Junno: "Päätös oli vaikea ja vähän tuli tippa silmään, kun kerroin tästä joukkueelle"

LIIGA / Haastattelu
Juha Junnon 21-vuotinen taival Kärppien toimitusjohtajana päättyy tänä keväänä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät Oy tiedotti torstai-iltapäivänä yhtiön pitkäaikaisen toimitusjohtajan Juha Junnon jättävän tehtävänsä 1.5.2017. Junnon tilalle Kärppien uudeksi toimitusjohtajaksi nousee nykyinen yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tommi Virkkunen.

Juha Junno on toiminut Kärppien toimitusjohtajana vuodesta 1996 lähtien. Kärppien hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Kontsas kertoi lehdistötilaisuudessa Junnon ilmoittaneen lähdöstään jo kaksi vuotta sitten. Alun perin Junnon oli tarkoitus jättää tehtävänsä jo kauden 2015-2016 jälkeen, mutta lopulta pesti piteni vielä vuodella.

− Silloin ei ollut aavistustakaan, että 18 pelaajaa vaihtuu, joten suostuin jatkamaan vielä yhden vuoden. Näin myös hallitus sai vähän enemmän aikaa uuden toimitusjohtajan hakemiseen, Junno taustoitti.

Päätös 21 vuoden mittaisesta pestistä luopumisesta ei ollut toimitusjohtaja Junnolle helppo, mutta hän tietää jättävänsä seuran hyviin käsiin.

− Päätös oli vaikea ja vähän tuli tippa silmään, kun kerroin tästä joukkueelle tänään. Vaikka työ vielä jatkuu eikä vielä ole jäähyväisten ja kiitosten aika, niin vähän piti kakistella, että sai kaiken sanottua.

− Kärpät on melkein kuin oma lapsi. Tommi Virkkunen on aivan erinomainen valinta seuraavaksi toimitusjohtajaksi ja olen siinä mielessä onnellinen, että lapsi jää hyviin käsiin, Junno kertoi.

21 vuoden aikana Kärpät on noussut divarijoukkueesta yhdeksi Liigan kärkijoukkueista, niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Tuosta ajasta puolet Kärpät pyöritti toimintaansa pienen henkilökunnan voimin.

− Pitää muistaa, että vasta kaudelle 2006-2007 meille tuli markkinointipuolelle osa-aikainen työntekijä. Sakari Palsola tuli A-nuorten päätoimiseksi valmentajaksi, mutta opetteli myyntityötä siinä sivussa. Ensimmäinen urheilutoimenjohtaja tuli muistaakseni vasta kaudelle 2009-2010 ja siihen asti minä kiersin joukkueen mukana kaikki pelit ja rakensin joukkuetta, Junno muisteli.

− Täytyy antaa omalle vaimolle ja perheelle iso kiitos. Jos ei olisi tuollaista vaimoa, niin en olisi tälläistä työtä tällä tavalla pystynyt tekemään, Junno kiitteli.

Tulevaisuudestaan Juha Junno ei ollut vielä halukas puhumaan.

− En ole muuta suunnitellut kuin sen, että tämä jakso päättyy tähän. Kärppien pelejä varmasti seuraan paljon ja jännitän niitä edelleen, mutta tietysti vähän toisessa roolissa.

− Viimeisen työpäivän jälkeen vappuna menen katsomaan lapsenlapsia Kouvolaan ja sen jälkeen toista lasta Sotkamoon. Olen ollut kaksi edellistä vappuakin siellä, niin kyllä minä menen heitä katsomaan.

Toimitusjohtaja Junnon istumapaikka Raksilan jäähallissa on varmasti tullut vuosien saatossa tutuksi oululaiselle yleisölle. Tämän kauden jälkeen Junnon paikka taitaa löytyä jostain muualta.

− En ole keskustellut paikastani, mutta luulen, että minun täytyy mennä istumaan jonnekin muualle. Tietysti olen siinä monta vuotta istunut, että siinähän sitä pitäisi istua, mutta ei, kyllä se paikka varmaan vaihtuu jonnekin muualle.

» Lähetä palautetta toimitukselle