Locke: "Ehkä heidän täytyy tehdä päätöksiä"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tuleva pistepörssin voittaja? Liigan arvokkain pelaaja? Kolmesataaviisikymmentätuhatta kaudesta? Kauden alla kuhina Corey Locken ympärillä oli kova. Kauden lähestyessä puolivälin krouvia, kuhina on edelleen kova. Tosin aivan eri syistä.

Kanadalainen Corey Locke  on valittu AHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi, voittanut piste- ja syöttöpörssin pari kertaa. Pelannut tähdistöottelussa neljästi. Pari mestaruuttakin on vyöllä. 

Arki SM-liigassa on ollut Lockelle kuitenkin karu. Avauspelissä tuli maali, mutta seuraavaa jouduttiin odottamaan yli kaksi kuukautta. Eikä enempää ole nähty. Syöttöjä 26 pelissä on kertynyt sentään kymmenen, mutta tehotilasto on rumasti miinuksella yhdeksän pykälää. 

Odotukset ja tulokset eivät ole kohdanneet. Turun Palloseuran pelaajakoordinaattori Ari Vuori on viestittänyt, että Locken asemaa arvioidaan joulutauon aikana. 

Oletko huolestunut tilanteesta, Corey Locke?

– Ehkä heidän täytyy tehdä joitain päätöksiä... Olen puhunut Arin kanssa ja hän on kertonut tilanteesta avoimesti. Arvostan sitä, Locke kertoo TPS:n voitollisen Oulun pelin jälkeen. 

– Jos jotain tapahtuu (sopimustilanteen suhteen), en tietenkään halunnut niin käyvän. Tulin tänne pelatakseni Turussa ja toin myös perheeni tänne. Olisi sääli siirtyä nyt muualle, hieman alistuneen oloinen Locke miettii. 

Suomen piti olla ponnahduslauta uralle

Suomeen Locke päätyi kuultuaan sarjan olevan hyvin samanlainen kuin AHL, jossa hän on menestynyt vuosikaudet. 

– Ajattelin SM-liigan olevan hyvä ponnahduslauta uralleni. Turku vaikutti myös mukavalta paikalta perheelleni, vaimonsa ja pienen tyttärensä kanssa Suomeen muuttanut Locke kertoo. 

– En ollut koskaan aiemmin käynyt Suomessa.

Pohjois-Amerikan sarjoissa pelkkää menestystä niittänyt Locke on Suomessa täysin uudessa tilanteessa. Peli ei kulje, pisteitä ei tule ja ylimitoitetut odotukset tuovat vain turhia paineita. 

Peli Suomessa ei ole sellaista kuin Locke odotti. 

– Kausi on ollut ajoittain todella turhauttava. En tiennyt pelin olevan täällä näin puolustusvoittoista. Jos karvaus ei tuota heti tulosta, vetäydytään samantien alas ja pelataan trappia. Se tuli yllätyksenä. Odotin SM-liigan olevan hyökkäysvoittoisempi, mutta se on mitä on ja siihen täytyy vain sopeutua, Locke miettii. 

Ennen kauden alkua mediassa spekuloitiin Locken olevan liigan kallein pelaaja kuluvalla kaudella. Joissain arvioissa hyökkääjälle aseteltiin pistepörssin voittajan viittaa. Liigan kovin sentteri? Kovat odotukset eivät kuitenkaan tuoneet lisäpaineita. Ainakaan Locke ei myönnä sitä.  

– Ihmiset voivat odottaa mitä haluavat. Tiedätkö, ettei kukaan aseta itselleen niin kovia paineita kuin minä itse, Locke napauttaa tiukasti silmiin katsoen. 

Kausi on mennyt alakanttiin niin Lockella kuin palloseurallakin. Mitään taikatemppuja tilanteen ratkaisemiseksi ei ole olemassa, kuten ei myöskään suoria ratkaisumalleja, joilla solmu avataan. 

Locke kertoo pelin sujuneen ajoittain jopa hyvin. 

– Joissain peleissä olen pelannut mielestäni hyvin ja luonut ihan hyvin muille tekopaikkoja, mutta kiekot eivät ole löytäneet tietään maaliin, Locke huokaisee. 

Hyvät jaksot eivät kuitenkaan välttämättä riitä. Ei ehkä aikakaan enää. Joulutauko ja Vuoren mainitsema arviointi lähestyy. 

– En tietenkään halunnut, että kausi menee kuten se on mennyt. Mutta tiedätkö mitä? Yritän saada sen kääntymään parempaan, Locke päättää. 

» Lähetä palautetta toimitukselle