Petmanin veljeksistä vain Ville pääsi Leijonien matkaan − "Semmoista pientä hyvämielistä kuittailua on veljeltä tullut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ville Petmania hymyilytti Slovakia-pelin jälkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Slovakian runsasmaalisesti voittaneen Suomen U20-joukkueen pelaajat olivat hymy herkässä ottelun jälkeen. Puolustavassa roolissa kolmosketjussa pelaava Ville Petman näkee joukkueensa tulleen latautuneena peliin edellisen Ruotsi-tappion jälkeen.

− Meillä loksahti kaikki kohdalleen tänään ja pystyttiin pelaamaan heti alusta asti hyvää kiekkoa. Ruotsi-pelissä menetettiin paljon kiekkoja, nyt pystyttiin lyömään maalille enemmän painetta ja pysymään kiekossa hyökkäyspäässä, Petman analysoi ottelua.

Petman pelaa Suomen kolmosketjussa Eemil Erholtzin kanssa ja sama kaksikko on joukkueen alivoiman tutkapari. Ketjun kolmas lenkki vaihtelei Slovakia-pelissä, kun Rasmus Kuparin loukkaantuminen Ruotsia vastaan tiivisti hyökkäyskaluston yhteentoista peluriin. Petmanille ketjun kolmanneksi lenkiksi ei ole toiveita.

− Tosi tyytyväinen olen ollut omaan rooliin, ei mitään valittamista ole ollut. Joukkue edellä pelataan ja tehdään parhaamme. Kaikki on hyviä pelaajia, jokaisella on eri pelityyli, mutta ei se sinänsä pelaamiseen vaikuta.

Petman onnistuikin maalinteossa alivoimalla ottelun kolmannessa erässä, mikä ei aivan jokapäiväistä ole kovaksi työjuhdaksi profiloituneelle hyökkääjälle.

− Kiekko pomppi minun kannalta suotuisasti, olin hyvässä vauhdissa koko ajan ja pääsin luistelemaan suorin jaloin olleen pakin ohi ja tekemään siitä, Petman kertaa nöyränä maaliaan.

Suomen seuraava vastus on Kazakstan, joka on pelannut kaksi tasaväkistä kamppailua Sveitsiä ja Slovakiaa vastaan, mutta jäänyt lopulta pisteittä. Kazakkinippua voi luonnehtia sitkeäksi.

− Uskon, että aika samanlainen vastus tulee kuin Slovakia tänään, kun pelasivat eilen tiukan pelin keskenään. Luisteleva ja kovaa työtä tekevä, pitää pystyä samanlaiseen peliin kuin tänään, niin eiköhän siitä hyvä tule.

Suomen pääkäskijä Raimo Helmisellä on taustaa Kazakstanista, kun mies on valmentanut Barys Astanan KHL-joukkueessa sekä Kazakstanin miesten maajoukkueessa.

− Ehkä sieltä voi jotain hyviä vinkkejä tulla, huomenna sen näkee, Petman hymähtää.

Vain toinen veljeksistä kisoissa

Petman joutui vuosi sitten pettymään, kun ei Kanadan kisoissa kultaa voittaneeseen ryhmään päässyt murtautumaan. Pettymyksen myötä lappeenrantalaisella oli kovat näyttöhalut tätä vuotta varten.

− On tosi iso kunnia olla täällä. Maajoukkueeseen pääseminen on aina ollut iso tavoite ja unelma.

Villen vuotta nuorempi pikkuveli Mikko Petman oli myös ehdolla MM-leiriryhmään, mutta joutui jäämään kotikatsomoon. Veljesten välillä ei ole mitään kateutta asian suhteen. Seurajoukkueessa molemmat pelaavat Rauman Lukon riveissä.

− En vielä ole päässyt kuittailemaan hänelle. Ei oikein viitsikään, kun on vuotta nuorempi, toivottavasti sen vuoro on ensi vuonna. Pelien jälkeen Mikko on vähän kommentoinut, että miten minulla sen mielestä meni, semmoista pientä hyvämielistä kuittailua on veljeltä tullut, Ville Petman nauraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös