Marjamäki kaipaa lisää huolellisuutta: "Kiekonmenetyksiä tuli paljon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ollut tyytyväinen joukkueensa kiekolliseen peliin. (arkistokuva)
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Venäjä kaatoi Suomen Helsingin EHT-turnauksen avausottelussa tylyin lukemin 5-1. Suomen kiekollinen peli oli hermostunutta, ja Venäjä iski tehokkaasti vastahyökkäyksistään.

Venäjä kaatoi Suomen Helsingin EHT-turnauksen avausottelussa tylyin lukemin 5-1. Suomen kiekollinen peli oli hermostunutta, ja Venäjä iski tehokkaasti vastahyökkäyksistään.

- Täytyy antaa rispektiä vastustajalle. He olivat erittäin luisteluvoimaisia ja iskivät nopeasti vastaan, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Leijonat pystyi hallitsemaan peliä tasaviisikoin, mutta kiekollinen varmuus oli heikolla tasolla. Venäjä onnistui kiekonriistoissa, ja pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin. 

- Kiekonmenetyksiä meille tuli paljon. Se kertoo meidän huolimattomasta kiekollisesta pelistämme. Syöttämisen laatu ja muutenkin hyökkäyspelaaminen eivät olleet ihan sitä, mitä haettiin, Marjamäki analysoi ottelun päätyttyä.

Venäjän aktiivinen prässi tuotti ajoittain vaikeuksia Leijonien puolustukselle. Punapaitojen kärkikarvaaja ei jäänyt odottelemaan vaan ajoi usein Suomen kiekollisen puolustajan maalin takaa pois.

- Välillä päästiin hyvin pois paineen alta, mutta kyllä siinä on parannettavaa, Marjamäki sanoi.

Varsinkin toinen erä oli Leijonilta vaikea, kun omalta alueella jouduttiin pelaamaan pitkiäkin aikoja.

- Toisessa erässä jäätiin vain pelaamaan sinne paineen alle, vaikka jatkopaine tuli. Sitä pitää selvästi parantaa.

Marjamäen pelikirjaan oleellisena osana kuuluvat rintamahyökkäykset näkyivät jo ensimmäisessä ottelussa Helsingin EHT-turnauksessa. Kolmen kaistan hyökkääminen ei kuitenkaan ollut laadultaan sitä, mitä valmennus toivoi. Rintama usein hajosi, ja siksi laadukasta ja tehokasta syöttöpeliä ei saatu aikaan keskialueella.

- Vähän meillä oli kiire. Hieman etäisyydet kasvoivat. Sen lisäksi tuli liikaa katkenneita hyökkäyksiä, mistä lopulta peli ratkesi. Siihen tarvitaan huolellisuutta lisää, Marjamäki kertoi.

Keskialueella hyökkääjien vauhdit eivät kuitenkaan hiipuneet, vaan ajoitukset toimivat, jotta päätykiekkoihin ehdittiin. Suomi pystyi voittamaan suurimman osan päätykiekoistaan.

- Päästiin hyökkäysalueella ja saatiin hyviä mylläköitä. Ei kuitenkaan ihan päästy ytimeen pitkien kulmapelien kautta.

Puolustusalueen puolustuspelissä Leijonat oli kauttaaltaan vahva. Venäjä ei päässyt myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä.

- Omissa saatiin nopeasti peliä poikki ensimmäisessä ja toisessa erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle