Ilveksen utj Pajuoja realistisena: "Ei mopolla moottoritielle"

LIIGA / Haastattelu
Juha Pajuoja syksyllä Karri Kiven valmennuspestin julkistustilaisuudessa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilveksen urheilutoimenjohtaja Juha Pajuoja ei lähtenyt selittelemään joukkueen huonoa sijoitusta kiekon pomppimisella. Realismi on vahvasti läsnä yhdellä Liigan pienimmistä pelaajabudjeteista operoivassa seurassa.

Tampereen Ilveksen hyvin alkanut kausi 2015-16 sai lopulta 2010-luvulle tuttuun tyyliin murheellisen lopun, kun tupsukorvat sijoittuivat runkosarjassa vasta 14. sijalle.

Urheilutoimenjohtaja Juha Pajuoja summaa Ilveksen kauden kahden asian puutteeseen: terveyden ja resurssien.

− Poissaolot olivat kaiken kaikkiaan aika isossa roolissa tässä meidän touhussa tällä kaudella. Kesä meni pirun hyvin, syksyn harjoituspelit ja kaikki näytti hyvältä. Ensimmäiset kymmenen peliäkin vedettiin äärettömän hyvin, Pajuoja kertaa.

Ilves oli kymmenen kierroksen jälkeen Liigassa peräti toisena vain pisteen silloista sarjajohtajaa SaiPaa jäljessä. Kaikki näytti hyvältä.

− Sen kymmenennen ottelun jälkeen meidän kahden ensimmäisen ketjun laitureista Sami Sandell ei pelannut peliäkään, Antti Tyrväinen pelasi kolme peliä ja Teemu Rautiainen 17 peliä.

− Meidän resursseilla näille paikoille ei vaan pystytty löytämään sopivia korvaajia.

Ilves lähti kauteen Liigan viidenneksi pienimmällä pelaajabudjetilla, eikä lisäresursseja saatu kauden aikana kaivettua.

− Kun näitä resursseja mietitään yleensäkin, niin totta kai me toivomme, että olisimme joka vuosi pudotuspeleissä. Mutta jos sanotaan ihan suoraan, niin ei mopolla moottoritielle.

− Paljon tässä täytyy vielä saada taustoja kuntoon, että voimme alkaa tapella paremmista sijoituksista.

Vahvistuksia ei löytynyt

Poistuneiden kärkihyökkääjien tilalle yritettiin Ilves-leirissä löytää korvaajia aivan viimeiseen saakka.

− Kyllä me haimme ihan helmikuun 15. päivään asti aktiivisesti vahvistuksia, ja olimme mukanakin näissä muutamissa Liigan sisällä tapahtuneissa neuvotteluissa, mutta raha oli taas siinäkin aika kova, eivätkä meidän tarjoukset vaan purreet.

Vajaan puolen vuoden päässä odottavalle uudelle liigakaudelle uusia vahvistuksia on jo löytynyt, eikä joukkueen runkokaan liiemmin hajoa tulevaksi kaudeksi.

− Meillä taitaa nyt olla 17 sopimusta ensi kaudeksi julkaistuna, ja jokunen muukin on siihen päälle vielä olemassa. Ihan hyvällä mallilla on ensi kauden joukkueen rakennus.

− Tässä on paljon sellaisia pelaajia, jotka olemme halunneet pitää. Uskomme, että heistä voi saada vielä paljon enemmän irti kuin olemme nyt nähneet.

Vaikka joukkueen runko säilyykin pitkälti samana, tulee rakennusfilosofiaan muutosta.

− Neloskenttää nyt ainakin uudistamme. Rahanjakoa pitää sikäli muuttaa, että saisimme lisää tulivoimaa kärkeen. Teimme tällä kaudella 24 maalia vähemmän kuin viime vuonna.

− Puolustuspeli toimi hyvin verrattuna aikaisempaan, ja alivoimalla olimme hyviä. Maalinteko ja ylivoimat olivat ne ongelmat.

Ilveksen A-nuorissa on Otto Koivulan ja Joona Koppasen johdolla muutamia ikäluokkansa kärkipelaajia Suomen mittakaavassa. Pajuoja ei halunnut kommentoida nimiä, mutta tahtotila nuorten lupausten pitämiselle Ilves-paidassa on olemassa.

− Aika näyttää ovatko he joukkueessa, mutta tällaisia pelaajia haluamme ehdottomasti tuoda eteenpäin. He ovat aivan ikäluokkansa kärkinimiä Suomessa ja vähän muuallakin, niin totta kai haluamme pitää heidät täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle