä on valtavat kyvyt ja näen hänen vain parantavan tästä eteenpäin.

Pelicansin tuloksellisesti surkea alkukausi on tällä hetkellä kuin muisto vain, mutta alkukauden vaikeuksista kysyttäessä Lasch koki kaksi asiaa kriittisinä tekijöinä: kiireinen otteluohjelma ja harjoittelun puute.

– Meillä oli alkukaudesta huonoin otteluohjelma, mitä olen todistanut ammattilaisurani aikana. Meidän piti matkustaa ja pelata paljon ja ollakseni rehellinen se tuntui täydeltä vitsiltä. Emme voineet harjoitella päästäksemme sellaiseen kuntoon kuin halusimme. Lisäksi emme pystyneet harjoitella pelitapaa, mikä olisi ollut kriittistä etenkin, kun meillä oli niin paljon uusia pelaajia.

– Näen nuo kaksi asiaa isoimpina tekijöinä. Kun otteluohjelma hellitti, pääsimme harjoittelemaan kunnolla. Luistelemme tällä hetkellä todella kovasti harjoituksissa, maanantaisin ja tiistaisin pystymme painamaan äärirajoille ja työstämään peliämme. Se määrä mitä pystymme nyt harjoittelemaan versus alkukausi – missä pelasimme vain paljon pelejä ilman laadukasta harjoittelua – on isoin syy nykykuntoomme.

Kokoonpanosta pudottaminen

4.11. ennen maajoukkuetaukoa Pelicans pelasi ottelun Jyväskylässä, jota voidaan pitää käänteentekevänä voittona lahtelaisten nykyvireeseen ja kurssin kääntymiseen.

Lasch ei pelannut tuossa ottelussa valmennuksen päätöksellä, ja hyökkääjä nostaa tästä päätöksestä hattua päävalmentaja Tommi Niemelälle. Hyökkääjän mukaan kyseinen vapaa viikonloppu tuli tarpeeseen.

– Se oli hyvä päätös Tommilta. En tietenkään ollut silloin siitä iloinen, mutta Tommi huomasi, että en ollut parhaimmillani, ja koin sen itsekin niin. Yritin tehdä liian paljon asioita yksin, enkä pelannut sitä peliä mitä minun olisi pitänyt pelata auttaakseni joukkuettani.

– Halusin pelata hyvin ja yrittää auttaa joukkuetta niin paljon kuin mahdollista. Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin se, että joskus se voi lähteä menemään väärään suuntaan ja alat tehdä huonoja ratkaisuja. Joten se, että Tommi huomasi tilanteen ja antoi minulle mahdollisuuden nollata tilanteen, auttoi minua paljon. Palasin vahvempana ja ymmärsin paremmin miten hän haluaa minun pelaavan ja miten pystyn pelaamaan vielä paremmin joukkueen parhaaksi. Se oli häneltä iso päätös, mutta hyvä sellainen.

Lasch on joukkueensa paras pistemies tehoilla 3+35. Tasaisesti tilanteita luova pelintekijä ei ole mässäillyt maaleilla, mutta syöttöpisteitä on kertynyt kiitettävä määrä. Henkilökohtaisesti hän kokee pelanneensa kohtuullisesti myös alkukaudesta, vaikka vaikeitakin jaksoja on ollut.

– Alkukaudesta pelasin ajoittain hyvin ja pystyin luomaan maalipaikkoja ketjukavereilleni. Mielestäni isoin asia verrattuna alkukauteen on maalintekotehokkuutemme paraneminen. Alkukaudesta emme saaneet paikoista kiekkoa sisään, mutta nyt viimeistelemme paljon paremmin, siihen voi olla tyytyväinen.

Lisäksi Lasch nostaa esiin sen, että joukkue kärsi alkukaudesta paljon loukkaantumisista, mikä vaikutti niin tasaviisikoin pelaamiseen kuin ylivoimatehoihin.

Lopuksi Lasch nostaa hattua ketjukavereilleen Patrik Carlssonille sekä Lars Bryggmanille

– Teemme kaikki kolme erilaisia asioita, jotka auttavat meitä kaikkia pelaamaan niin hyvin kuin pystymme vaihdosta toiseen. Meillä kaikilla on on erityistaitomme, jotka yhteenlaitettuna tuottavat hyviä asioita. Kemiamme kohtaavat myös erinomaisesti, joten se on innostavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle