Ristolainen: "Äijät tulivat siihen ja sitten juhlittiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rasmus Ristolainen ratkaisi ja oli haluttu mies sen jälkeen.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Rasmus Ristolainen on Nuorten leijonien sankari. Mies ratkaisi turnausvoiton Suomelle upealla jatkoaikamaalillaan, joka hiljensi Malmö Arenan yleisön.

Ristolainen oli kentän nälkäisin pelaaja jatkoajalla. Lopulta yritys palkittiin, kun mies yllätti Oscar Danskin upean yksilösuorituksen jälkeen.

- Näin kiekon menevän sisään ja sitten valitettavasti kaaduin. Yritin siinä sätkiä johonkin. Äijät tulivat siihen, ja sitten juhlittiin. Ensimmäisenä piti yrittää heittää kypärä mahdollisimman kauas! Siitä maalista tuli tosi vapauttava fiilis.

- Siinä tuli varmaan joku tuplaus heidän puolustukselleen, ja pääsin menemään kenenkään pitämättä. Yritin viedä kiekon pitkälle taakse ja saada sen maalia kohti runnomalla. Se sattui menemään sisään, mikä oli kiva juttu!

- Me ansaitsimme tämän voiton. Minä ja koko muu joukkue olemme sitä mieltä, tietysti.

Tuomarifarssi

Tuomaritoiminta puhutti erityisesti ottelun päätöserässä, kun Suomelle tuomittiin kolme jäähyä erittäin kevyin perustein. Ristolainen oli se pelaaja, joka istui jäähyllä Ruotsin tehdessä 2-2-tasoitusmaalin.

- Tuomareiden toiminta oli ihan täysi farssi. Ei finaalissa yksinkertaisesti voi antaa tuollaisia jäähyjä! Sen ymmärrän, jos pelataan jotain tiistai-illan höntsäpeliä, että jos vähän koskee maila johonkin niin tulee jäähy, mutta ei tällaisessä pelissä. Onneksi jaksoimmme keskittyä ja taistella jäähyistä huolimatta.

- Oli kamalaa istua jäähyllä kun tasoitus tuli. Jos olisin päässyt pois boksista niin olisin halunnut mennä hallin parkkipaikalle katsomaan seinää. Olin jäähyllä kahteenkin kertaan ja siellä oli ihan hirveää olla.

Hätää kärsimässä

- Tiesimme, että tulee vaihe pelissä, jolloin olemme todella alakynnessä. Se tuli toisessa erässä ja kesti aivan liian kauan. Puolustimme onneksi hyvin ja Juuse Saros oli aivan uskomaton maalilla.

Ristolainen antoi kaikki paineet ruotsalaisille.

- Heillä oli varmasti ihan tajuttoman suuret paineet, kun itseänikin jännitti niin tajuttomasti kopissa. Heillä oli sentään kotiyleisön paineet niskassaan. Oli mummot ja papat katsomossa ja piti lähteä kunniakirjan kanssa kotiin!

Ristolainen pelasi kolmannet ja viimeiset nuorten MM-kisansa. Jatkossa mies nähdään aikuisten joukkueen mukana.

- Tämä oli upea kuitti koko tähänastiselle uralle, etenkin maajoukkueuralle. Oli hienoa päättää ura nuorisomaajoukkueissa tällaisen joukkueen kanssa näihin tunnelmiin.

- Pakko sanoa, että kun on moneen kertaan katsellut ruotsalaisten voitonjuhlia niin onhan tämä hienoa. U18-turnaustappio Tšekissä, joka on edelleen harmittanut, ei enää paljoa ole mielessä.

Ristolainen luottaa myös U20-joukkueen seuraavaan, 1995 syntyneeseen ikäluokkaan.

- Ei siellä varmaan mitään sidneycrosbyjä ole, mutta sellaisia työhevosia, tekevät niitä pieniä asioita mitä voittava jääkiekko vaatii. Huikeita joukkuepelaajia.

Malmön yössä mennään eteenpäin

Nuoret leijonat jatkavat ansaitun vapaayön viettoon Malmöön.

- Isot herrat päättävät missä juhlimme, mutta aivan varmasti jossain! Mennään minne vaan, eteenpäin, menemme mihin meitä viedään.

- Muutama päivä varmaankin menee juhliessa, kun kerrankin pääsi voittavaan joukkueeseen ja tuli tehtyä melkoinen temppu. Sitten takaisin kotiin, päättää Ristolainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle