Miro Heiskanen ensimmäisestä vierasvoitosta: "Jengi uhrautui mahtavasti"

LIIGA / Haastattelu
Maalin makuun päässyt Miro Heiskanen oli tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen pelissä TPS:ää vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
HIFK:n lahjakas suomalaispuolustaja Miro Heiskanen iski Turun lauantai-illassa maalin ja pelasi reilut 20 minuuttia. Heiskanen oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja avasi vähän tarinaa reissustaan Dallasissa.

Helsingin IFK:n ykköspuolustaja Miro Heiskanen menetti kauden alusta muutaman pelin CHL:ssä tulleen aivotärähdyksen takia. Sittemmin Heiskanen on palannut HIFK:n kokoonpanoon ja esiintynyt edukseen.

Lauantai-illan pelissä TPS:ää vastaan HIFK puolusti äärimmäisen hyvin, ja Heiskasen panos näkyi tässä. Nuori puolustaja sijoittui monessa tilanteessa todella hyvin ja pelasti näin monen monta kotijoukkueen maalipaikkaa.

Itse ottelusta puolustaja antaa krediitit koko joukkueelle.

Nill toivoo, että vedän hyvän kauden suomessa ja saan lisää voimaa.

- Hyvät fiilikset pelistä. Eka vierasvoitto tärkeään paikkaan. Minusta pelasimme tosi hyvin ja jengi uhrautui mahtavasti.

Heiskasen edustama HIFK pelasi todella tylyn ottelun Turussa. Joukkue ei maalintekopaikoilla juhlinut, mutta käytti harvat paikkansa todella tehokkaasti hyväkseen.

Sen sijaan puolustuspelaaminen oli todella jäätävää. TPS ei päässyt käytännössä ollenkaan parhaille maalintekopaikoille. Heiskasen mukaan tämä on juuri se tapa, miten joukkueessa halutaan puolustaa.

- Tuollaista tiivistä puolustuspelaamista me haetaan. Ei turhia paikkoja vastustajille.

HIFK haki vahvaa alkua pelille ja onnistui siinä

TPS juhli 95. syntymäpäiväänsä, ja ennen ottelua lukuisia kotijoukkueen legendoja aateloitiin Hall of Fameen. HIFK:n taktiikkana oli iskeä kovaa heti ottelun alkuun ja joukkue onnistui siinä täydellisesti.

- Oli ihan suunniteltu startti pelille. Räväkkä alku heti juhlallisuuksien jälkeen. Hyvin onnistuimme siinä tosi hyvin ja se näkyi kahden maalin muodossa taululla.

Puolustaja oli itse värkkäämässä avauserän toista osumaa. Heiskanen läväytti kiekon parhaasta sektorista yläkulmaan ohi Oskari Setäsen.

- Lähin tukemaan hyökkäystä. Haatajalta hyvä jättö keskelle ja pääsin laukomaan siitä. 

"Kaikki viimeisen päälle hyvin"

Puolustajalupaus varattiin kesällä NHL:n varaustilaisuudessa kolmantena Dallas Starsiin. Heiskanen kävi kesällä Starsin nuorten pelaajien ensileirillä, mutta ei päässyt sittemmin osallistumaan enää harjoitusleirille aivotärähdyksen vuoksi. Kaiken kaikkiaan Dallasin kaupungista ja Starsin organisaatiosta jäi Heiskaselle hyvä kuva.

- Hyvä fiilis varauksesta. Hyvän oloinen organisaatio. Joukkueella on loistavien puitteiden lisäksi upea henkilökunta pelaajien ympärillä. Kaikki on viimeisen päälle hyvin siellä.

Starsin organisaatio olisi halunnut nähdä Heiskasen jo harjoitusleirillä, mutta se ei edellä mainitun aivotärähdyksen takia ollut mahdollista. Puolustaja sai kuitenkin joukkueen GM Jim Nilliltä selvät ohjeet täksi kaudeksi Suomeen.

- Nill toivoo, että vedän hyvän kauden Suomessa ja saan lisää voimaa. Ensi kaudella sitten hakemaan paikkaa NHL:stä.

» Lähetä palautetta toimitukselle