Marjamäki: "Ei energiaa asioihin, joihin ei voi vaikuttaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäen tuoreimmissa valinnoissa on kaksi ensikertalaista.
Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki nimesi Ruotsin EHT-turnaukseen kaksi ensikertalaista. Lisäksi mukana on kuusi pelaajaa, jotka ovat ensimmäistä kertaa Marjamäen valmentamassa maajoukkueessa.

Ainoastaan maalivahtiosastolla ei nähdä uusia nimiä tämän kauden joukkuetta silmällä pitäen. Mikko Koskinen oli mukana Helsingin turnauksessa reilun erän verran ja hänen loukkaannuttuaan Juha Metsola otti paikan.

− Koskinen halusi ehdottomasti tulla mukaan. Hän on meidän ykkösveturi Euroopassa pelaavista maalivahdeista. Hänellä on ollut rikkonainen kausi. Kolmosvahtina World Cupissa ja sitten loukkaantuminen Helsingin turnauksen toisessa erässä. Siinä meni taas kuukausi, Lauri Marjamäki kertaa maalivahtivalintoja.

Koskisen aikaisemmat maajoukkuenäytöt ovat sen verran kovia, että hänen mukanaolonsa on ymmärrettävää.

− Olihan hän viime MM-kisoissa aivan huikea. Luottamus häneen on sataprosenttinen.

Koskisen ja Metsolan lisäksi Euroopassa pelaavista maalivahdeista maajoukkueessa ovat piipahtaneet Harri Säteri ja Joni Ortio. Neljä vahtia riittää Marjamäelle.

− Jos on neljä hyvää maalivahtia Euroopassa, se on jo tarpeeksi. Liigassakin on hyviä, vaikka heitä ei olekaan testattu maajoukkueessa. Heillä on muutenkin eri tilanne, kun vain yksi pääsee pelaamaan.

Kahdeksan puolustajan ja 12 hyökkääjän joukossa on sen sijaan niin uusia maajoukkuepelaajia tälle kaudelle kuin myös kaksi tulokasta: Jarno Kärki sekä Antti Suomela.

Aikaisemmat maajoukkuevalmentajat ovat usein nimenneet turnauksiin 13 hyökkääjää, mutta Marjamäen aikana on menty yhtä vähemmällä.

− Kun on 12 hyökkääjää mukana, se on kaikille reilu peli.

Ruotsin turnaus on viimeinen, joka pelataan kaikkien sarjakauden ollessa käynnissä. MM-leirin alkaessa huhtikuussa eurooppalaisten sarjojen pudotuspelejä pelaavat ovat pois rivistöstä. Niihin aikoihin myös NHL-pelaajia ilmestyy maajoukkueen mukaan. Marjamäki ei halua uhrata vielä liikaa aikaa Pohjois-Amerikan vahvistuksille.

− En ole hirveästi energiaa siihen käyttänyt, eikä kannatakaan, koska siihen ei itse voi vaikuttaa.

Joka tapauksessa Marjamäki käy tapaamassa NHL-pelaajia Ruotsin turnauksen jälkeen.

− En tiedä onko siinä mitään standardia, mutta minulle on tärkeätä puhua kasvotusten. Siinä näkee pelaajan ilmeet ja eleet. Pelaajallekin se merkitsee varmaan enemmän.

Marjamäki ei halua laittaa minkäänlaista määrää sille, minkä verran maajoukkuessa pitäisi NHL-pelaajia olla.

− Ei sillä ole merkitystä. Viime keväänä spekuloitiin, että World Cupin takia ei ole tulossa erityisen paljon NHL-apuja, mutta tulikin kaikkien aikojen isoin ryntäys.

» Lähetä palautetta toimitukselle