Lajunen: ”Ei voinut luistella jalkoja alta”

KHL / Haastattelu
Ville Lajunen tahkosi yli puolet ottelusta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit lähti viidenteen pudotuspeliotteluun hankalasta tilanteesta, kun vakiopakkeja oli kokoonpanossa ainoastaan neljä. Eniten jääaikaa kellotti Ville Lajunen, joka pelasi yli puoli tuntia. Pelin jälkeen jokerileirissä puhuttivat myös raitapaitojen suosimat jäähyjen tasapäistämiset.

Helsinkiläisseuran rivit pudotuspeleissä kävivät harvoiksi, kun neljännessä kamppailussa joukkue menetti sairastuvalle Atte Ohtamaan ja Philip Larsenin. Lisäksi Topi Jaakola asetettiin yhden ottelun pelikieltoon.

Maanantain otteluun Jokerit sai jalkeille vain viisi pakkia, joista yksi oli kauden aikana hyvin vähän vastuuta saanut Jere Sneck. Puolustus kuitenkin suoriutui urakastaan kunnialla.

- Hyvä alku, paljon kääntöjä ja sitä kautta paikkoja, Ville Lajunen tiivisti ottelun jälkeen.

- Ei ehkä ollut niin fyysinen peli kuin pari edellistä. Meidän toki piti pelatakin fiksusti.

Lajunen itse kellotti maanantaina hurjan peliajan 30.29. Puolustajan pelistä huomasi, että aivan normaaliin pelityyliin ei ollut varaa. Väsymystä hän ei kuitenkaan myöntänyt.

- Ei tietysti voi luistella alussa jalkoja alta, eikä mennä hyökkäyspäähän päälle niin paljon. Onneksi pystyimme tekemään nopeita kääntöjä ja alussa saimme niistä muutaman ylivoimahyökkäyksenkin.

Torikokouksia ja pikkurähinöitä

Kamppailua sävyttivät useat torikokoukset, joista käytännössä aina annettiin rangaistus molemmille joukkueille. Jokereiden leirissä tuomiot saivat aikaan lähinnä tuhahtelua.

- Tuntuu, että tilanteesta kuin tilanteesta saa aina molemmat jäähyn. Meidän pitää kuitenkin olla lasisilmiä ja katsella niiden läpi.

Myös Jesse Joensuu otti kantaa tuomaritoimintaan ja kaukalossa vallitsevaan tunteenpaloon.

- Isoin haasteemme on hermokontrolli. Vieraissa mäiske ja ääni on vielä kovempaa, ja pää täytyy pitää kylmänä. Torikokouksilla ei pelejä voiteta, taitokiekolla voitetaan. Kaikilla kiehuu välillä yli. Onhan sieltä joku äijä voinut päästä ihomme alle, mutta huutelusta päätellen on päässyt meiltäkin aika moni. Meidän pitää vain jaksaa tulla aina takaisin, se ärsyttää varmasti.

- Heidän peliänsä on rähistely, me olemme taitavampi porukka. Jätkät hakkaavat lujaa, ja aina ei vain voi kääntää toista poskea, vaikka pitäisi jaksaakin.

Suomalainen urheiluyleisö syttyy usein vasta silloin, kun se kokee suosikkinsa tulleen kohdelluksi kaltoin. Torpedon valmentajan Peteris Skudran provosoinnit olivat purreet helsinkiläisiin, ja luotsi sai valtavat buuaksen, kun häntä kuvattiin taululle. Lisäksi yksi katsoja oli askarrellut hänen taakseen miehen lauantaisiin Joensuun homottelukommentteihin viittaavan kuvan.

- Joku oli hyvän kuvan tehnyt! Yleisö sai naurut ja virtaa siitä, Lajunen virnisti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle