Shedden: kurinalaisuus ratkaisee

LIIGA / Haastattelu
Jokerien päävalmentaja Doug Shedden painottaa finaalisarjan alla kurinalaisuutta. Valmentaja on ymmärrettävästi hyvin tyytyväinen oman joukkueensa tähänastisiin suorituksiin, mutta vaikein koetus on vielä edessä.

Jokerit jyräsi vakuuttavasti jatkoon puolivälieristä ja välieristä. Runkosarjan kakkonen selvisi finaalivastustajansa tavoin aiemmista ottelusarjoista tappioitta.

- Olemme olleet todella kurinalaisia tähän asti, ja saman menon täytyy jatkua. Kyse ei ole siitä, kumpi pelaa kovempaa, vaan siitä, kumpi pystyy ensin voittamaan kolme ottelua, jokeriluotsi Doug Shedden muistuttaa.

Yksi merkittävä tekijä Jokerien pudotuspeliputkessa on ollut tshekkipuolustaja Robert Schnabel, joka tuli joukkueeseen naapuriseura IFK:sta tammikuun lopussa. Seitsemässä ottelussa Schnabel on kerännyt tehosaldon +8 - ilman yhtään takaiskua.

Schnabelin merkitys joukkueelle korostuu alivoimapelissä. Sen sijaan kiekollisena jättiläispuolustaja on vaikeuksissa.

- Hänen peliinsä ei kuulu kiekon pitäminen. Kun hän saa kiekon, se täytyy toimittaa turvallisesti eteenpäin, Shedden painottaa.

- Jos hän joutuu miettimään, mitä tehdä - yksi, kaksi, kolmosella hän on jo vaikeuksissa. Kiekko laitaa pitkin ylös, ei oman alueen poikki. Näillä perussäännöillä homman pitäisi toimia.

Filmauksesta ja tuomaripelistä

Kärppien vahvuudet tulevat Sheddenin suusta kuin apteekin hyllyltä. Vastustajaan on tutustuttu.

- Kärppien hyökkäys on jonkin verran vaarallisempi kuin mitä HPK:lla oli. Virheet - kiekonmenetykset keskialueella ja niin edelleen - ovat todella iso asia. Tälle joukkueelle ei saa antaa maalintekopaikkoja, sillä helpot maalit he kyllä tekevät, siinä he ovat hyviä, kehuu valmentaja Kärppiä.

Shedden on arvostellut oululaisjoukkueen taipumusta värittää kaatumisiaan jokaisessa mahdollisessa välissä, eikä hän malta kehujensa seassa olla piikittelemättä tälläkään kertaa.

- Kaksi ensimmäistä ketjua ovat todella taitavia. Bros on niin vahva ja Ujcik on todellinen taistelija. Pesonen käyttää paikat hyväkseen, etenkin silloin kun ei sukeltele ympäriinsä, Shedden hymyilee ivallisesti.

- Hyvösen laukaus on uskomaton, Viuhkola taas löytää pelikaverinsa mistä hyvänsä, ja Pyöräläkin on hieno pelaaja. Boumedienne pystyy antamaan ensimmäisen syötön nopeasti, Lupaschuk ja Laamanen laukovat erittäin hyvin, luettelee Shedden.

Edellämainittu hyökkäyskalusto on varmasti liigan vaarallisin. Runkosarjassa Kärpät teki 197 Jokerien 194:ää vastaan. Peräti 82 Kärppien maaleista syntyi ylivoimalla.

- Meidän täytyy välttää turhia jäähyjä, sillä nuo pelaajat kyllä rankaisevat niistä. Täytyy myös toivoa, että tuomarit ovat ajan tasalla. Oulussa tapahtuu välistä hassuja asioita, Shedden palaa piikittelylinjalle.

Marraskuun murhenäytelmästä

Runkosarjassa Jokerit voitti Raksilassa kertaalleen ja hoiti molemmat kotipelinsä tyylillä. Neljäskin voitto oli tarjolla, mutta Kärpät nousi marraskuun kohtaamisen päätöserässä kolmen maalin takaa voittoon.

Kolmen pisteen lisäksi Jokerit menetti tuona iltana ykkösvahtinsa pitkäksi toviksi sairastuvalle. Juuso Riksman pelasi vielä seuraavana päivänä Bluesia vastaan, mutta sen jälkeen hän oli sivussa yli kolme kuukautta.

- Riksmanin ei olisi pitänyt pelata siinä ottelussa. Meillä ei vain ollut ketään muuta sillä hetkellä. Hän satutti itsensä pahemmin ottelun kuluessa, mikä näkyi lopussa, Shedden muistelee hampaitaan kiristellen.

Riksman on kuitenkin toipunut erinomaiseen vireeseen. Riittääkö se, sen näyttävät seuraavat ottelut.

» Lähetä palautetta toimitukselle