Topias Vilén peräänkuuluttaa vahvempaa kamppailupelaamista Slovakiaa vastaan: "Niissä pitää olla paljon parempi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Topias Vilén esiintyy ensimmäistä kertaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuorten Leijonien ykkösparissa pelanneelle Topias Vilénille ottelu Sveitsiä vastaan oli hänen ensimmäinen arvokisapelinsä tällä tasolla. Turnaus alkoi hänen ja Nuorten Leijonien kannalta väärällä nuotilla Suomen kärsittyä 2–3 jatkoaikatappion Sveitsille. 

Vilénin mukaan Sveitsi-peli osoitti hyvin, mitä kaikkia asioita pitää parantaa, jotta joukkue pystyy voittamaan otteluita. Prosessi on tältä osin kaukana valmiista.

– Niin kuin kaikki varmasti näkivät, siellä on vielä paljon tehtävää, jotta saamme voittoja kairattua, kommentoi Vilén Suomen joukkueen esitystä Sveitsiä vastaan.

– Taas näimme, ettei täällä ole yhtään helppoa peliä. Jokaiseen peliin pitää ladata kaikkensa, muuten ei voittoja tule.

Turnauksen seuraavassa ottelussaan Nuoret Leijonat kohtaa Slovakian. Toisessa pelissään Suomen pitää nuoren puolustajan mukaan tehdä perusasiat hyvin ja olla vahvempi kaksinkamppailuissa.

– Meidän pitää olla paljon huolellisempia niin syötöissä kuin syötön vastaanotoissa ja voittaa kamppailut. Tuntui, että hävisimme melkein jokaisen kaksinkamppailun. Niissä pitää olla paljon parempi, hän analysoi.

Tulevan vastustajan riveissä pelaa Vilénin tapaan New Jersey Devilsin lupauksiin kuuluva Šimon Nemec. Viime kesän kakkosvaraus on Vilénin mukaan vaarallinen kiekollinen puolustaja, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspäässä.

– Meidän pitää olla hänen kanssaan hereillä. Hän pystyy tekemään asioita viivassa ja on hyvä, hyökkäysvoittoinen puolustaja.

Yksi kehityskohteista Slovakia-kohtaamista ajatellen on erikoistilannepelaaminen. Ottelussa Sveitsiä vastaan Nuoret Leijonat pääsivät pelaamaan ylivoimalla kahdesti, mutta maalia se ei näillä yrityksillä saanut aikaiseksi.

– Siinä oli aihioita, joista olisi voinut maalin tehdä. Pitää olla vain tehokkaampi ja saada enemmän tempoa ylivoimaan, niin saamme neliön liikkeelle ja sitä kautta paikkoja, Suomen ykkösylivoimassa viivamiehen paikalla ollut Vilén analysoi.

Sveitsi-ottelussa Vilénin kanssa samassa ylivoimaviisikossa pelasivat Ville Koivunen, Jani Nyman, Brad Lambert ja Oliver Kapanen. Puolustajan mukaan viisikolla on harjoiteltuja kuvioita ylivoimalle, mutta heidän pitää olla valmiita myös reagoimaan vastustajaan ja aukeaviin tilanteisiin.

– Harjoituksissa olemme treenanneet ja siellä on tiettyjä sovittuja juttuja, joita haemme. Mutta kyllä se myös pelin mukaan menee. Mitä paikkoja aukeaa, niitä käytetään ja sitä pelataan, summaa Vilén viisikkonsa ylivoimapelistä.

Nuorten Leijonien ottelu Slovakiaa vastaan alkaa klo 18 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle