Maalikuningas-Palola paljasti valheensa: ”Ei rosvokaan huuda, että ryöstän teidät”

LIIGA / Haastattelu
Olli Palolasta kruunattiin maalikuningas vuosimallia 2014-15.
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan Olli Palola jäi torstai-illan KalPa-voitossa tehoitta, mutta oikealta ampuva laituri kruunattiin silti Liigan tämän kauden parhaaksi maalintekijäksi. Palolasta tuli 29 maalillaan liigahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut maalipörssin kahdesti putkeen.

Vielä ennen maalikuninkuuden varmistamista Palola kertoi haastatteluissa, ettei ole miettinyt maalikuninkuutta. Laitahyökkääjä kuitenkin myönsi valheensa torstaina runkosarjan päätyttyä.

− Minä vähän valehtelin teille, kun viimeksi kysyitte, olenko miettinyt sitä. Kyllä sitä on vähän mietitty.

− Ei rosvokaan ikinä huuda kaupassa, että ryöstän teidät. Oltiin hiljaa, ei turhia puhuttu. Olen siitä kyllä helkkarin iloinen ja tyytyväinen, Palola hymyili.

Palola on saanut nauttia myös ketjukavereiden hyvästä tarjoilusta. Kevään kovimmissa maaliputkissa laiturin vierellä ovat pelanneet sentteri Jarkko Malinen ja erinomaista kevättä pelaava Kristian Kuusela.

− Koen nyt, että olen onnistunut hommassani. Niin hienojen jätkien kanssa saan vetää, että väkisinkin tulee välillä maaleja.

− Maalikuninkuudessa yhtä jätkää nostetaan jalustalle. Se on usein monen jätkän summa, että saa sen tykin.

Tappara sijoittui voiton myötä runkosarjassa toiseksi. Joukkueelta odotettiin ennen kautta paljon, mutta ennen vuodenvaihdetta tulleet tappioputket loivat uhkakuvia Tapparan kaudelle. Tähän nähden kakkostilaa voidaan pitää hyvänä suorituksena.

− Tuntuu siinä mielessä hyvälle, että on ollut vaikeaa. Tämä on kuitenkin ollut meidän tavoitteemme koko ajan, ettei voi lähteä hyvän olon tunteeseen.

Tappara saa huilata peräti kahdeksan päivää ennen puolivälierien alkua. Tämä sopii ainakin Palolalle.

− Pääsemme huilaamaan ja ottamaan pari hyvää harjoitusta. Maistuu hyvältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle