Ari-Pekka Selin HIFK:n alkukaudesta: "Harjoittelemme vielä yhteiseloa"

LIIGA / Haastattelu
Ari-Pekka Selinin ja HIFK:n alkukausi on ollut vaiheikas.
HIFK otti keksiviikkona neljännen perättäisen kotivoittonsa, kun se kaatoi Kalpan selvänumeroisesti 5-1. Vaikka voitto toi hieman valoa helsinkiläisten elämään, ei joukkueen päävalmentaja ollut silti täysin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

HIFK:lle iltapuhde oli lopulta varsin helppo. KalPan hyökkäyspelaaminen oli hankalan näköistä, ilman selkeää rakennetta. HIFK:n oli helppo pitää kuopiolaiset maalinedestä poissa.

− He kuitenkin puolustivat aika hyvin. Tavallaan valmistauduimme KalPan vahvaan hyökkäyspeliin, miten ne hyökkää nopeasti ja neljällä pelaajalla. Saimme sen tylsäksi, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti ottelun jälkeen.

Selin ei ollut kuitenkaan ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen erään.

− Pelin intensiteetti ja kamppailupelaaminen ei ollut sitä mitä halutaan ensimmäisessä erässä. Siitä annettiinkin palautetta, Selin mainitsi.

Alkukausi ja vierasottelut

HIFK:n alkukausi on ollut hankala. Helsinkiläisjoukkueen pelaaminen on ailahdellut otteluiden ja jopa erien sisällä. Kunnon voittoputkia HIFK ei olekaan saanut aikaan.

Joukkue uusiutui kesällä rajusti, kun pelaajia vaihtui ja tuli uusi valmennusryhmä. Tämä on osaltaan vaikuttanut alkukauteen.

− Vielä harjoittelemme yhteiseloa ja välillä on vaikea lukea ryhmää. Mutta otimme voiton tähän paikkaan, mihin se piti ottaakin, Selin kertoi.

− Meillä on neljä peliä ennen taukoa. Tavoite on saada tuloksellisesti hyvä jakso aikaan ja olisimme tukevasti kymmenen joukossa tauolle lähdettäessä.

HIFK:lle voitto oli siis neljäs perättäinen kotikentällä. Helsinkiläiset ovatkin olleet vahvempia kotiluolassaan kuin vieraskaukalossa. Vieraspeleistä saldona on vain yksi voitto.

Selinin mukaan asiaa on mietitty, mutta vielä siihen lääkkeitä ei ole löytynyt.

− Sitä on mietitty ja yritetty, mutta ei se ihan nappiin ole mennyt, lukuunottamatta Turun reissua. Tarvitsisi vähän enemmän tiennäyttäjiä vieraspeleissäkin, Selin painotti.

Selin kehaisi lopussa vielä HIFK:n huippulupausta Miro Heiskasta, joka oli KalPaa vastaan erinomainen. Nuori miehen alku teki joukkueensa voittomaalin ja oli muutenkin näkyvässä roolissa varsinkin kiekollisena.

− Hän pystyy luotettavasti pelata isoja minuutteja, alivoimaa ja ylivoimaa. Pystyy yksittäisenä pelaajana ratkomaan tilanteita kovalla prosentilla, ja antaa happea muille kenttäpelaajille ja koko joukkueelle, Selin kehaisi nuorta huippulupausta.

HIFK:n ottelut jatkuvat perjantaina, kun helsinkiläiset kohtaavat HPK:n kotikaukalossaan.