Pasi Mustonen: Tuomaritoiminnan taso ollut häpeällisen huono

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pasi Mustonen jakoi ohjeita omilleen Kanada-ottelussa.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen oli Kanadalle hävityn ottelun jälkeen rauhallisin mielin. Ainoastaan kisojen tuomarityöskentelystä kysyminen sai päävalmentajan näkemään punaista.

Päävalmentaja Pasi Mustonen oli realistinen Kanadalle kärsityn 2−6-tappion jälkeen.

− Kyllähän sitä saa mitä ansaitsee. Tarjolla oli enemmän, mutta emme ansainneet sitä. Siinä mielessä harmittaa, koska taktisesti meillä oli ihan selvät nuotit, pystyimme luomaan hyvin painetta hyökkäyspelissä ja saimme hermostutettua kanadalaisia.

− Vastapainoksi sitten teimme ottelun toisessa erässä paljon taktisia virheitä, mikä haittasi pelaamistamme. Alivoimapelaamiseen en ole myöskään täysin tyytyväinen. Kanadan tekemien ylivoimamaalien aikana meille sattui liikaa nukahduksia, Mustonen totesi.

"Tuomaritoiminnan taso on häpeäksi naiskiekolle"

Mustonen totesi, ettei tuomarilinjalla ollut tiistaina Suomen tappiossa osaansa, mutta turnauksen yleinen tuomaritoiminta ja sen organisointi sai päävalmentajalta rajusti pyyhkeitä.

− Mielestäni on häpeä naiskiekolle, ettei edes arvoturnauksiin saada tuotua ammattilaistuomareita. Tuomaritoiminta on ollut täällä pelkkää arpomista ja täydellisen luokatonta jokaisessa ottelussa, minkä olen kisojen aikana nähnyt, Mustonen tylytti.

− Itken krokotiilinkyyneleitä siksi, että meidän pitää täällä vain alistua tilanteeseen, että näin huonot tuomarit tuomitsevat. Täällä pitäisi ehdottomasti olla ammattilaisia viheltämässä.

Suomen joukkueen tähtihyökkääjiin lukeutuva Michelle Karvinen oli sivussa jo toisesta ottelusta perättäin. Linda Välimäki oli myös sivussa Kanada-ottelusta. 

Mustonen kommentoi sivussa olleita pelaajia lyhyesti.

− Karvisella on tilapäisiä terveyshuolia, mutta minulla ei ole uusinta tietoa asiasta, joten en voi tarkemmin vastata. Välimäellä on sama tilanne.

Suomi kohtaa keskiviikkona puolivälierissä joko Sveitsin tai Japanin. Pudotuspelivastustajan ollessa vielä avoin ei Mustonenkaan lähtenyt vielä tarkemmin pohtimaan taktisia kysymyksiä.

− Puolivälierävastustajalla ei ole niin hirveästi merkitystä. Pystymme kyllä voittamaan kummankin mahdollisen vastustajan, jos vain pelaamme tasollamme. Kaikki on meistä itsestämme kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle