Ladislav Nagy tietää, mitä Jokereilta haluaa

LIIGA / Haastattelu
Ladislav Nagy ei jäänyt ilman erityishuomiota.
Kuva © Jussi Kivimäki
Yli 400 ottelun NHL-veteraani Ladislav Nagy aloitti pelinsä Jokeripaidassa heti paikallisvastustaja HIFK:ta vastaan. Vaikka vielä ei tehoja syntynyt, oli Nagy sisäistänyt uuden joukkueensa pelitavan yllättävän nopeasti.

Peli IFK:ta vastaan olisi voinut ollas slovakialaiselle Ladislav Nagylle helpompikin. Ensimmäiseen erän alivoimien vuoksi hänellä oli vaikeuksia päästä pelirytmiin mukaan.

– On vaikea päästä peliin sisään, kun saat tuollaisen määrän alivoimaa heti alkuun. On vaikea voittaa pelejä jäähyaitiosta samalla, kun vastustaja tekee monta ylivoimamaalia, Nagy kertasi.

– Tasakentällisin pelatessa pystyimme pelaamaan paljon paremmin. Kurinalaisuutemme oli tänään heikkoa, meillä on paljon parannettavaa sillä osa-alueella, hän summasi.

Slovakialaislaitahyökkääjä tietää, mitä häneltä odotetaan ja tietää pystyvänsä parempaan kauden edetessä.

– Tänään olin hieman huonoilla jaloilla liikkeellä. Tiedän että minulta odotetaan maaleja ja ylivoimaosaamista. Harmiksemme pääsimme kuitenkin vain kerran yrittämään maalia ylivoimalla, totesi NHL-veteraani.

Sopeutuminen liigaan odotettua vaikeampaa

Tällä kaudella aiemmin Slovakian pääsarjassa pelannut Nagy huomasi heti isoja eroavaisuuksia liigaan verrattuna.

– Täällä peli on hieman nopeampaa ja taklauksia on huomattavasti enemmän kuin kotimaan sarjassani. Siellä on aikaa pitää kiekkoa, mutta täällä sitä ei juurikaan ole.

– Minun täytyy tottua paikalliseen pelityyliin ja päästä siihen sisään mahdollisimman nopeasti. Peli peliltä olen kuitenkin parempi, summasi Nagy.

Mestaruus tavoitteena

Useilta joukkueilta yhteydenottoja saanut päätyi lopulta Helsinkiin ja Jokereihin. Organisaatio teki häneen vaikutuksen ja lopulta päätös oli helppo.

– Heillä on hyvä joukkue, erinomainen organisaatio, loistavat fanit ja hieno stadion. Tällä joukkueella on mahdollisuus mennä keväällä pitkälle ja siksi valitsin Jokerit, hän kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle