Rinkinen: "Sitten nuo pojat eivät enää pärjää"

MESTIS / Haastattelu
Rinkinen nappasi keskiviikkona yhden syöttöpisteen.
Kuva © Timo Savela
KooKoo aloitti pudotuspelinsä voitolla, kun se voitti SaPKon luvuin 4−2. Runkosarjan maalikuninkuuden voittanut Teemu Rinkinen oli pääosin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

− Pelasimme fyysisen ja vahvan pelin. Loppu lähti hieman laukalle, sillä otimme helppoja jäähyjä, Teemu Rinkinen kommentoi KooKoon kopista kuuluvan musiikin pauhatessa taustalla.

Rinkinen on pelannut jo tovin samassa ketjussa Juuso Rajalan ja Joona Karevaaran kanssa. Kolmikon johtama kakkoskenttä sai onnistumisia myös pudotuspelien avausottelussa, kun Rajala iski kouvolalaiset 2-0-johtoon Olli Julkusen ja Rinkisen syötöistä.

− Olemme harjoitelleet ylivoimaa melko paljon ja saimme maalin sitä kautta. Toimitamme kiekkoa paljon maalille ja survomme sen väkisin verkkoihin, Pelicansin kasvatti tuumi.

Ketjukoostumus on osoittautunut erittäin toimivaksi myös pisteiden valossa, sillä se teki runkosarjassa tehot 58+91=149. Kolmikko vei näin ollen pistepörssin sijat yksi (Rajala), kolme (Karevaara) ja viisi (Rinkinen).

− Käymme paljon pieniä tilanteita läpi. Mietimme sitä, miten noissa tilanteissa voisi pelata toisin tai päästä useammin maalintekopaikoille, Bluesiakin edustanut Rinkinen analysoi.

Lahtelainen on löytänyt oikean sävelen KooKoon paidassa, sillä hän on rikkonut myös aikuisuransa piste-ennätyksen. Kun pelaaminen tuntuu mukavalta, on helpompi saada tuloksia aikaan.

− Pelasin muutaman kauden loukkaantuneena. Nyt kun olen saanut pelata terveenä, olen pystynyt nauttimaan pelaamisesta.

− Jalka on liikkunut aivan eri tavalla, ensimmäisen Mestiksen pudotuspeliottelunsa pelannut hyökkääjä kertoi.

Savonlinnalaisten kahdesta kavennusmaalista huolimatta voittoa juhlittiin Kouvolan betonibunkkerissa. Rinkisen mukaan lopun vaikeudet pitää unohtaa, sillä on keskityttävä vain tulevaan.

− Unohdamme sen, mitä tässä pelissä tapahtui. Yritämme pelata samalla tavalla myös perjantaina.

− Loppuun asti pelaamista pitää vielä työstää. Vastustajalle ei saa antaa turhia maaleja, vaan heidät täytyy pitää pois tekopaikoilta.

Laituri kuitenkin tietää reseptin siihen, miten KooKoo saa napattua seuraavan kiinnityksen välieräpaikkaan.

− Kun taklaamme ja pelaamme fyysistä peliä, sitten nuo pojat eivät enää pärjää, Rinkinen naurahti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle