Mäenalanen turhautui tehottomuudesta

LIIGA / Haastattelu
Saku Mäenalanen pelasi pirteästi lauantai-illan kamppailussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien Saku Mäenalanen katkoi mailansa maalitolppaan hävityn pelin jälkeen. Hukatut maalipaikat ja tappio turhauttivat hyvin pelannutta miestä.

Oulun Kärpät sai lauantai-iltana vieraakseen sarjakakkosen Kuopiosta. Tasainen peli ratkesi viisi minuuttia ennen pelin loppua KalPan tehdessä voittomaalin ylivoimalla. Kärppien näkyvimpiä hahmoja oli useita maalipaikkoja saanut Saku Mäenalanen. Kovasta yrityksestä huolimatta pisteitä ei hyökkääjälle tullut.

Kotijoukkue on pelannut tällä kaudella usein ailahtelevia pelejä. Mäenalasen mukaan suoritus oli tällä kertaa tasainen, mutta viimeistelyssä oli parannettavaa.

− Pelattiin aika ehjä ja hyvä 60 minuuttia, mutta ei tehty paikoista maaleja. Yleensä se menee niin, että vastustaja tekee sitten vähän onnenkantamoisesta maalin.

Kärppien alkukauden vaikeina aikoina Raksilan areena oli välillä kovin tyhjä ja hiljainen. Parantuneen pelin myötä yleisöä ja tunnelmaa oli jo enemmän lauantai-illan ottelussa.

− Tietysti se tuo lisää kipinää. Varsinkin lauantain peleissä on ollut nyt tosi hyvin porukkaa. Yleisön kuulee kyllä kentälle asti, Mäenalanen kertoi pelin jälkeen.

Mäenalanen joutui todistamaan KalPan tasoitusmaalia kolmannen erän alussa. Kärppäjoukkue näytti nukahtavan hetkeksi, eikä toisen erän lopussa hankittu johto kestänyt kauaa. Mäenalasella oli selkeä näkemys tapahtuneesta.

− Erän aluissa pitäisi olla huolellisempana ja pelata yksinkertaisesti. Tällä kertaa vastustaja sitten rokotti.

Kärppien kakkosketju palkittiin vain jäähyillä

Pelin ratkaisu tapahtui viisi minuuttia ennen peliajan loppua. Mäenalanen kumppaneineen oli KalPan maalinedustalla pelaamassa. Tuomarin vihellyksen jälkeen Ville Leskinen ja Sami Mutanen nahistelivat jäähyjen arvoisesti. Kärppien Leskinen sai kuitenkin tilanteesta 2+2 minuuttia. Kalpa teki voittomaalin ylivoimalla.

− Jäähytilannetta en nähnyt. Kiekko oli kuitenkin vielä pelissä, kun tuomarit vihelsivät pelin poikki, Mäenalanen kertasi tilannetta.

Viime aikoina Kärppien kakkoskenttä on esittänyt hyviä otteita ja sama jatkui lauantaina. Mäenalanen sai ketjun parhaimmat maalipaikat, mutta kiekko ei mennyt millään maaliin asti.

− Tosi hyvin on mennyt oman kentän kanssa ja pystytty pelaamaan tasaisesti. Tänään saatiin varmaan seitsemän loistopaikkaa, mutta ei tehty yhtään maalia. Kyllähän se harmittaa aika paljon. Varsinkin näissä kärkipeleissä pitäisi tehdä maaleja paremmalla prosentilla, Mäenalanen pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle