Hörnqvist kustansi oman Turun-matkansa

NHL, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patric Hörnqvist pitää pelituntumaa yllä tällä hetkellä vain maajoukkuepaidassa.
Kuva © Timo Savela
Euro Hockey Tourin avaus ei ole sujunut Ruotsin suunnitelmien mukaan. Perjantaina Tre Kronor kärsi toisen tappionsa, kun Venäjä käytti paikkansa ja nappasi 3-2-voiton. Tällä hetkellä ilman seuraa oleva Patric Hörnqvist on yksi ryhmän NHL-miehistä ja maksoi jopa oman vakuutuksensa päästäkseen mukaan.

Ruotsi jatkoi perjantaina siitä mihin keskiviikkona jäi. Venäjä aiheutti Tre Kronorille turnauksen toisen tappion, vaikka ottelutapahtumien perusteella ruotsalaisvoitto olisi ollut varsin oikeutettu lopputulos.

- Pelasimme itse asiassa todella hyvin. Hallitsimme ensimmäistä ja toista erää, mutta sitten tulimme kolmanteen erään puoliunesssa. Venäjä hyödynsi saamansa mahdollisuuden ja teki 3-2-maalin. Sen jälkeen emme enää päässeet mukaan, Patric Hörnqvist kertasi tappiota, jossa Ruotsin maalivahti Johan Holmqvist torjui vain 11 kertaa.

- Ammuin lopussa kertaalleen ylärimaan ja Staffan Kronwall kilautti tolppaan, mutta maali jäi tekemättä. Joskus käy niin, maalit täällä aina ratkaisevat, NHL-hyökkääjä harmitteli.

Hörnqvist lähti Ruotsin maajoukkueen matkaan, vaikka on tällä hetkellä ilman pelipaikkaa.

- Päätös oli todella helppo. Ruotsin edustaminen on aina kunnia-asia ja olen aina joukkueen käytettävissä. Kun turnauskin on laadukas ja mukana on näin paljon hyviä pelaajia, ei asiaa tarvinnut edes miettiä.

Seurajoukkueen puuttumisen vuoksi Hörnqvistin tie Turkuun oli keskimääräistä EHT-pelaajaa mutkikkaampi. NHL:n työsulun vuoksi hylättyjä Nashville Predatorsin harjoitustiloja paenneen Hörnqvistin oli saatava vakuutus kolmen miljoonan dollarin vuosipalkan sopimukselleen.

- Löysimme tavan, jolla vakuutukseni pysyy voimassa vielä kymmenen päivää aiempaa pidempään: maksan sen siis omasta pussistani, laituri tiivisti.

Ennen Tre Kronorin kutsua Hörnqvist pelasi Sveitsissä. 25-vuotias teki maan toisen sarjatason Martignyn kanssa kuukauden mittaisen sopimuksen, mutta päätti marraskuun alussa jättää jatko-optionsa käyttämättä. Yhdeksässä ottelussa Hörnqvist teki tehot 7+7=14.

- Maa on kyllä kaunis, mutta pelin taso ei ole kovin hyvä. Se oli kuitenkin paikka, jossa pääsin parempaan kuntoon ja sain harjoitella oikean joukkueen kanssa.

Hörnqvist etsii parhaillaan uutta seuraa Euroopasta. Tilanne on siinäkin mielessä vaikea, että NHL:n viimeaikaiset neuvottelut ovat saaneet muutamat työsulkupelaajat harkitsemaan Eurooppaa lähtö aiempaa tarkemmin. Epävarmuus pakottaa tekemään riskialttiitakin ratkaisua.

- Ehkä pääsen palaamaan Nashvilleen ennen uutta sopimusta Eurooppaan. Siitä ja koko NHL:n tilanteesta ei ole kuitenkaan mitään aavistusta. Tilanne on lohduton, koska en voi itse tehdä asialle yhtään mitään. On pakko vain odotella uutisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle