Rinne ennustaa Saroksesta manttelinperijäänsä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien maalia puolustetaan joukkueena.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Juuse Saroksen lauantain nollapeli oli historiallinen ja vakuuttava. MM-debyytissään 22 kertaa torjunut nuorukainen on tehnyt vaikutuksen myös Pekka Rinteeseen.

Juuse Saroksen vahvat esitykset ovat tehneet vaikutuksen myös Pekka Rinteeseen, joka oli yksi hieman yli tusinasta aamujäällä kevyesti kurvailleesta Leijonasta.

− Uskomatonta, miten tuon ikäisenä on noin kylmäpäinen, flunssastaan toipunut Rinne kehui avoimesti.

− Kyllä varmasti jännitti ja hermostutti. Hän tunsi varmasti painetta, mutta ei sitä kyllä ulospäin näkynyt. Joku päivä hän on minun manttelinperijäni, Rinne maalaili harjoitusten jälkeen.

Sekä Saros, Rinne että kolmosvahti Atte Engrenkin ovat Nashville Predatorsin varauksia. Saros matkustaa ensi syksyksi Nashvilleen haistelemaan NHL-organisaation tuulia.

Sunnuntaina Saros oli rauhallisin mielin ja maalivahdille tyypillisen vaatimattomana kertoessaan ajatuksensa lauantaina valtavan huomion keränneestä voitosta.

− Muutama onnitteluviesti tuli. Mutta se oli vain yksi peli. Palataan taas hommiin, ja mennään eteenpäin.

− Mutta siisti uusi kokemus kuitenkin, Saros tuumi.

Leijonien vapaa-aika kuluu esimerkiksi pelikonsolin parissa lätkää ja futista pelaten. Joukkueen pistekärjellä luistaa myös jään ulkopuolella, sillä Saros kertoi Joonas Kemppaisen olevan joukkueen parhaita myös konsolin puikoissa.

Uskomattomassa neljän nollapelin putkessa porskuttavien Leijonien seuraava ottelu on maanantaina Valko-Venäjää vastaan. Päävalmentaja Kari Jalonen odottaa vastaansa kurinalaista joukkuetta.

− Analyysi on vielä vähän kesken, mutta rauhallinen ja hyvin organisoitunut joukkue sieltä on tulossa, Jalonen kuvaili.

Maanantain Valko-Venäjä-ottelun maalivahti on vielä auki, tai ainakaan sitä ei vielä kerrottu julkisuuteen. Alkusarja huipentuu tiistaina otteluun Venäjää vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle