Meskanen huudatti kotiyleisöä pitkästä aikaa − "Henkistä virtaa ei varmasti koskaan ole ollut enempää"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen on pitkän sairastelunsa jälkeen palannut tamperelaisten kokoonpanoon − nelosketjussa. Meskanen oli alkukaudella Ilveksen tehokkaimpia hyökkääjiä, mutta nyt rooli on hieman muuttunut.

Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen oli pitkään sivussa keuhkoinfektion vuoksi. Palattuaan nuori laituri on viilettänyt tupsukorvien nelosketjussa. TPS:ää vastaan Meskanen onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa vuoden 2017 puolella.

Maaliin maukkaan esityön tarjoili Ilves-nelosen toinen laituri Niko Ahoniemi. Meskanen kiitteli vuolaasti joukkuekaverinsa syöttöä.

− Aikamoinen onnenkantamoinen se oli. Ahoniemi joutuisi varmaan miljoona tuollaista heittämään, eikä silti tulisi vastaavaa syöttöä. Maistui tottakai erittäin hyvältä, hehkutti Meskanen.

Meskanen pääsi ottelun päätyttyä huudattamaan äänekkäästi omiaan kannustanutta Ilves-kannattajalaumaa. 

− Hyvältä tuntui. En oikein tiedä miten asian muotoilisi, mutta oli se hienoa. Mahtavaa on pelata tuollaisen yleisön edessä. Toivottavasti väki löytää halliin viimeisessä runkosarjan kotipelissäkin, toivoi Meskanen Hakametsän keltavihreämieliseltä kannattajakunnalta.

Aiemmin kaudella Ilveksen kotiottelut eivät vetäneet väkeä järin paljon, joten muutos suurempia yleisömääriä kohti on otettu joukkueen sisällä ilolla vastaan.

− Onhan se ihan erilaista pelata, kun on tuollainen mökä hallissa ja kotiyleisö tukena.

Vaikka Meskasen rooli on ketjujen numeroiden valossa pudonnut alkukaudesta, totesi päävalmentaja Karri Kivi, että hän kiinnittää tarkkaan huomiota ketjujen peluutukseen. Jokainen ketju saa peliaikaa riittävissä määrin, ja jokaisella vitjalla on lupa hyökätä.

− Rooli kuin rooli otetaan vastaan. Ei auta valittaa, kun voittoja tulee ja peli kulkee. Ei voi miettiä vain itseään, että pitäisi olla ykköskentässä tai ylivoimassa, Meskanen tiesi.

Vuodenvaihteen jälkeen tullut sairastuminen vei Meskasen kauas huippukunnosta, eikä jääkiekon pelaamisesta tullut toviin mitään. Meskanen joutui tilanteeseen, johon kukaan jääkiekkoilija ei halua.

− Reilusti antibiootteja jouduin syömään. Ne pistivät minut kuntoon, vaikka reilun kuukauden oli aivan sängyn pohjalla. Vaikeaa oli seurata pelejä sivusta, kertasi nuori hyökkääjä tuskien taivaltaan.

Päävalmentaja Kivi kertoi tammi-helmikuun vaihteessa, että Meskasta tuskin nähdään kentällä helmikuun aikana. Toisin kuitenkin kävi, ja numero 18 viiletti Ilves-sotisovassa kuudessa ottelussa.

Harjoituksiin palattuaan Meskanen puhkui päävalmentajan mukaan intoa, mutta miehen fysiikka tuli jonkin aikaa paljonkin miehen omien menohalujen perässä.

− Jalat ovat pikkuhiljaa tulossa mukaan. Sitä se tosiaankin oli, ettei jalat vielä oikein totelleet. Henkistä virtaa ei varmasti koskaan ollut ollut enempää kuin jäälle palatessa, Meskanen muisteli.

Nykyiset ketjukaverit saivat Meskaselta vielä erikseen suitsutusta. Molemmilla on peliä helpottavia ominaisuuksia, joita Meskanen pyrkii hyödyntämään vähitellen.

− Flinck osaa suojata hyvin kiekkoa ja löytää meidät laiturit. Ahoniemi on todella työteliäs ja menee pää kolmantena jalkana joka paikkaan.

Ilves on pelannut jo jonkin aikaa erittäin tehokkaasti, ja voittosarakkeeseen on kertynyt merkintöjä kohisten. Riittävän tehokkaan maalinteon lisäksi maalivahti Antti Lehtonen on pelannut ilmiömäisesti tamperelaisten maalilla.

Meskanen olikin sitä mieltä, ettei Ilvestä sovi unohtaa kevään tosipelien lähestyessä.

− Tällaisella pelillä voimme mennä pitkälle. Vahva luotto on omaan tekemiseen, Meskanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle