Pihlström oli tyytyväinen Saksa-voittoon ja joukkueeseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pihlström on tuttu näky Suomi-paidassa. (arkistokuva)
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen hyökkääjä Antti Pihlström hyökkäsi torstain Saksa-ottelussa Leijonien ykkösketjussa. Mies myös kartutti pistetiliään yhdellä maalilla.

Suomen hyökkääjä Antti Pihlström oli tyytyväinen joukkueen peliesitykseen Saksaa vastaan.

− Tämä oli hyvä peli meiltä.

Mies oli erityisen tyytyväinen koko joukkueen puolustamiseen.

− Puolustuspeli oli tänään aika hyvää, ei päästetty vastustajaa hyville paikoille. Joka jätkä puolusti ja teki oman hommansa ja luisteli. Ei vastustaja hirvittävän montaa paikkaa saanut.

Pihlström kiinnitti erityistä huomiota myös erikoistilannepelaamiseen, jolla tulee olemaan jatkossakin merkittävä vaikutus peleissä. Saksaa vastaan Suomi pelasi neljä ylivoimaa, joista kahdella onnistuttiin maalinteossa.

− Erikoistilannepelaaminen oli ihan ok, oli paikkoja tehdä muutama lisää. Sitä pitää parantaa, jos meinaa pärjätä. Ylivoima- ja alivoimapelaaminen ovat todella tärkeässä roolissa.

Suomella oli torstain pelissä mukana pääasiassa vakiintuneempia maajoukkuepelaajia. Mukana oli kuitenkin muun muassa myös nuori TPS-hyökkääjä Mikko Rantanen. Pihlström oli tyytyväinen joukkueen laatuun ja tiedosti myös nuoremman polven olevan tulossa kovaa takaa.

− Tämä on tosi kova nippu, huomaa että jokainen antaa kaikkensa. Vanhempikin äijä. Pitää antaa kaikkensa, ja siellä on tulossa nuoria nälkäisiä jätkiä lisää ja lisää. Hyvä meininki sillä tavalla.

Takana raskas kausi, mutta vauhtia riittää silti

Pihlström pelasi tällä kaudella KHL:ssä Salavat Julaev Ufan joukkueessa. Pelejä kertyi yhteensä 65 ja tehopisteitä 30. Pudotuspelit päättyivät kuitenkin heti ensimmäisellä kierroksella Metallurg Magnitogorskia vastaan voitoin 4-1. Takana on siis pitkä kausi, mutta Pihlströmillä on suunnitelma jaksamisen riittämiseksi.

− Yritän säästää voimani peleihin.

Hyökkääjä on edustanut Suomea jo lukuisissa EHT-kiertueen otteluissa, viisissä MM-kisoissa ja yksissä olympialaisissa. Mies ei vielä anna liikaa ajatuksen sijaa tuleville MM-kisoille.

− MM-kisapaikkaa ei voi ajatella. Joka pelissä pitää tehdä kaikkensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle