Heinonen tyhjensi palkintopöydän

MESTIS / Haastattelu
Sportin maalivahti Sami Heinoselta ollaan odotettu nappisuoritusta jo usean pelin ajan. Tänään sellainen tuli, sillä Heinonen päästi selkänsä taakse kiekon vain kertaalleen. Torjuntoja tuli tilille huimat 43.

Ottelusta olisi voinut odottaa aivan erilaista, sillä KooKoon menestymiseen ei moni etukäteen uskonut. KooKoo kuitenkin paikoitellen hallitsi ottelua ja pakotti Heinosen venymään parhaimpaansa lukuisia kertoja. Tänään tolpatkin olivat Heinosen puolella. Sankari itse oli kuitenkin varsin vaatimaton.

- No, kunhan voitettiin. Se oli tärkeintä. Ollaan viimeiset pelit pelattu huonosti. Pidettiin palaveria poikien kanssa ja sovittiin että jokainen tekee oman hommansa ja vähän lisää, kuten heittäytyy kiekon eteen. Itse en ole päässyt viimeiseen viiteen peliin mukaan juuri ollenkaan, tänään pääsin ja onneksi tärkeään paikkaan, Heinonen kertoi pelin päätyttyä.

Juhani Tamminen jakoi ansaitusti kunniaa ykkösmaalivahdilleen. Pitihän Heinonen maalinsa puhtaana kaikki 16 ylivoimaminuuttia.

- Erityisesti olen iloinen Heinosen puolesta. Maalivahtipeli on “hero business”, ja tänään Sami oli sitä, Tami suitsutti.

Sport antoi vastustajalle tänään huomattavasti enemmän laukauksia kuin aiemmin tällä kaudella. Monesti sanotaan että maalivahdit pelaavat paremmin mitä enemmän saavat vetoja, mutta Heinonen ei kuitenkaan asiaa näe niin.

- Jokaista vetoa varten pitää olla hereillä. Liigassa on tullut paljon sellaisia pelejä ettei tule vetoja, mutta siellä ne ovat jääneet paremmin kiinni. Kyllä se on ihan omasta päästä kiinni. Kyllähän mä tykkään että töitä tulee, mutta ei siitä ole kiinni, Heinonen jatkaa.

KooKoo onnistui yllättämään Heinosen kertaalleen. Ottelun lopulla KooKoo pelasi ilman maalivahtia ja uhkapeli kannatti ainakin sen yhden maalin verran. Tilanne haiskahti jäähyltä, sillä omasta päästä noussut Pete Suonpää vedettiin nurin ja tilanne sai alkunsa Suonpään lavasta karanneesta kiekosta.

- En kyllä yhtään nähnyt laukausta. Ei se nollapelin meno mua oikeastaan harmita. Tehtiin silti tosi paljon virheitä tänään. Välillä tuntui että miksi pitää viidellä lähteä hyökkäämään kun saadaan kiekko. Tärkeintä oli että saatiin kaksi pistettä tänään, kultaisen veikkausmitalin pokannut Heinonen vaatimattomasti totesi, kultaiset polvisuojukset vielä jalassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle