Milan Bartovic – nelosketjusta Slovakian sankariksi

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakia teki näiden kisojen suurimman jymypaukun, kun joukkue tiputti Kanadan puolivälierissä. Joukkueen ratkaisuvoima löytyi illan kamppailussa yllättävältä taholta. Tärkeällä maalilla päätöserässä joukkueen nousun aloittanut Milan Bartovic näki voiton olleen iso juttu koko Slovakian jääkiekkoillulle.

Peli on Kanadalle 3-2, kun kolmas erä edennyt ylipuolivälin. Harva uskoi tässä vaiheessa vielä Slovakian nousuun Helsingin lohkoa tähän asti halinutta Kanadaa vastaan.

Yksi tilanne muuttaa kuitenkin kaiken. Joukkueen rymistelyosastolle kuuluva Milan Bartovic iskee yllättävän tasoitusosuman ja peli kääntyy kuin salamana slovakialaisryhmälle.

Tärkeän tasoituksen tehnyt mies olikin pelin jälkeen tyytyväinen mies. Kuluvalla kaudella Tšekin Extraliigassa viilettänyt laituri myönsikin maalinsa tärkeyden.

– Siirryimme lopussa pelaamaan kolmella ketjulla, minkä ansiosta saimme pidettyä pelitempon erittäin korkealla. Tasoitusmaali oli todella tärkeä, sillä se käänsi pelin hallin lopullisesti meille.

Thomas Tatar pelasi hyvin tilanteen ja pääsi laukomaan. Jostain kiekko pomppi minulle, mistä pääsin lapioimaan sen sisään. Se oli hieno tunne ja erittäin tärkeä maali koko joukkueellemme, hyökkääjä kertasi iskemäänsä tasoitusta.


Milan Bartovic aloitti Slovakian kirin tärkeällä maalillaan.

Vuoristorata päättyi jyrkkään nousuun

Slovakian alku kamppailuun oli huikea. Joukkue siirtyi lyhyessä ajassa kahden maalin johtoasemaan, kun Kanada nukkui kohtalokkain seurauksin omassa päässään kamppailun avausminuutit.

– Saimme peliin vahvan alun. Tuntuu, että pelasimme varsinkin avauserässä vahvaa puolustuspeliä. Myös keskialueen pelimme oli tänään hyvää. Pystyimme sen tukkimalla kääntämään peliä nopeasti vaarallisiksi vastaiskuiksi.

Toisessa erässä kaikki kuitenkin muuttui. Avauserän lopulla hallinnut kanadalaisryhmä vei toista kaksikymppistä miten tahtoi ja käänsi tappioasemansa maalin johtoasemaksi. Bartovic ei osannut sanoa, mikä teki joukkueen pelaamisesta erässä niin heikkoa.

– Kanada alkoi heittää toisessa erässä kiekkoa enemmän päätyyn, mikä teki pelistämme vaikeaa. He käänsivät tilanteen toisessa erässä nostaen aggressiivisuuttaan ja pelitempoaan. He olivat suvereeneja ja me heikkoja.

Joukkue sai kuitenkin noustua vielä kertaalleen peliin mukaan. Päätöshetkien kaksi maalia käänsivät kamppailun viime vuosina MM-kisoissa kyntäneelle joukkueelle. Se olikin Bartovicin mukaan iso juttu koko maan jääkiekkoilulle.

– Tämä on iso juttu koko maamme kiekkoilulle. Meillä ei ole viime vuosina Vancouverin olympiaturnauksen ohella ollut juuri onnistumisia arvokisoissa. Siinä mielessä hienoa, että saamme myös onnistumisia lukuisten pettymysten jälkeen. Nämä kisat antavat toivoa myös jatkoon, hyökkääjä päätti iloisissa tunnelmissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle