Pekka Virta: "Outo aika toivotella hyvää kesää"

LIIGA / Haastattelu
Pekka Virta toivoi ymmärrystä nuorimmille pelaajille.
Kuva © Timo Savela
Valmentajahaastattelussa oli luonnollisesti kaksijakoiset tunnelmat. Pelicans-leirissä oltiin tyytyväisiä, mutta katse on jo tulevissa peleissä. KalPalla kesäloman alku otti koville.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen oli valmentajahaastattelussa tyytyväinen, mutta tiukka ottelusarja näkyi myös valmentajasta.

− Pienet ovat marginaalit ja ottelusarja oli tiukka. Ensimmäinen peli oli todella tasainen ja kotona sitten pystyimme voittamaan reilummin.

− Tänään asiat olisivat voineet kääntyä mitenpäin tahansa. Me olimme tehokkaista toisessa erässä ja sitten kontrolloimme ottelua. Todella iso voitto ja pelit jatkuvat meidän osaltamme.

KalPa-luotsi Pekka Virta huokui pettymystä, mutta antoi kehuja myös oman joukkueen tekemiselle.

− Loppui kuin kanan lento, ja todella iso pettymys. Hyvä peliin valmistautuminen ja huikea ensimmäinen erä. Peli oli kuin meidän kausi pienoiskoossa, koska kyllä nuo maalintekopaikat pitäisivät riittää voitosta pelaamiseen.

− Me emme pystyneet ylivoimalla viimeistelemään, ja yhdellä maalilla on todella vaikea voittaa. Toinen maali annettiin ihan lahjana, kun ensin otettiin väärä vaihto ja lopulta syötettiinkin se vielä. Kyllä ne omat momentumit olisi pitänyt pystyä käyttämään paremmin hyväksi.

− Vastustaja oli hyvä ja tiedettiin, että siellä on hyviä ja tehokkaita pelimiehiä.

Nuoret pelaajat saivat Virralta synninpäästön.

− Kyllä minä vähän pyydän armoa noille nuorille pelaajille, jotka pelaavat isolla vastuulla. He eivät kuitenkaan ole vielä tottuneet pisteitä tekemään. Kyllä sen oppii vasta tekemällä ja sitä kautta tulee tietty rauhallisuus maalipaikkoihin. Ei siellä ketään jättänyt mitään varastoon, vaan kaikki yritti sen minkä pystyivät.

− Olen tietysti pahoillani itseni ja joukkueen puolesta, että tämä jäi tähän. Outo aika toivotella hyvää kesää, mutta niin se vaan nyt on.

» Lähetä palautetta toimitukselle