Lukon vierassaldo kismittää Kähköstä: "Pitäisi olla ihan sama missä pelataan"

LIIGA / Haastattelu
Kähkönen on Lukon selvä ykkösvahti.
Kuva © Saana Hakala
Rauman Lukon ykkösvahti Kaapo Kähkönen nauttii suurempaa vastuuta kuin aiemmilla liigakausillaan. Rooli tyydyttää, mutta joukkueen pelaamiseen liittyy askarruttavia seikkoja.

Lukko kävi Jyväskylässä häviämässä JYPille lukemin 4−2. Huolimattoman esityksen keskellä vierailijat eivät päässeet pelin päälle kuin hetkittäin kahden ensimmäisen erän aikana. Viimeisessä erässä kiri ei riittänyt.

− JYP oli juuri sellainen kuin oletimme. Silti emme pärjänneet: perushuolellisuus syötöissä ja pelaajien merkkaamisessa oli vaillinaista, Kaapo Kähkönen harmittelee.

Esitys istui Lukon kauteen melko hyvin, sillä vieraissa on ollut jatkuvasti vaikeaa. Kotona joukkue on sarjan toiseksi paras, mutta vierassaldo on vasta liigan 11. paras. Pistekeskiarvo kotiotteluista on yli tuplasti parempi.

− Ei peli aina mene halutulla tavalla, mutta pisteitä pitää saada, Kähkönen summaa.

− Aina pitäisi ladata samalla tavalla, ihan sama missäpäin Suomea pelataan. Alku on tärkeä, kesken kaiken on vaikea enää kuroa.

Kasvanut vastuu sopii Kähköselle

Viime kaudeksi Raumalle saapunut Kähkönen on noussut Lukon selväksi ykkösvahdiksi. Aiemmat liigakaudet ovat menneet selvemmin vastuuta jakaen puoliksi toisen vahdin kanssa. Viime kaudella peliaikaa Raumalla verotti Jakub Stepanek, Espoossa Christian Engstrand.

Vastaus kasvaneen pelimäärän sopivuudelle on yksiselitteinen.

− Kaikkihan haluavat pelata niin paljon kuin peliaikaa on tarjolla, Kähkönen selittää.

Järjen on kuitenkin pysyttävä mukana. Helsinkiläislähtöinen maalivahti myöntää, että harjoittelua on pitänyt järkevöittää, ettei itse hölmöilisi itseään tukkoiseksi.

− Kropan huoltaminen, palautuminen, syöminen ja nukkuminen. Kaikki nämä ovat nousseet paljon suurempaan arvoon, Kähkönen avaa.

Happea pelin aikana on tuonut Lukkoon kesken kauden liittyneet vahvistukset, Chris VandeVelde ja Teemu Ramstedt. Pettyneen oloinen nuorukainen hehkuttaa kaksikkoa avoimesti, ja myöntää heidän vaikuttavan myös 21-vuotiaan Kähkösen pelaamiseen positiivisesti.

− He ovat tehneet tärkeitä maaleja, kun hanat aukesivat aikaisin, Kähkönen kertoo.

− Kyllähän se helpottaa omaa pelaamista, kun painopiste on jatkuvasti toisessa päädyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle