Leijonakapteeni Granlund jaksaa painottaa pelaamisen hauskuutta ja turnauspositiivisuutta − "Otteluilme päällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Granlundin suupielet ovat kääntyneet hymyyn tehojen myötä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonakapteeni Mikael Granlund painottaa, että joukkueen haaste kasvaa päivittäin suuremmaksi MM-kisataipaleella. Ryhmä on kuitenkin vakaasti päättänyt pitää kiinni omasta jutustaan hamaan tappiin saakka. Turnausprosessi vahvistaa joukkuetta päivä päivältä, ja sitkeämpi kemia auttaa myös tuloksenteossa.

Leijonat kohtaa keskiviikon iltapelissä Tanskan. Miesten MM-kisaisäntä on saanut jalkeille iskukykyisen ryhmän, kun maan kovimmat NHL-tähdet ovat saapuneet joukkueeseen. Mikael Granlund tiedostaa, että turnausjuoni tihenee.

< Kova joukkue tulee vastaan, ja vastus kovenee taas. Meillä on hyvä meininki, ja yritämme pitää siitä, sekä omasta pelistämme kiinni.

− Tanskalla on paljon yksilötaitoa sekä kotiyleisön tuki takanaan. Me keskitymme kuitenkin niihin asioihin, kuten vastustajan paineistamiseen ja nopeaan riistopelaamiseen. Emme lähde muuttamaan mitään.

Granlundin johtama Leijonien ykköskenttä sai tehohanat toden teolla auki Norjaa vastaan. Syy sille, miksi esimerkiksi Sebastian Ahon vitja on tehnyt tulosta aikaisemminkin, on kapteenin mukaan selvä.

− Ainahan tulosta on kiva tehdä, Kuitenki kaksi ensimmäistä peliä pitkään aikaan, ja uudet ketjukaverit. Se ottaa aina vähän aikaa, mutta nyt hommat alkavat olla hyvällä mallilla.

Iloa ja omaa peliä korvamatona kansalle − joukkueelle se on elinehto

Granlund on ollut mukana monissa kansainvälisissä turnauksissa. Hänen mukaansa maajoukkueessa ei koskaan ole ollut ikävä ilmapiiri. Tämän vuoden teeman mukaisesti pelaajat ja valmentajat ovat toitottaneet positiivista meininki jokaisessa mahdollisessa hetkessä.

− Ainahan Leijonissa on hyvä fiilis. Tänne on aina hyvä tulla, sillä kaikki tekevät hommia yhdessä. Tämä on tietyllä tavalla perhe. Joukkue on toki hieman nuorentunut. 

Kapteenin C-kirjain tuo Granlundille joitain lisävastuita, mutta Minnesota Wild -tähti ottaa roolinsa vastaan ammattimaisella viileydellä.

− Olen oma itseni kapteenina. Näytän vain esimerkkiä, sillä kaikkihan me yritämme tehdä asioita oikein. Kun tulemme hallille pelipäivinä, on pidettävä otteluilme päällä, mutta otettava rennosti. Jääkiekosta täytyy tarvittaessa osata pysyä myös poissa.

Suomi kohtaa vielä alkusarjan aikana muun muassa Kanadan ja Yhdysvallat. Sinivalkoisilla on melko pienikokoinen puolustus, eikä sitä ole vielä testattu toden teolla. Senkin aika tulee pomminvarmasti.

− Me pelaamme omalla tavallamme. Meillä on liikkuva, kiekolla pelaava joukkue. Meidän ei ole vielä tarvinnut kauheasti puolustaa − silloinkin, kun on pitänyt, olemme tehneet sen hyvin. Nyt varmaan pääsemme testaamaan sitäkin puolta. Meillä on hyvä pakisto, ja puolustamme joukkueena.

Vaikka isommat kiekkomaat ovat ruimineet pienempiään syviin jäärailoihin MM-karkeloiden ensimmäisinä päivinä, on leijonakapteeni silti tyytyväinen, että mahdollisimman monella on edustusmahdollisuus kansainvälisissä turnauksissa.

− Ainahan sitä odottaa, että pääsee pelaamaan. Se on tämän homman suola. Tulosta on tullut, ja olemme nauttineet. On hienoa, että tällaisessa turnauksessa on paljon maita. Näin saamme jääkiekkoa näkyvämmäksi. Eihän se tarkoituksenmukaista ole, että tulokset repsahtavat. Toisaalta jonain vuonna tällaiset pelit ovat olleet tiukkojakin, Granlund päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle