Brendl innokkaana Joensuuhun

NHL, MESTIS / Haastattelu
Jokipoikien yllätyshankinta – urallaan 78 NHL-ottelua pelannut, vuoden 1999 NHL:n varaustilaisuudessa neljäntenä pelaajana varattu Pavel Brendl – saapui maanantai-iltana Joensuuhun. Tiistaiaamun lehdistötilaisuudessa hän esiintyi hyväntuulisena ja intoa puhkuen, vaikkei ollutkaan vielä ehtinyt juuri uuteen elinympäristöönsä tutustua.

Ylimielisyydestä tai muista Pavel Brendliin joissakin tilanteissa yhdistetyistä negatiivisista piirteistä ei ollut tietoakaan, kun Brendl vastaili hänelle esitettyihin kysymyksiin ja kertoi itsestään. Nöyrästi, mutta määrätietoisen oloisena esiintynyt tsekki kertoi Jokipoikien punapaita päällään sujuvalla maailmanmiehen englannilla kuulumisistaan ja ajatuksistaan sekä menneeseen että tulevaan liittyen.

Tällä kaudella jo useasta seurasta sopivaa pelipaikkaa etsinyt tsekkihyökkääjä ei ollut vielä nähnyt edes joukkuekavereitaan, mutta odotti silti erittäin
innokkaana tulevaa.

– Olen iloinen, että voin olla täällä. En tunne joukkueesta ketään, netistä olen kuitenkin yrittänyt katsella vähän kavereiden tilastoja. On todella mukava päästä illalla harjoittelemaan ja tutustumaan joukkuekavereihin.

Kaupunkinakin Brendl koki Joensuun kotoisaksi, vaikka edelliset viikot olivatkin miehellä vierähtäneet suuremmassa kaupungissa, Malmössä, ja Amerikassakin on suurkaupunkielämä tullut jo tutuksi.

– Olen itsekin kotoisin pienestä kaupungista, joten se ei ole mikään ongelma. Täällä ei ole mitään, mitä en tiennyt etukäteen odottaa. Kylmä täällä kyllä on, tuumi Brendl.

Kysymykseen Jokipoikiin tulon syistä Brendlillä oli selvä vastaus:

– Haluan pelata. Pelkkä harjoitteleminen kotikaupungissa olisi tylsää. Yritän tietenkin myös auttaa joukkuetta menestymään, ja pitää hauskaa.

Tyytyväisiä ilmeitä seurajohdossa

Hymy oli uuden hankinnan myötä herkässä myös Jokipoikien valmentajalla Jouni Variksella sekä toiminnanjohtaja Mika Penttisellä ja puheenjohtaja Jussi Jormakalla.

– Tämä on aivan varmasti tosi iso apu meille tähän paikkaan. Pavel tulee saamaan todella paljon vastuuta. Kiitos tästä kuuluu Mika Penttiselle ja johtokunnalle. Tämä on hieno juttu koko Itä-Suomelle ja Mestikselle, iloitsi tyytyväinen Varis

– Ensimmäisen kerran oikeastaan haettiin aktiivisesti pelaajaa ilman, että pelaaja itse tarjoutuu meille. Tämä on ollut erilainen kuvio kuin ennen. Taustaryhmät suhtautuivat hankintaan erittäin kiinnostuneesti, mikä mahdollisti
tämän, kertoi seuran puheenjohtaja Jussi Jormakka.

– Monien vaiheiden kauttahan tähän päädyttiin. Kyllä tämä osoitti myös, miten raskaita nämä neuvottelut ovat, jatkoi Jormakka.

Seurajohto otti myös esille sen, miten iso asia todellisen ammattimiehen tulo seuraan on esimerkiksi pienille luistelukoululaisille. Myös nuorille joukkuekavereille seurajohto arveli huippumiehen esimerkistä olevan paljon apua matkalla paremmaksi pelaajaksi.

Jokipojat odottaa Brendliltä apua ennen kaikkea maalintekoon sekä esimerkkiä muille pelaajille. Ensimmäisessä pelissä Varis aikoo sijoittaa tsekkitähden Tapio Ahtosen johtamaan ykkösketjuun, jonka toisessa laidassa pelaa Jani
Keränen.

Brendlin tulevaisuus NHL:ssä

Brendl toivoi nöyrästi tulevaisuudessa menestyvänsä vielä NHL:ssäkin, vaikka tähän asti lupaukset ovat jääneetkin pääosin lunastamatta.

– Toivottavasti minulla on edessäni vielä pitkä NHL-ura. Tähän asti ei ole mennyt niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta minulla on vielä paljon aikaa pelata hyvin NHL:ssä joukkueeni Carolinan puolesta, kertoi Brendl ilman uhon
häivääkään.

– Harmi, että työsulku alkoi juuri tällä kaudella. Viime kausi minulta meni huonosti, mutta tämä kausi olisi ollut parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle