Pelicans-voittomaalin isä Ryan Potulny: "Nyt hauskuus alkaa"

LIIGA / Haastattelu
Potulny oli runkosarjassa tehokkain pelikaani.
Kuva © Timo Savela
Pelicansin amerikkalaissentteri Ryan Potulny ennusti vaikeaa puolivälieräsarjaa HIFK:ta vastaan ja kehui ketjukavereitaan KalPan kaaduttua ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Lahden Pelicans haki taisteluvoiton ja paikan Liigan puolivälieriin Helsingin IFK:ta vastaan. Ottelun voittomaalista vastasi Pelicansin kultakypärä Ryan Potulny. Amerikkalaissentteri jakoi ottelun jälkeen kehuja maalivahdilleen.

− [Janne] Juvonen pelasi jälleen hienosti, kuten pelasi koko sarjan ajan.

Pudotuspelisarja KalPaa vastaan ei tarjonnut varsinaisesti yllätyksiä, vaan KalPa pelasi kuten Lahdessa oltiin odotettukin. Kolmen tiukan väännön jälkeen Potulny uskoo omiensa olevan valmis yllättämään jatkossa kenet tahansa.

− Nyt tiedämme millaista pudotuspelikiekko on, nyt hauskuus alkaa, Potulny veisteli tyytyväisenä vierasvoiton jälkeen.

Pelicans puolusti läpi ottelun tiiviisti ja tukki KalPan rintamahyökkäyksiltä elintilan punaviivan ylityksen jälkeen. Myös Potulny oli tyytyväinen joukkueensa pelisuunnitelmaan ja etenkin sen toteuttamiseen.

− Pelimme kulmakivi on puolustaa tiiviisti ja käyttää maalipaikat hyväksemme. Tänään [tiistaina] onnistuimme tuossa hyvin.

Potulnyn ketju, jossa laidoilla pelasivat Miika Roine ja Sebastian Repo, rakensi ottelun voittomaaliksi jääneen 2−1-maalin toisessa erässä. Maalintekijä jakoi maalista kehuja ketjukavereilleen.

− Repo alusti maalin hyvin. Roine teki hyvän maskin, ja vetoni sattui menemään sisään.

− Ketjukaverit ovat nuoria, energisiä ja nopeita. Yritän vain pysyä heidän vauhdissaan, varmistella ja tasapainottaa ketjun peliä, Potulny avasi ketjunsa roolitusta.

Potulny on pelannut ennen Suomeen tuloaan jo pitkän uran Pohjois-Amerikassa ja nähnyt niin NHL- kuin AHL-kiekkoa. Hän vertaili vajaan Liiga-kauden kokemuksella Liigaa AHL-kiekkoon, josta hänellä on viimeksi kokemusta.

− Liigassa peli on nopeampaa ja isompien kaukaloiden ansiosta tilaa on enemmän. On pelattava kurinalaisemmin ja kärsivällisemmin.

Villi kortti -sarjan juuri tauottua ei isompaa analyysia tulevasta puolivälierävastus HIFK:sta olla vielä tehty, mutta lahtelaisryhmällä on kuitenkin runkosarjan perusteella varsin selkeä kuva siitä, mitä tuleman pitää.

− Sieltä tulee vastaan loistava joukkue. Olemme altavastaajia, joudumme taistelemaan tosissaan. Nyt lepäämme pari päivää ja olemme valmiita, kun tuo sarja alkaa, Potulny päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle