"Virtaa riittää kyllä kaikkiin peleihin" – A-maajoukkueesta kotikisoihin kutsuttu Konsta Helenius on valmis myös miesten MM-kisoihin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Konsta Helenius pelasi ennen poikien MM-kisoja myös A-maajoukkueen mukana.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pikkuleijonat aloitti MM-taipaleensa Latviaa vastaan tiukalla voitolla. A-maajoukkueesta kisajoukkueeseen saapuneella Konsta Heleniuksella riittää virtaa vaikka kaikkiin kevään peleihin.

Pikkuleijonat asteli ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen MM-turnauksessa, kun vastaan asettui Latvia. Suomi sai iskettyä kolme maalia ja Latvia yhden, mutta kummallakin osapuolella olisi ollut paikkoja useampaan täysosumaan. 

A-maajoukkueenkin mukana ollut Konsta Helenius pelasi torstai-illan kamppailussa ykkösketjun keskellä. Ketju vei koko ajan pelin Latvian alueelle, ja Helenius sekä esitteli laajaa syöttövalikoimaansa että pelasi itsensä hyville vetopaikoille. Tehosarakkeeseen lukemiksi merkittiin 0+1.

– Ketjun peli toimi hyvin, meillä oli hyvä kemia siinä alusta lähtien. Kunhan vielä viimeistelemme tehokkaammin ja hiomme pienet asiat kuntoon, niin peli paranee vielä tästä. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen ottelu, joukkueen ykköstähti virkkoi.

Kokonaisuudessaan ottelu oli koko ajan sinivalkoisten hallinnassa, vaikka Latvia saikin pidettyä tuloksellisesti ottelun tiukkana aivan loppuun saakka. Suomen maalilla Petteri Rimpinen torjui 14 kertaa ja toisessa päädyssä Nils Maurinsin vastaava lukema oli 31. Suomi voitti laukaukset 34–15.

Vaikka Rimpisen torjuntamäärä oli virkaveljeä matalampi, mahtui joukkoon kuitenkin paljon huipputorjuntoja. Kuparinenkin rikkoutui Latvian osalta vasta puolitoista minuuttia ennen loppua.

– Rimpinen oli tänään hyvä. Hän pelasti siitä pari maalia. Sinisen päällä emme voi menettää enää kiekkoa, kun jatkossa vastustajat, kuten Yhdysvallat, kyllä rokottavat siitä. 

Vaikka taululla oli monen mielestä tahmeammat lukemat kuin odotettiin, oli Helenius kuitenkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Kaiken kaikkiaan on nyt hyvä fiilis. Pelasimme omaa peliä ja saimme joukkueena paljon paikkoja. Jatkossa pitää kuitenkin olla tehokkaampi, kun tässäkin pelissä teimme vain kolme maalia. Kovempia vastuksia vastaan emme saa noin paljoa maalipaikkoja. Sinänsä kuitenkin hyvä peli ensimmäiseksi otteluksi.

Kyllä itsekin mietin asiaa, mutta minä en päättänyt sitä, missä pelaan.

Monikaan kiekkoilija ei pääse kokemaan kotikisoja, joten nuoret pelaajat ovat hienon paikan edessä. Vähemmästäkin saattaisi jännittää, onhan kyseessä kauden tärkein turnaus. Heleniusta ei kuitenkaan tilanne hetkauttanut.

– Minulla ei ollut jännitystä yhtään, muista en sitten tiedä, Helenius heitti.

– Kyllä siellä varmaan useampaan jännitti, eikä siinä ole mitään pahaa. Saa jännittää, mutta minullekin on sanottu, että ei se peli jännittämällä parane. Kunhan keskittyy olennaiseen, eikä ota paineita siitä, että pelaa kotiyleisön edessä.

Vielä viikko sitten Helenius oli Suomen A-maajoukkueen mukana, kun Leijonat kohtasi Ruotsin kahdesti kotimaan kamaralla. Mikkelissä pelatun kamppailun jälkeen päätös kuitenkin tehtiin siitä, että Helenius suuntaa Pikkuleijonien mukaan. Poissuljettua ei kuitenkaan ole se, että hän palaisi vielä Leijonien mukaan MM-turnauksen jälkeen.

– Kyllä itsekin mietin asiaa, mutta minä en päättänyt sitä, missä pelaan. Valmentajat tekivät päätöksen, että tulen tänne Pikkuleijonien mukaan. Minun on kuitenkin mahdollista lähteä takaisin vielä tämän turnauksen jälkeen.

– Virtaa riittää kyllä kaikkiin peleihin, Helenius nauroi.

Pikkuleijonien seuraava ottelu on edessä jo perjantaina, kun vastaan asettuu kisarupeamansa aloittava Norja. Edessä on jälleen tiukka ottelu, eikä vastaan asetu helppoja vastustajia.

– Emme ole katsoneet vielä videoita, enkä ole nähnyt varmaan joukkueelta yhtäkään peliä. He kuitenkin taistelevat kovaa ja pelaavat joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle