Slavia Prahaan siirtynyt Paavo Hölsä jakaa kiitosta K-Vantaalle − "Pelkästään positiivista sanottavaa"

Muut Sarjat / Haastattelu
Hölsä torjui K-Vantaan riveissä 18 ottelussa.
K-Vantaa tiedotti uudenvuodenaattona maalivahtinsa Paavo Hölsän vaihtavan maisemaa. Uusi vuosi toi uudeksi seuraksi Tšekin toiseksi korkeimmalla tasolla pelaavan Slavia Prahan.

Paavo Hölsä palasi ulkomaiden kierrokseltaan Suomeen ja Mestikseen, kun K-Vantaa tiedotti juuri kauden alla tehneensä sopimuksen lappeenrantalaismaalivahdin kanssa. Kolmesta edelliskaudesta kaksi Sloveniassa ja yhden Isossa-Britanniassa pelannut veräjänvartija kertoi etsineensä sopivaa pelipaikkaa ja kaivanneensa pelituntumaa.

− Kesän treenasin omatoimisesti. Asuin Helsingissä tyttöystävän kanssa, joten syksyllä otin itse yhteyttä K-Vantaaseen, jos mahtuisi mukaan treenaamaan. Silloin oli paikat täynnä, mutta sitten he itse palasivat asiaan Mestiksen aloitusviikolla, Hölsä kertaa alkusyksyn tapahtumia.

Ratkaisevana tekijänä tuolloin toimi K-Vantaan Juuso Helomaan loukkaantuminen, jonka seurauksena tarve ja tarjonta kohtasivat. 

Vantaalla kului hieman pidempikin siivu, kuin alun perin oli ajatuksena. Reilun kuukauden pelien jälkeen Hölsä ja K-Vantaa jatkoivat sopimusta loppukauden kattavaksi. Hölsä sanoo, että ulkomaanoptio oli hänelle tärkeä pykälä saada mukaan, vaikka ei hän itse sopimusasioita aktiivisesti miettinytkään.

− Agentti etsi taustalla seuraa ja välillä otti yhteyttä, että tällaista olisi tarjolla, maalivahti valotti prosessin taustoja.

Väliaikaiseksi suunniteltu ratkaisu venähti lopulta melko pitkäksi. Hölsä ehti pelata Mestiksessä 18 ottelua, joihin mahtui kaksi nollapeliä.

− Ehti jo vähän unohtaa, että ollaan toistaiseksi mukana. Että meni suurempi osa kautta siellä ja nyt sitten vain kevät täällä, hän kertoo Prahasta käsin.

Pidemmän tauon jälkeen kotimaan kaukaloihin palannut maalivahti antaa pelin tasosta tunnustusta Mestikselle, mutta näkee myös selvän ongelmakohdan.

− Mestiksessä oli mukava pelata, mutta ammattilaisuus on hankalaa. Täytin kuitenkin 29 tuossa, niin ihan aikuisen miehen rahaa pitäisi saada, Hölsä toteaa tuttuun tyyliinsä.

Vantaalaisseuran toiminnasta hän on kuitenkin hyvillään.

− K-Vantaa hoiti hommat todella hyvin, pelkästään positiivista sanottavaa, Hölsä antaa tunnustusta ja palaa asiaan vielä pariin otteeseen haastattelun aikana.

− Oli todella hienoa, että pääsin pitämään tuntumaa yllä alkukauden. Tilanteessa kaikki voittivat, kun pääsin pelaamaan hyvän määrän pelejä ja nyt K-Vantaa voi jatkaa alkuperäisellä suunnitelmalla, Hölsä näkee.

Uusi sarja, uudet haasteet

Slavia Praha pelaa Tšekin paikallista Mestistä, pääsponsorin nimellä kulkevaa Chance Ligaa. Joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon hänniltä.

− Uusi seura on tiukassa tilanteessa. Pisteitä pitäisi saada. He päättivat hankkia maalivahdin, jotta säilyisivät sarjassa.

Pääkaupungin toinen seura, Sparta Praha, pelaa pääsarjatasolla. Kun Hölsältä kysyy, onko seurojen välillä yhteistyötä, hän naurahtaa.

− Sparta Phaha ja Slavia Praha ovat vanhoja verivihollisia, vähän sama kuin HIFK ja Jokerit tekisivät yhteistyötä. En näe että sitä tapahtuisi, Hölsä toteaa ja kertoo Slavia Prahan yhteistyöseuran pääsarjatasolla olevan Mladá Boleslav.

Vajaan pari viikkoa uudella paikkakunnalla asumaan ehtinyt suomalainen vaikuttaa siirtymispäätökseensä tyytyväiseltä. 

− Peli ei ole [Mestikseen verrattuna] niin vauhdilla päästä päähän. Pelaajat ovat isoja ja kokeneita, Hölsä mainitsee havaitsemistaan eroista sarjojen välillä.

Myös uusi seura saa kiitosta järjestelyistään.

− Pari ensimmäistä päivää olin melko kyseenalaisessa hotellissa, mutta sen jälkeen pääsin omaan asuntoon. Siitä eteenpäin kaikki on järjestetty viimeisen päälle, vaikka seuralla ei ole ollut ulkomaalaisia oikeastaan ollenkaan täällä. Edgars Kulda oli jo viime kaudella, hän sanoo.

− Muuten elämä on oikein miellyttävää, mutta voittoja pitäisi kaukalossa saada aikaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle